Treceți la conținutul principal

Gradina Botanica - HDR

Dupa insemnarea precedenta m`am gandit sa dau o fuga scurta prin Gradina Botanica sa vad daca a venit cu adevarat primavara. Din nefericire am venit prematur... desi suntem in plina luna de primavara ... lipseste explozia de culori si flori. Totusi exista un lacusor de un verde superb si destula verdeata cat sa injuri in gand ca iarna a trecut fara sa se straduiasca prea mult.
(click read more for pictures)


Comentarii

  1. HDR + Tone Mapping + Contrast + Sharpen + Resize

    Pozele sunt facute prin tehnica (e corect asa zis?) HDR (google it)

    RăspundețiȘtergere
  2. vad ca ai prins gust rau de tot la HDR :D
    Misto pozele, dar din cauza HDR par un pic fortate

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am fost duminica in botanica. si a fost horror. nimic nu arata ca in pozele tale :( . aia e varianta ideala. de fapt totul e mohorat, gri, jegos, caini peste tot, aer comunist, moa.. is o groaza de lucruri naspa.

    daca pun pozele mele pe langa ale tale, zici ca is lumi diferite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerea mea e ca le-ai facut gresit pe acestea. HDR-ul are ca scop sa combine elemente din mai multe imagini astfel incat cea rezultanta sa ofere claritate sau detalii mult mai bune.

    Se variaza timpul de expunere cand fotografiezi ceva cu contrast mare, de ex cand e o lumina puternica pe undeva. Suprinzi intr-un cadru detaliile din zona umbrita, in alt cadru detaliile din zona luminoasa, prin imbinare iese ceva misto, ca in exemplul de aici cu biserica.

    In GB insa nu prea e cazul. Lumina e relativ constanta, mai ales cand mai sunt si nori. Aici trebuia sa modifici apertura, adancimea campului. Focalizai in fiecare cadru cate un alt element, intai copacii din apropiere, apoi cei mai de departe, si tot asa. Prin combinarea cadrelor, imaginea rezultanta avea toate elementele din ea perfect focalizate. Apoi puteai sa umbli la culori si saturatie pt un pic de efect. Scuze daca apare de doua ori mesajul.

    RăspundețiȘtergere
  5. da radule ... dar fara trepied ... la 6-7 grade mai greu mana stabila :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, asa e. Poti incerca sa folosesti vreo banca, un gard, ceva, pe care sa pui aparatul si sa stea nemiscat pe acel obiect. Il setezi si la declansare dupa 2 secunde, ca sa nu-l misti tu cu mana in timp ce apesi butonul.

    Si eu vreau un trepied, dar momentan nu am gasit unul care sa fie mic incat sa-l car fara probleme, ieftin si bun.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Cele 10 lucruri care îți vor distruge restaurantul

Pe la începutul anului s-a deschis pe lângă mine un loc care avea potențial să devină destinația favorită de ieșit la bere pe vreme rea sau friguroasă. Începuseră bine și cred că nu era săptămână în care să merg pe acolo de cel puțin două ori.

Lucrurile au mers așa o perioadă și păreau că vor rezista primului an în probabil cea mai saturată zona de going out a Bucureștiului. Asta până când n-a mai mers. Nu s-au curățat, dar am fost acum vreo două zile p-acolo și cam bătea vântul. Aveau doar două mese ocupate din 25 cât cred că are pe două etaje. 
Și probabil că patronul nu înțelege cum a ajuns în situația asta în nici măcar jumătate de an de la lansare așa că m-am gândit să îl ajut cu niște răspunsuri. Nu exact despre pub-ul lui restaurant, dar prin listă probabil că va regăsi câteva greșeli pe care le-a făcut și el.

1. Muzica care este mult prea tare. Ăsta e un blestem al nostru ca specie pentru că nu reușim să înțelegem că omul nu prea are chef de țipat peste masă atunci când mănân…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

În marketing există prezumția de nevinovăție?

Adică dacă eu am impresia că tu ai făcut ceva ilegal pentru a îți promova afacerea, dar este destul de improbabil ca cineva să poată demonstra asta, pot să te consider din prima vinovat sau chiar trebuie dovezi palpabile? Vorba aia, nu se apucă nimeni să îți facă campanie de awareness pentru că te urăște.

Asta e dilema mea de azi și am un exemplu concret cunoscut bucureștenilor.

Pe de-o parte Capitala s-a umplut în ultimele două luni de graffiti-uri cu "I ❤️ Buchetino", pe de alta florăria de luxBuchetino zice că nu are nicio legătură sau că ești cont fals vechi de 10 ani dacă le zici ceva de presupusul vandalism.

Chit că are sediul la nici 350 de metri de graffiti-ul de pe Biblioteca Națională a României și că e singurul brand cu numele asta din țară. Chit că formularea asta a mai folosit-o anul trecut magazinul din Londra sau tatăl antreprenoarei acum vreo două zile. N-au fost ei.

Și chiar dacă există o urmă de îndoială, n-ai cum să fii sigur fără dovezi.

Acum între noi f…