Gayfest - in cateva vorbe

Azi am fost si eu ( ca si jumatate de Bucuresti ) la muzeul ce s`a numit Gayfest. De ce muzeu? pentru ca protestatarii erau ca niste exponate de muzeu, inconjurati de politisti care ziceau toti acelasi lucru " Va rugam sa va dati mai in spate ". Sunt oarecum de inteles aceste nevoi de securitate - deh orice mars e insotit de politie, dar tot nu explica de ce nici la 50-60m nu puteam sa stau fata de coloana ( adica totusi ... am si eu un amarat de 3x zoom optic, cum naiba sa fac poze ?)

Au fost si incidente ... au fost si scandari de genu " Muieeee poponarilor !! " au fost si aplauze ale celor din mars catre cei care ii injurau. La un momentdat au inceput oamenii sa se agite pe margie ... a intervenit foarte frumos politia ... in timp ce coloana striga " Va iubim pe toti !!". Au venit si punkerii ( aia extremisti ) care s`au incaierat cu politia si apoi s`au retras strategic sa zic asa. S`a aruncat si cu oua si cu sticle ( de plastic ) de bere in cei din mars ( asta prin zona festivalului ) .

Aparent la Gay Festul de anul trecut, cand s`a terminat demonstratia cei care n`au plecat in grupuri mai maricele si`au cam luat bataie. Eh ei bine anul asta politia a avut chiar o strategie interesanta. Marsu a trecut pe la Piata Unirii inspre Izvor ( via Piata Constitutiei ) - iar politia i`a oprit automat pe cei care insoteau marsul un pic dupa Piata Constitutiei, astfel ca atunci cand marsul a ajuns la izvor s`a putut dispersa in liniste si fara frica. Majoritatea au luat`o cu metroul ( probabil ca nu se asteptau la asta baietii de la Noua Dreapta )ceilalti au plecat cu taxiuri sau cu masinile personale.

Ca parere personala despre ce s`a intamplat pot spune doar un singur lucru. Forma asta de protest nu e tocmai una foarte inspirata - mai mult a bulversat traficul si populatia decat sa transmita un mesaj. Adevarul ca e si greu sa transmiti un mesaj unor oameni revolati pe simplul fapt ca existi, ca deh intre 2 samante scuipate mai bagi manca`ti`as si un Muieeeee pooooponarilor.

O sa mai treaca mult pana se va intelege ca in modul in care tu te bucuri de democratie ... asa are voie sa faca si oricine altcineva ... sa zicem un homosexual. Sau mai bine spus ... democratia nu e un robinet pe care il deschizi cand ai tu chef si il inchizi cand ceva nu`ti convine.

Ca o observatie personala ... nu suport travestitii ( nu am nici o problema cu alte categorii de minoritati sexuale ) - but they are all about show off, si consider ca nu prea ajuta la o perceptie rationala si realista a comunitatii gay.

Eh a fost distractiv ... desi parca nu ma asteptam la o parada cat mai degraba la o demonstratie, macar asa toata harmalaia asta avea si un mesaj !

Comentarii

  1. mie personal mi se pare ca isi fac un mare deserviciu prin parada asta a lor. evident ca au dreptul sa-si faca parada, asta nu se discuta.. nici nu discut daca fac sau nu bine ca sunt gay, ca e absolut treaba lor..
    insa cred ca o parada in care singurele elemente evidente care se intiparesc pe retina ultra-ortodoxului mediu roman, sunt legate de transexualii cu pene, culori exagerate, cururi, puli gonflabile, etc, nu poate decat sa le aduca un prejudiciu de imagine gayilor normali, oameni ca noi si ca toata lumea..
    i dunno, nu le era mai bine daca stateau in banca lor, asa cum le sta bine tuturor oamenilor care stau sub pecetea unei perceptii sensibile, si daca incercau sa-si atinga mai subtil obiectivele? lobby, pr, ce mai vor ei? cred ca exista canale mult mai eficiente de comunicare pentru ei decat parada asta.. but thenagain, e doar o opinie.

    RăspundețiȘtergere
  2. mai, transsexualii si travestitii sint doua multimi intersectate. nu-i mai confundati.

