Sa dam cu muia !!!

Oke ... s`au afisat Top5 de la Roblogfest .... si sunt socat. Cum sa castigi la o categorie cu doar 8% din voturi? De ce sunt asa de putine voturi? Cum se poate asa ceva dupa o luna de promovare continua pe bloguri? Nu pot sa ma gandesc decat ca cititorii nu au fost interesati sa voteze ... sau sistemul anti frauda al lui Dragos a fost prea ... anti votat.

Este jenant ce s`a intamplat. Anul 2006 era anul cand blogurile au luat foc ... cover media and the whole 9 yards .... si asta e tot ce s`a realizat? 4700 de voturi in total imprastiate? Inca nu`mi vine sa cred ca au fost atat de putine voturi. De anul trecut am crescut toti cu traficul si cititorii fideli. S`a ajuns la 600-800 unici pe zi ...

Sa nu faca diferenta utilizatorul intre un blog si un site? Sistemul de votare a fost mult prea dificil? Recunosc ca a fost nitel stresanta votarea si mi`a luat vreo 10 minute sa ma decid si sa votez la fiecare categorie ... dar totusi nu a fost efortul suprem. Atat de mult dezinteres din partea celor care ne citesc? Cred pur si simplu fiecare a votat la prieteni si prietene.

Nu cred ca s`a tinut cont daca cel pe care il votezi merita sa si castige .... uitati exemplul elocvent:
ozaness - http://ozanessme.blogspot.com/

Cine e?

Pai locul 5 la cel mai bun blog - what the fuck? Cine esti? Cine te`a votat ? Unde cum? Esti din ianuraie 2007 ... ai 99 posturi. In 51 de posturi din luna februarie ... ai 3 comentarii !!!!!!!!11111 Cum? De ce?

Locul 4 la cel mai bun design - efectiv imi tai coaiele si ma bat cu ele peste fata. Cum %^&%$@ ala sa fie design? Este un template negru cu scris albastru inchis pe care oricat de mult m`as stradui nu pot sa il citesc ... este pur si de departe cel mai urat blog din cate am vazut vreodata. Functionalitate zero ...

Locul 4 la cel mai bun post pe blog - Sa mor sa fac sa dreg sa innebunesc ... CUM? Nu inteleg cum poti sa iei locul 4 la cel mai bun post pe blog ... cu o insemnare care nu are nici un comentariu???!!!? Unul singur acolo de samanta sa fie .... ce dracu. Atat de interesant a fost postul ala pe blog ca toata lumea a ramas inmarmurita? Hai sa lasam vrajeala asta

Locul 5 la cel mai bun blog foto - Hai sa fim seriosi ... blog foto implica sa fie de tine facute pozele alea ... nu de nu stiu ce mare fotograf. Sau alta posibilitate implica sa vorbesti despre fotografie. Nici macar nu sunt selectate niste poze de la artisti diferiti. Pur si simplu este postul si poza care sa exemplifice ideea din post. Aia nu e fotografie !!!! Postul trebuie sa comenteze poza ... nu invers.

Sunt ofticat ca nu apar si eu acolo? Nu ... e pur si simplu jenant sa apari cu 30 prieteni care sa te voteze ... si sa iesi in top 5 la 4 categorii. Nu inteleg ... Dragos imi explici tu? Trebuie sa ma las de blogging?

Nu ma deranjeaza sa pierd in fata unor oameni mai buni ... dar in contextul prezentat .... Blogfest 2007 suge!

Comentarii

  1. Cineva tot trebuia s-o zica direct... you did it... sa speram ca la anu' se va schimba sistemul de votare astfel incat toti anonimii sa moara in bezna.

