Bula - rezultatul Internetului croit pentru placul tău

Bula - rezultatul Internetului croit pentru placul tău


E foarte ușor să pierzi din vedere că Internetul tău nu este la fel ca Internetul altora. Cumva ai impresia ca dacă ai 2000+ de prieteni pe Facebook și news feed-ul îți este inundat cu un anumit subiect, toată țara se zbate și trăiește subiectul respectiv.

Realitatea e un fel de Matrix croit de algoritmul Facebook-ului pentru a îți oferi fix ceea ce vrei să vezi. Așa stai mai mult în platformă și vezi mai multe reclame. #profit

Oamenii tind să uite când au dat unfriend extremiștilor religioși sau prietenilor care dădeau like și share diferitelor personaje dubioase. Au uitat de block-ul acordat cu atâta satisfacție cocalarului sau pițipoancei care cumva se strecurase printre "prieteni".

Sunt lucruri în trecut pe care nu le conștientizează că le modelează realitatea actuală. Uită că sunt oameni de vârsta lor care își denumesc copii Nectarie, care citesc cărți de rugăciuni în metrou sau râd zgomotos în Centrul Vechi de hipsterii proști care îl votează Nicu Șordan. S-au spălat pe mâini de realitatea asta. I-au dat hide.

Uită de ea până la primele alegeri. Iar pierde favoritul lor în fața bătrânilor fără viziune, a idioților care și-au vândut votul, a morților și a dezinteresaților. Iar vor să emigreze. Iar sunt dezamăgiți de societate.  Iar nu realizează că sunt o minoritate. Și asta doar pentru că au ales metoda struțului - să ignore orice nu le convine.

Personal consider că e sănătos să mai ai prin lista de "prieteni" și personajele enumerate mai sus. Ba mai mult, ajută din când în când să stai să îi și asculți fără să îți dai ochii peste cap sau să contrezi fiecare cuvânt. E bine să fii ofensat din când în când pentru că așa nu o să ai surprize mai încolo.

Dar noi o ardem haiducește. Știm noi mai bine cum merge treaba și iar ne batem pe spate până la următoarea ocazie în care descoperim cu surprindere că trăim într-o bulă. Noroc că uităm repede și putem rapid să reluam procesul.

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
#nuiașa

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!