    RăspundețiȘtergere
  3. my bad .. am scris aseara destul de tarziu articolul ... si ma rog ... imi asum vina era vorba despre travestiti.

    uitati un citat, despre gayfest,care mi`a placut mult

    Originally Posted by PigBrother
    Later: aseara ma uitam din greseala la TV, unde am prins si un reportaj despre parada gay. Am scapat intrebarea, dar dupa raspunsul interlocutorului aceasta se poate ghici destul de usor. Tipul a zis "Pericolul ingradirii libertatii este mai mare decat pericolul reprezentat de aceste persoane". E trist ca un mosneag de 70 de ani poate gandi asa si unul de 20 sa scoata basinile cerebrale insirate de-a lungul threadului asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. zuza, nu! nu le era mai bine in banca lor, pentru ca daca stai in banca ta, dupa cum bine stii, esti luat de prost. Pentru ca nu e acceptabil sa fii dat afara de la serviciu sau sa fii batut in public sau sa fii agresat verbal doar pentru ca ai "incheietura mainii' mai moale. Asta nu se intampla doar cu ocazia marsului. Eu sunt gay in fiecare zi. Respect pentru toti oamenii!

    RăspundețiȘtergere
  5. oh, btw, asta cu muuuue poponarilor e ca aia din armata: "KKtzilor, va mananc pe toti!", urla caporalul catre bietii recruti. Dupa cum se vede, Prostia nu discrimineaza.

    RăspundețiȘtergere
  6. ah, fuck.. si eu tot la travestiti ma gandeam cand ziceam transexuali.. sorry..
    monsoux, inteleg ce vrei sa zici si nu sunt deloc adepta capului plecat. doar ca sunt convinsa ca exista metode mai eficiente ca o minoritate contestata sa se faca auzita asa cum vrea, sa isi impuna drepturile care i se cuvin..
    tu chiar crezi ca parada asta a realizat ceva pentru voi? in afara de scandal fara sens si o mediatizare care nu are sanse sa va puna intr-o lumina mai buna ca pana acum? (vezi asocierile cu travestitii, cu scandal public, cu batai, etc)

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu urasc travestitii aia exact cum zicea zuza "pene, culori exagerate, cururi, puli gonflabile, etc,"
    Nu am nimic cu homosexualii, pana in momentul cand pune unu mana pe mine "ce faci frumosule" ca sa ii dau 2.

    RăspundețiȘtergere
  8. ultimu post e al meu, am uitat sa dau blogger.

    RăspundețiȘtergere
  9. sunt de acord cu monsoux. si deloc cu acord cu zuza.
    nu isi fau cun deserviciu, din contra. ei aduc in agenda publica un subiect foarte important: toleranta fata e minoritati.

    parada asta schimba mentalitati! incetul cu incetul.

    cat despre travestiti / transsexualti sau orice alta minoritate - noi sa fim sanatosi! sper sa nu te judece pe tine altii cum faci tu cu ei... http://www.lyricsdepot.com/everlast/what-its-like.html

    RăspundețiȘtergere
  10. andressa, don't go there.. e foarte usor sa te arati ultra-tolerant pe un blog.. si n-ai tu idee cat de mult ii judec eu pe oamenii astia zi de zi - adica cu nimic mai mult decat judec pe oricine altcineva, indiferent de rasa, orientare sexulala, religie, etc, daca simt ca merita sa-i judec, raportat la scala mea proprie de valori..

    in afara de asta, e o naivitate sa zici ca orice metoda de a aduce pe agenda publica un lucru e buna.. in orice context socio-cultural, in orice moment..

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca e o naivitate sa credem ca discriminarea si intoleranta impotriva homosexualilor, inclusiv batai sau linsare, nu au existat inainte de parada. Aceasta parada nu a avut loc ca sa ne bagam in ochii majoritatii. Aceasta parada nu a fost ca sa "recrutam" noi membrii. Aceasta parada nu a fost "impotriva" heterosexualilor. Fara aceasta parada nu as fi avut niciodata sansa sa explic. O sa pun mai multe linkuri pe blogul meu, pentru ca s-au exprimat suficiente lucruri interesante in blogosfera cu ocazia asta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Fara aceasta parada nu as fi avut niciodata sansa sa explic.

