Ce fixuri mai am si eu

Heh .. ar fi destule dar in esenta vreau sa punctez nevoie de interctiune face 2 face. Are rost sa fac o comparatie intre face 2 face si internet conversation ? Sa fim seriosi .. chiar si un blog care reprezinta un amalgam de idei personale nu e suficient pentru a crea o imagine pertinenta despre o persoana. De asta pun si foarte mare accent pe o iesire la o bere cu respctiva.

Modul in care cineva se comporta pe internet poate sa fie foarte diferit de personalitatea reala... de asta sunt si mare fan al iesirilor la bere intre bloggeri sau alte moduri asemanatoare de interactionare. In primul rand ... unei conversatii pe internet ii lipseste un atu clar : limbajul nonverbal ... limbajul trupului ... ticuri si mod de exprimare. Pun foarte mare accent pe asa ceva ... si folosesc foarte mult asta in exprimare. As putea spune ca emoticonurile au fost inventate tocmai din dorinta asta de a avea o discutie cat mai " reala " posibila.

Mai demult ii spuneam cuiva pe care am cunoscut`o prin intermediul blogului ca acum citindu`mi posturile o sa inteleaga mult mai bine asupra ideii pe care vreau sa o exprim doar din simplul fapt ca mi`a cunoscut modul de a vorbi real life. Cand citesc un blog a unei persoane cunoscute real life ... automat fac o legatura intre modul persoanei respective de exprimare real life si ce a scris. Mi se pare normal sa fac asta .... mai ales ca intelegi mult mai bine despre ce vrea persoana respectiva sa zica.

Nevoia asta de interactiune face 2 face poate cateodata sa creeze impresii gresite ... sau interpretari gresite .. cum as putea spune ca e cazul unei chestii recente ... dar sa zicem ca asta tine cont de notiunea de normalitate a fiecaruia. Mie personal mi se pare absurd sa raman doar in postura de cititor ... pentru ca postura asta lasa loc de foarte multa interpretare.

Ca atunci cand citesti o carte si ulterior vezi filmul dupa cartea respectiva .... in general imaginea creata de tine in timpul lecturii ... este diferita de viziunea celor care au facut filmul . Parca totusi nu asa ti`ai imaginat tu povestea ... eh cam la fel e si cu lectura blogurilor. Pana nu cunosti "regizorul de film / scenarist " ... cum vrei tu sa ii spui ... tu tot timpul o sa ai o imagine diferita a celor relatate ... fata de ce si`a imaginat cel care a scris.

In cuvinte mai putine ... bem o bere ca stim ca face =))

Comentarii

  1. Nu stiu cat de folositori sunt acei smileys...de exemplu il folosim des pe ranjitul ala dar nu inseamna ca in real life am afisa un zambet la fel de tamp.

    RăspundețiȘtergere
  2. exact .. dar scopul initial era de a exprima ce se intampla real life


    oricum in general la un :D sau :) chiar zambesc rad real life ... nu prea scot limba la :P

    RăspundețiȘtergere
  3. Si totusi, nu cred ca ai un fix cu chestia asta. E normal sa stii cu cine stai de vorba, sa faci "eye contact". Gesturile, mimica, tonul, cum ai spus, fac cat 1000 de cuvinte... ah, btw, nu esti deloc subtil, stim la ce faci referire :)

    RăspundețiȘtergere
  4. tot nu vrea sa iasa cu el? hai mah... poate merita sa punem mana de la mana si sa semnam o petitie... :)

    RăspundețiȘtergere
  5. smileys...multe fraze au diferite sensuri si de aia e bine sa existe "those little things called smileys"
    de n ori am fost inteles gresit in online conversations. M'am invatat...acum prefer f2f pt conversatii serioase
    ps:iesi la o bere? :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu urasc emoticons-urile alea,dar sunt dependenta de ele.Din obisnuinta le pun la sfarsitul replicilor,asta nu inseamna ca eu chiar zambesc,plang,rad,in momentul ala...e doar un tic 'messengerial' si pana acum nu am reusit sa scap de el desi mi-am propus de cateva ori.

    De exemplu,mi se pare ciudat sa vorbesc pe mess si sa nu vad nici un emoticon,mi se pare ca aceea conversatie e prea 'serioasa'!

