Treceți la conținutul principal

Bula - rezultatul Internetului croit pentru placul tău

Bula - rezultatul Internetului croit pentru placul tău


E foarte ușor să pierzi din vedere că Internetul tău nu este la fel ca Internetul altora. Cumva ai impresia ca dacă ai 2000+ de prieteni pe Facebook și news feed-ul îți este inundat cu un anumit subiect, toată țara se zbate și trăiește subiectul respectiv.

Realitatea e un fel de Matrix croit de algoritmul Facebook-ului pentru a îți oferi fix ceea ce vrei să vezi. Așa stai mai mult în platformă și vezi mai multe reclame. #profit

Oamenii tind să uite când au dat unfriend extremiștilor religioși sau prietenilor care dădeau like și share diferitelor personaje dubioase. Au uitat de block-ul acordat cu atâta satisfacție cocalarului sau pițipoancei care cumva se strecurase printre "prieteni".

Sunt lucruri în trecut pe care nu le conștientizează că le modelează realitatea actuală. Uită că sunt oameni de vârsta lor care își denumesc copii Nectarie, care citesc cărți de rugăciuni în metrou sau râd zgomotos în Centrul Vechi de hipsterii proști care îl votează Nicu Șordan. S-au spălat pe mâini de realitatea asta. I-au dat hide.

Uită de ea până la primele alegeri. Iar pierde favoritul lor în fața bătrânilor fără viziune, a idioților care și-au vândut votul, a morților și a dezinteresaților. Iar vor să emigreze. Iar sunt dezamăgiți de societate.  Iar nu realizează că sunt o minoritate. Și asta doar pentru că au ales metoda struțului - să ignore orice nu le convine.

Personal consider că e sănătos să mai ai prin lista de "prieteni" și personajele enumerate mai sus. Ba mai mult, ajută din când în când să stai să îi și asculți fără să îți dai ochii peste cap sau să contrezi fiecare cuvânt. E bine să fii ofensat din când în când pentru că așa nu o să ai surprize mai încolo.

Dar noi o ardem haiducește. Știm noi mai bine cum merge treaba și iar ne batem pe spate până la următoarea ocazie în care descoperim cu surprindere că trăim într-o bulă. Noroc că uităm repede și putem rapid să reluam procesul.

Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results.
#nuiașa

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Era un bar mișto, dar problema era că mai venea și patronul...

Știți barul ăla făcut de patron în momentul în care a ajuns la 40 de ani și i-a dat cu virgulă bucket listul? Nu? Hai să vă zic cum stă treaba. Toată viața a visat să își deschidă un bar, dar n-a avut timp/bani/motivare. Asta până de curând când s-a dus ca berbecul.

L-a deschis. E mic, simpatic, are un specific bine delimitat, a mers chiar bine la început, dar acum începe să scârțâie. Și ăsta nu înțelege de ce. De ce în fiecare lună vin din ce în ce mai puțini clienți și încasează tot mai pe negativ.

Păi problema majoră e că patronul și-a dorit bar, dar nu și clienți. Am fost în vreo câteva locuri din astea unde noi îl deranjam pe patron. Omul era cu paharul de vin în față, cu gașca de prieteni și cu muzica la maxim. Erau pe distracție și trebuia să o mai pună pe pauză să ne aducă meniurile, să dea muzica mai încet, să ne aducă băutura și la final să ne ia banii.

Omul nu avea chef de noi, chiar dacă eram singurii plătitori de consumație din bar. N-ai cum să ceri prietenilor bani pe c…

Ieri le-am arătat Bucureștiul celor 5 noi beri aduse în România de URBB

De două zile timeline-ul meu s-a umplut de bloggeri care primiseră pachetul din imagine. Poze din toate unghiurile, selfie-uri, nebunie. Eu cred că am primit ultimul lădița care avea frumos atașat următorul mesaj: "Descoperă Europa cu berea care ți se potrivește! #beertrip", așa că presiunea a fost maximă.

Eu ce fel de poză pot să pun ce deja n-a fost făcută de ceilalți? Pe drumul spre casă, ajutat și de constituția specifică de blogger ce trebuia să care 6 kilograme, mi-am zis să fiu o gazdă primitoare și să le arăt celor 5 beri noi o fărâmă de București.

Și pentru că tot zic de ele, dar nu le-am numit, acestea sunt: Grimbergen Ambreé, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti 4 Luppoli Original, Angelo Poretti 5 Luppoli Bock Chiara și Angelo Poretti 6 Luppoli Bock Rossa.

Alături de ele au fost două mutat aici de ceva vreme: Guinness și Weihenstephaner Hefe Weissbier.

Rezultatul este mai jos.














Problema unui food truck făcut din pasiune e că nu se ia niciodată în serios

Sâmbătă am fost la aniversarea celor de la Ground Zero la Verde Stop - un loc ce a văzut de-a lungul timpului câteva street food festivals. Am ajuns regulamentar la 2, mi-am luat o bere și m-am tolănit regulamentar pe iarbă. Deja de la a 2-a bere au început șoriceii să danseze prin stomac așa că am făcut un tur al food truck-urilor prezente.

La BurgerVan timpul de așteptare era de peste 45 de minute, la Pește Pâine nici nu deschiseseră la aproape 3 ore de când începuse evenimentul, iar la Dianei 4 norocul a făcut să aibă gulașul făcut dinainte așa că puteai să mănânci pe loc. Nu zic că m-am resemnat, că au un gulaș bun, dar speram să bag niște cartofi prăjiți de la Pește Pâine.

Au deschis și ei jumătate de oră mai târziu și imediat s-a făcut o coadă care s-a împrăștiat repede. N-am înțeles de ce, dar mi-am zis că ăsta e momentul să merg să iau niște cartofi. Țeapă. Urmau să îi facă în 30 de minute după spusele lor. Mmda. Bine.


Am mai zăbovit ceva timp la niște vorbe și bere, dar am z…