    foarte bine spus, doar oarecum simt ca nu noua ( oamenii cu bloguri sau care citesc bloguri ) trebuia sa ne explici ... imi place sa cred ca nu noi suntem cei care vor sa va bata si sa va asupreasca.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ba, daca ma uit la unele comentarii de mai sus, nu mi se pare ca am explicat degeaba. In plus il stii pe unu Zoso
    ? Baiat bun. Pe urma citesti comentarii de genul celor pe care le scrie la postul alaturat: http://lulutza.blogspot.com/2006/06/din-nou-miscarea-crestina-o-da-in-bara.html Spun asta pentru ca "stiu" ca sunteti prieteni, pentru ca imi place ce scrie Zoso in general, pentru ca sunt convins ca e destept, cool si mai mult decat de treaba. Si cu toate acestea un pic homofob. Asta e. Te rog, in nici un fel nu trebuie sa consideri cele de mai sus ca pe un atac. Si asa imi pare rau ca am monopolizat discutia. O sa incerc sa scriu mai multe la mine pe blog, dupa cum am mai promis. Oricum, multumesc pentru deschidere.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu ai monopolizat discutia, nu`ti fa griji. Idea e ca despre casatorie e o chestie ... dar despre a infia un copil... e o intreaga polemica. Nu e vorba ca esti homofob, dar pur si simplu sunt unele retineri in a sustine adoptia copiilor de catre cuplurile gay.

    Despre acest fapt si eu sunt relativ anti - sincer sa fiu inca nu am acordat prea mult timp de gandire in care sa iau in calcul toate variantele, poate cu timpul imi voi schimba punctul asta de vedere sau poate ca nu. Cel mai important factor care l`as lua in discutie in cazul adoptiei ar fi mediu social in care este crescut acel copil. Nu neg ca exista si niste familii de heterosexuali fucked up rau de tot ... dar tind sa fiu mai rezervat in subiectul adoptii ale cuplurilor gay. Repercursiunile sociale de care s`ar izbi copilul respectiv in momentul actual ma face sa cred ca o eventuala adoptie ar provoca mai mult rau decat bine.

    Pe moment asta consider ... ca este societatea. Sincer din punctul asta de vedere consider demonstratia/parada de anul asta cam exagerata. Adica nici macar nu se accepta la nivel general, al societatii, fenomenul gay ... si hop se vor adoptii si casatorii.Ar trebui purtate cate o " batalie " pana se va castiga lupta cu acceptarea sociala.

    Cum am mai spus ... personal nu am nimic cu fenomenul gay in modul in care se prezinta azi in Ro. Nu am considerat raspunsurile tale ca fiind agresive sau drept un atac .... pur si simplu le vad ca pe o discutie constructiva.

    Dar treaba cu adoptiile este o polemica care v`a infierbanta spiritele candva ... dar nu acum .. cel putin eu asa consider.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cînd anormalitatea cere să devină normalitate, e grav. Ce a făcut Dumnezeu cu cei care şi-o trag în pîrţ, ştim din Vechiul Testament. Nu pricep de ce trebuie să acceptăm anormalitatea. Pomenea cineva despre democraţie şi "binefacerile" ei. La aşa "binefaceri" zău că devii un nostaligic şi un fan Salazar, Franco şi Pinochet! Pe cînd o paradă a drogaţilor, a şuţilor, a sperjurilor, a criminalilor, a corupţilor - de ce să nu vrea şi ei drepturi egale cu noi, ceilalţi? În curînd noi, ceilalţi, cei normali, vom ajunge să cerem drepturi egale cu minorităţile!... Căci imediat ce obţin un drept in numele toleranţei, acel drept se transformă în intoleranţă! (A se vedea casele de plasament catolice obligate să-şi închidă porţile pentru refuzul de a da spre adopţie copii cuplurilor de indivizi ce şi-o trag în pîrţ, într-unul din statele americane!)

    RăspundețiȘtergere
  16. Pai daca din 3 gayfest-uri si-au luat bataie din cauza ca romanii nu aceepta popo sau variatii si nu se linistesc, de ce nu-si cer drepturile prin mesaje mai destepte in presa, publicitate pe internet, procese, etc. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!