Treceți la conținutul principal

Gradina Botanica - HDR

Dupa insemnarea precedenta m`am gandit sa dau o fuga scurta prin Gradina Botanica sa vad daca a venit cu adevarat primavara. Din nefericire am venit prematur... desi suntem in plina luna de primavara ... lipseste explozia de culori si flori. Totusi exista un lacusor de un verde superb si destula verdeata cat sa injuri in gand ca iarna a trecut fara sa se straduiasca prea mult.
(click read more for pictures)


Comentarii

  1. HDR + Tone Mapping + Contrast + Sharpen + Resize

    Pozele sunt facute prin tehnica (e corect asa zis?) HDR (google it)

    RăspundețiȘtergere
  2. vad ca ai prins gust rau de tot la HDR :D
    Misto pozele, dar din cauza HDR par un pic fortate

    RăspundețiȘtergere
  3. eu am fost duminica in botanica. si a fost horror. nimic nu arata ca in pozele tale :( . aia e varianta ideala. de fapt totul e mohorat, gri, jegos, caini peste tot, aer comunist, moa.. is o groaza de lucruri naspa.

    daca pun pozele mele pe langa ale tale, zici ca is lumi diferite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Parerea mea e ca le-ai facut gresit pe acestea. HDR-ul are ca scop sa combine elemente din mai multe imagini astfel incat cea rezultanta sa ofere claritate sau detalii mult mai bune.

    Se variaza timpul de expunere cand fotografiezi ceva cu contrast mare, de ex cand e o lumina puternica pe undeva. Suprinzi intr-un cadru detaliile din zona umbrita, in alt cadru detaliile din zona luminoasa, prin imbinare iese ceva misto, ca in exemplul de aici cu biserica.

    In GB insa nu prea e cazul. Lumina e relativ constanta, mai ales cand mai sunt si nori. Aici trebuia sa modifici apertura, adancimea campului. Focalizai in fiecare cadru cate un alt element, intai copacii din apropiere, apoi cei mai de departe, si tot asa. Prin combinarea cadrelor, imaginea rezultanta avea toate elementele din ea perfect focalizate. Apoi puteai sa umbli la culori si saturatie pt un pic de efect. Scuze daca apare de doua ori mesajul.

    RăspundețiȘtergere
  5. da radule ... dar fara trepied ... la 6-7 grade mai greu mana stabila :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, asa e. Poti incerca sa folosesti vreo banca, un gard, ceva, pe care sa pui aparatul si sa stea nemiscat pe acel obiect. Il setezi si la declansare dupa 2 secunde, ca sa nu-l misti tu cu mana in timp ce apesi butonul.

    Si eu vreau un trepied, dar momentan nu am gasit unul care sa fie mic incat sa-l car fara probleme, ieftin si bun.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare pe blog în ultima săptămână

Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Ca un veritabil explorator culinar, sâmbătă dimineața îmi dădeam întâlnire cu niște prieteni în fața patiseriei cu cele mai bune merdenele din București.

Pontul îl primisem de la cineva de încredere pe zona asta de mâncare așa că tot ce a trebuit pentru a îmi convinge o prietenă însărcinată să vină a fost să zic „cea mai bună merdenea”.  Atât și deja aveam un plan ca a doua zi să ne vedem la 11 undeva pe la Piața Amzei.

Pe hârtie ne anunțaseră 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar până la urmă ne-am strâns doar vreo 4 temerari. Chiar și așa, pentru mine a fost o premieră aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sfânta merdenea.



Patiseria cu pricina se numește Comteia și de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe băutură modestă și țigări la bucată.

Pe cei mai slabi de înger probabil că bețivii pașnici din jur îi vor speria și vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adevărați sunt răsplătiți cu merdenele excelen…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…