Treceți la conținutul principal

Gradina Botanica - HDR

Dupa insemnarea precedenta m`am gandit sa dau o fuga scurta prin Gradina Botanica sa vad daca a venit cu adevarat primavara. Din nefericire am venit prematur... desi suntem in plina luna de primavara ... lipseste explozia de culori si flori. Totusi exista un lacusor de un verde superb si destula verdeata cat sa injuri in gand ca iarna a trecut fara sa se straduiasca prea mult.
(click read more for pictures)


Comentarii

  1. HDR + Tone Mapping + Contrast + Sharpen + Resize

    Pozele sunt facute prin tehnica (e corect asa zis?) HDR (google it)

    RăspundețiȘtergere
  2. vad ca ai prins gust rau de tot la HDR :D
    Misto pozele, dar din cauza HDR par un pic fortate

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am fost duminica in botanica. si a fost horror. nimic nu arata ca in pozele tale :( . aia e varianta ideala. de fapt totul e mohorat, gri, jegos, caini peste tot, aer comunist, moa.. is o groaza de lucruri naspa.

    daca pun pozele mele pe langa ale tale, zici ca is lumi diferite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerea mea e ca le-ai facut gresit pe acestea. HDR-ul are ca scop sa combine elemente din mai multe imagini astfel incat cea rezultanta sa ofere claritate sau detalii mult mai bune.

    Se variaza timpul de expunere cand fotografiezi ceva cu contrast mare, de ex cand e o lumina puternica pe undeva. Suprinzi intr-un cadru detaliile din zona umbrita, in alt cadru detaliile din zona luminoasa, prin imbinare iese ceva misto, ca in exemplul de aici cu biserica.

    In GB insa nu prea e cazul. Lumina e relativ constanta, mai ales cand mai sunt si nori. Aici trebuia sa modifici apertura, adancimea campului. Focalizai in fiecare cadru cate un alt element, intai copacii din apropiere, apoi cei mai de departe, si tot asa. Prin combinarea cadrelor, imaginea rezultanta avea toate elementele din ea perfect focalizate. Apoi puteai sa umbli la culori si saturatie pt un pic de efect. Scuze daca apare de doua ori mesajul.

    RăspundețiȘtergere
  5. da radule ... dar fara trepied ... la 6-7 grade mai greu mana stabila :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, asa e. Poti incerca sa folosesti vreo banca, un gard, ceva, pe care sa pui aparatul si sa stea nemiscat pe acel obiect. Il setezi si la declansare dupa 2 secunde, ca sa nu-l misti tu cu mana in timp ce apesi butonul.

    Si eu vreau un trepied, dar momentan nu am gasit unul care sa fie mic incat sa-l car fara probleme, ieftin si bun.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Perfektum Double Black IPA

Acum 3 ani scriam pe blog despre o mică fabrică de bere din cartierul Berceni care tocmai lansase unele dintre cele mai urâte etichete de bere artizanală. Atunci zicem că băieții ăștia de la ArtBrew sunt de urmărit pentru că sunt printre singurii care fac o bere decentă. Pe cât de mult i-am lăudat în postarea respectivă, pe atât de mult n-am mai auzit nimic de ei în tot acest timp.

Asta până acum vreo câteva zile când am dat total întâmplător de noua lor Black IPA.

Nume: Perfektum Double Black IPA
Stil: Black IPA
Alcool: 8.2%
Origine: Romania
Producător: ArtBrew
Preț: 21 de lei în Craft și Draft

Aia veche mi-a plăcut pentru că aducea destul de mult cu ceva ce am făcut într-o vară acasă: o bere cu o culoare frumoasă care stârnea reacții puternice chiar și în cei care nu prea le aveau cu berea.
Parcă așa sună mai frumos decât adevărul: o bere care te făcea să te strâmbi din nas încă de la prima gură. Dar unii sunt masochiști ca mine și apreciază gustul acesta puternic de caramel.

Double Blac…