Treceți la conținutul principal

Gradina Botanica - HDR

Dupa insemnarea precedenta m`am gandit sa dau o fuga scurta prin Gradina Botanica sa vad daca a venit cu adevarat primavara. Din nefericire am venit prematur... desi suntem in plina luna de primavara ... lipseste explozia de culori si flori. Totusi exista un lacusor de un verde superb si destula verdeata cat sa injuri in gand ca iarna a trecut fara sa se straduiasca prea mult.
(click read more for pictures)


Comentarii

  1. HDR + Tone Mapping + Contrast + Sharpen + Resize

    Pozele sunt facute prin tehnica (e corect asa zis?) HDR (google it)

    RăspundețiȘtergere
  2. vad ca ai prins gust rau de tot la HDR :D
    Misto pozele, dar din cauza HDR par un pic fortate

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am fost duminica in botanica. si a fost horror. nimic nu arata ca in pozele tale :( . aia e varianta ideala. de fapt totul e mohorat, gri, jegos, caini peste tot, aer comunist, moa.. is o groaza de lucruri naspa.

    daca pun pozele mele pe langa ale tale, zici ca is lumi diferite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerea mea e ca le-ai facut gresit pe acestea. HDR-ul are ca scop sa combine elemente din mai multe imagini astfel incat cea rezultanta sa ofere claritate sau detalii mult mai bune.

    Se variaza timpul de expunere cand fotografiezi ceva cu contrast mare, de ex cand e o lumina puternica pe undeva. Suprinzi intr-un cadru detaliile din zona umbrita, in alt cadru detaliile din zona luminoasa, prin imbinare iese ceva misto, ca in exemplul de aici cu biserica.

    In GB insa nu prea e cazul. Lumina e relativ constanta, mai ales cand mai sunt si nori. Aici trebuia sa modifici apertura, adancimea campului. Focalizai in fiecare cadru cate un alt element, intai copacii din apropiere, apoi cei mai de departe, si tot asa. Prin combinarea cadrelor, imaginea rezultanta avea toate elementele din ea perfect focalizate. Apoi puteai sa umbli la culori si saturatie pt un pic de efect. Scuze daca apare de doua ori mesajul.

    RăspundețiȘtergere
  5. da radule ... dar fara trepied ... la 6-7 grade mai greu mana stabila :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, asa e. Poti incerca sa folosesti vreo banca, un gard, ceva, pe care sa pui aparatul si sa stea nemiscat pe acel obiect. Il setezi si la declansare dupa 2 secunde, ca sa nu-l misti tu cu mana in timp ce apesi butonul.

    Si eu vreau un trepied, dar momentan nu am gasit unul care sa fie mic incat sa-l car fara probleme, ieftin si bun.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

YouTube: gătește ca bunica ta sau învață niște șmecherie

O știți pe Li Ziqi?

Eu abia săptămâna trecută am descoperit-o. Eram la o bere și cred că am zis că în 2020 vreau să îmi petrec sărbătorile de iarnă într-un sat din Maramureș-Bucovina, iar de acolo discuția a plecat în zona cum se trăia și gătea acum sute e ani. Și dacă nu sunt prea optimist, chiar acum 5-10-15 ani în unele zone din țară.

Li Ziqi este o gagică din China care s-a mutat înapoi la țară pentru a avea grijă de bunică după ce i-a murit bunicul. Țara asta a ei este o zonă semi-izolată din regiunea Sichuan care adăpostește cea mai mare rezervație de panda gigantici. Iar ideea din spatele video-urilor era să le arate tinerilor cum și de unde vine mâncarea tradițională chinezească.


Marțea trecută am văzut pentru prima oară video-ul de mai sus, iar sâmbătă am făcut maraton de nostalgie cu bere, pulled pork și niște crănțănele. Având în vedere că fructele și legumele sunt aproape identice cu ce avem și noi, iar tehnica folosită îmi aduce aminte de ceea ce vedeam pe la bunici în va…

Hocus pocus ignorantus

Din ce în ce mai des mi se întâmplă să deschid socialul personal, să dau vreo două trei scrolluri, să înghit în sec și să îl închid. Aceleași 5 întrebări fără răspuns îmi vin în minte și prefer să nu mă bag în dileme existențiale dacă nu este neapărat necesar.

Așa că mai bine îmi pierd timpul liber în alt mod, adică cu jocuri pe calculator. Măcar acolo lucrurile sunt destul de liniare și fiecare "victorie" sau "înfrângere" e cumva meritată și ușor de atribuit. Am pus în ghilimele pentru că majoritatea jocurilor mele sunt de tip sandbox așa că nu am niște obiective clar definite de la început.

Pentru curioși și pentru posteritate, acestea sunt cele 5 dileme care se mulează aproape perfect pe 90% din ceea ce văd pe social. Și desigur că persoanele de față se exclud, #evident.

Dumnezeule, cât timp liber ai la dispoziție să te cerți pe prostia asta?E ceva în neregulă cu mine că nu mă interesează să fiu purtătorul dreptății și moralității absolute pe Internet?Dar nimeni …