Treceți la conținutul principal

HDR

De cand am vazut primele poze HDR am ramas cu gura gascata si am zis ca " this is the shit " ... intre timp am dibuit eu cam cum ar trebui sa le fac desi lipsa unui RAW pe camera conteaza foarte mult. Cu toate astea pot si eu sa fac.

Desi mai greu ca nu am un trepied ( not to self ... buy one) merge sa le fac si cu Auto Bracket (doar +/- 1 EV) si cu o mana stabila. Nu compar eu ce fac cu Auto Bracket fata de ce fac ceilalti cu un trepied si expunere sanatoasa ... dar pot sa compar relativ doua poze facute din acelasi unghi si va las pe voi sa decideti daca se merita HDR sau nu. Nu e cea mai buna poza HDR pe care am facut`o dar este ultima (adica de acum vreo 3 ore)

Comentarii

  1. Ventilatorul ala da o noanta aparte fotografiei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-a ajutat ce-i drept, dar nu aduce a pozele HDR de pe Flickr.
    Fa pozele cu o diferenta mai mare intre ele, apoi baga-le la mixat in Photomatix Pro (il gasesti usor cu Google).

    Si faptul ca nu le faci RAW nu prea conteaza.Important e sa fie acelasi cadru, cu 3 setari de luminozitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uhm.. am incercat sa fac si eu un HDR d-asta, ce-i drept folosind o singura fotografie. Am facut inca doua copii dupa ea, uneia i-am crescut luminozitatea, celei de-a doua i-am scazut-o. Am incercat sa le dau Merge to HDR in Photoshop, da' degeaba. Imi zice ca n-are "enough dynamic data". :(

    Imi bag eu picioarele, vreau EOS 400D :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Sincer mie imi aduce mai mult a Contrast Pumping decat a HDR. Si aici nu ma refer la tehnica, ci la rezultat.

    HDR-ul nu e neaparat o tehnica buna numai pentru eye candy. E drept, aduce cu sine multe punte bonus la capitolul asta daca e facuta calumea, insa in principal HDR-ul a fost gandit sa inlocuiasca - spre exemplu - un filtru gradient la fotografia de peisaje cu diferente masive de luminozitate dintre cer si pamant, unde o egalizare a nuantelor ar face si cerul si pamantul sa arate bine si sa nu isi piarda nici un detaliu semnificativ.

    Pentru estetica imaginii (si doar de dragul ei) poti folosi alte tehnici de Photoshop cu mult mai mare succes decat HDR-ul de care vorbesti!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

Perfektum Double Black IPA

Acum 3 ani scriam pe blog despre o mică fabrică de bere din cartierul Berceni care tocmai lansase unele dintre cele mai urâte etichete de bere artizanală. Atunci zicem că băieții ăștia de la ArtBrew sunt de urmărit pentru că sunt printre singurii care fac o bere decentă. Pe cât de mult i-am lăudat în postarea respectivă, pe atât de mult n-am mai auzit nimic de ei în tot acest timp.

Asta până acum vreo câteva zile când am dat total întâmplător de noua lor Black IPA.

Nume: Perfektum Double Black IPA
Stil: Black IPA
Alcool: 8.2%
Origine: Romania
Producător: ArtBrew
Preț: 21 de lei în Craft și Draft

Aia veche mi-a plăcut pentru că aducea destul de mult cu ceva ce am făcut într-o vară acasă: o bere cu o culoare frumoasă care stârnea reacții puternice chiar și în cei care nu prea le aveau cu berea.
Parcă așa sună mai frumos decât adevărul: o bere care te făcea să te strâmbi din nas încă de la prima gură. Dar unii sunt masochiști ca mine și apreciază gustul acesta puternic de caramel.

Double Blac…