    RăspundețiȘtergere
  7. orson .. inca sunt suparat ca mi`ai furat rezervarea atunci la CM :)))) asa ca vezi cum calci stramb hihihi

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamne... Dar nu inteleg de ce te stresezi cu ea... Esti unul dintre putinii cititori care are bunul simt sa vrea sa discute cu ea face 2 face, sa incerce sa-i lamureasca anumite lucruri in loc s-o injure de sectorul agricol si ea tot te refuza... Poate ca asa intelege ea sa se faca dorita, prin faptul ca vrea sa para inaccesibila. Eu as zice ca ii e frica sa stea de vorba cu tine din 2 motive: 1. esti simpatic si s-ar putea sa-i placa de "un porc de barbat" 2. s-ar putea sa ramana fara replica, pentru ca atunci cand scrii ceva pe blog ai tot timpul din lume sa revizuiesti si sa selectezi cele mai bune idei... E altceva in real life. Tre sa reactionezi in timp real si sa fii si atent la gesturi and stuff, dupa cum ai zis si tu...

    RăspundețiȘtergere
  9. bre da' nu mai terminati frate cu asta? atata importanta pt ce?

    RăspundețiȘtergere
  10. Ai dedublarea personalităţii, mon cher?
    ;-)
    :-)
    [emoticon care reprezintă neîncrederea în limbajul mimico-gestual ca vehicul semnificativ pentru produsul intelectual]

    RăspundețiȘtergere
  11. NihasHa, fia tent cu 2 minute citesc chestia asta:

    "Wanting to meet a writer because you like their books is like wanting to meet a duck because you like pâté."
    Margaret Atwood

    Dupaia postu tau :P

    Hihihih funny.

    RăspundețiȘtergere
  12. Oh and if all else fails, tell her i say she has to.

    (si in cel mai rau caz nu o fi primul travestit cu care te-ai intalnit :P )

    RăspundețiȘtergere
  13. pai daca zici asa...io te citesc de ceva vreme... nu crezi ca a venit timpul sa iesim la o bere???
    sau era doar pentru.....?

    RăspundețiȘtergere
  14. hai atunci ... poate facem maine o bloggers beer fest :)

    RăspundețiȘtergere
  15. dude, inca nu ai convinso pe donsoara bloggeritza ca de fapt nu vrei sa i-o tragi, este? de aia te dezvolti tu emptotic p'aciulea:))

    RăspundețiȘtergere
  16. So pls, poate cineva sa puna linkul cu blogul tipei respective? Ca devine frustrant.. :D

    RăspundețiȘtergere
  17. sa vezi ce-i zice de sanatate si noroc. si are si dreptate, ca al nostru a luat-o cu "sunt baiat dragut, descopera-ma" si la sfarsit cand i-a dat aia cu flit a intors-o ca la ploiesti, ca de fapt vroia sa discute filozofie

    RăspundețiȘtergere
  18. arhiduke, I just called/stopped by to say I love u.

    RăspundețiȘtergere
  19. pfeew... aparent era mai bine daca doream sa o fut ... in loc sa doar sa vorbesc cu ea :))))

    arhiduke ... hai nenea las`o moarta ... ca numai " ce baiat gigea sunt eu sa moara mama ... nu vrei sa ne futem " nu era vorba :D

    Uite un subiect pentru ea ... " De ce uram barbatii ? pentru ca ai dracu stiu sa ne zica ce vrem sa auzit si apoi sa ne futa " ... in alta ordine de ideei .. daca doream sa o fut discutia se aborda altfel ... ca pentru un futut nu o sa stau acum sa ii ascult povestea vietii.

    Ca tot vorbeam de futut ... eu nici nu stiu cum arata domnisoara ... si sunt superficial ... nu ma fut pe neve sa zic asa.

    Dar lasa ... daca tu asa traiesti cu impresia ... eh .. peste cateva saptamani sa vezi ce o sa ne hlizim la o bere pe marginea povestirii asteia ... poate impreuna cu ea :)))

    RăspundețiȘtergere
  20. vezi ca incepi sa te faci de ras....

    RăspundețiȘtergere
  21. vai ! nihasa cica te faci de ras !

    Oh! Nooo!

    RăspundețiȘtergere
  22. dap, imi stric imaginea ...

    deja juma de blogosfera frustra ma considera obsedat sexual ... like how fucking down can i go :))))

    sniff sniff

    RăspundețiȘtergere
  23. darling, daca esti tanar, viril si dragut te "descopar" eu. 165 cm, 55 kg, caprui, blond, lung - cred ca poti sa-mi faci un portret robot...
    dupa...promit sa-i spun fetei ca (daca) a pierdut "ceva"

    RăspundețiȘtergere
  24. nu am nici o indoiala, dar speram sa o faci singur doar din cand in cand

    RăspundețiȘtergere
  25. eh ... sunt timid ... trebuie sa ma iei usor ;)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!