    RăspundețiȘtergere
  2. ai cam nimerit-o cu post-ul asta

    probabil aia au avut colegi de munca binevoitori sau neamuri peste neamuri, bunici internet savvy si tot asa..

    se impune o selectie facuta de un juriu bine ales, si, din cate am inteles, asa va fi la anul

    RăspundețiȘtergere
  3. Nihasa, eu zic sa te lasi de (nu blogging!) participat la roblogfest, tu trebuie sa fi in juriu :P glumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca au furat astia voturile :D

    Au venit cu rucsacu', au umplut cat au putut la fiecare categorie, si apoi l-au facut disparut ^_^

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma, si eu ma tot mir de ceva ceasuri. Cam urita treaba; practic, inseamna ca sintem doar o mina de oameni, adica cei 550 din trafic.ro + familiile. Astia sintem toti. Nu contam.

    RăspundețiȘtergere
  6. sistemul de vot a avut f multe lipsuri. Pe langa modalitatea de prezentare (am murit de nervi pana am selectat pe cine vroiam sa votez) si pana la asa zisele sisteme de securitate, like WTF come on chiar trebuie sa ma pui sa fac 1000 de lucruri sa validez votul ? Nu mai spun ca dupa ce am votat, am bagat si codul din imagine astept mailul. Si astept, si astept. Si nu mai vine, orele se fac zile si tot asa. Come on asta nu e sistem de securitate, asta e sistem antivot

    RăspundețiȘtergere
  7. Paparazzi n-au fost, da' te-a filmat Gramo la venire (uite aici) :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sistem de votare rahat. Pai eu am timp sa stau 10 minute sa scriu un rahat de intrebare de 15 km? Daca am gresit un punct, ia-o de la capat, etc. Noroc ca am tinut cu visurat si am fost insistent, ca altfel imi bagam cracul. Cat despre voturi, e clar ca s-a votat intens de catre colegi de liceu, frati, surori, etc. Asa ca nu te supara. Uite, daca te linisteste, eu te am cam in top 5 la bloage preferate:)

    RăspundețiȘtergere
  9. OMG, sunt de acord cu Nihasa... :shocked:

    E simplu, unde ai 100 de participanti si 780 de voturi nici nu se poate altfel, fara o preselectie / triere a nominalizatilor nu se poate face un concurs in adevaratul sens al cuvantului.

    Normal ca toata lumea si-a chemat prietenii din fata blocului, colegii de clasa sa voteze,a iesit o prostie. Am zis de saptamana trecuta ca or sa se castige sectiuni cu 50 de voturi...

    Sa fie o lectie pentru editiile urmatoare!

    RăspundețiȘtergere
  10. E important ca a existat evenimentul. Poate ca in anii viitori se vor elima "imperfectiunile" ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu am inteles pana acum de ce trebuie sa existe o competitie intre bloguri. Adica, pana la urma daca o faci din placere, de ce ti-ai baga unghia in gat ca te-a luat nustiucare in clasament?

    Mda, mie roblogfest mi se pare aiurea. Nu am votat (nu ca as fi eu cineva, sa zicem ca suntem un grup :D), probabil multi altii plictisiti de concursuri nu au facut-o si s-a ajuns la chestii penale. Si asta de care zici tu, dar si zoso la cel mai bun design. :)

    Mai aiurea mi s-a parut ca au fost 2 bloguri (zoso si visurat) care au luat aproape toate premiile posibile la categoriile lor. Asta cum naiba a fost posibil? :D Nu zic ca n-ar fi bune, e opinia unui om care a stat pe langa competitia asta si nu a vazut decat rezultatele.

    Have fun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Numarul mic de voturi este intradevar un element trist si ingrijorator. Practic ne-am votat intre noi. Concluzia, daca la 500 de unici pe zi abia strangi 20 de voturi, daca, pt ca nu am vazut lista finala, este ca lumea citeste dar nu are chef sa si voteze... si asta inseamna ca nu se implica deloc.

    De ex pana si la Zoso e mic numarul de voturi, sau la VisUrat. Mii de unici pe zi, si in 2 saptamani de votat abia daca s-au gasit 80-90 care sa voteze?

    Sistemul de vot greoi, imposibilitatea de a vota rapid si usor la o categorie si la alte categorii sa votezi in alte zile, sau deloc, prae multe bloguri inscrise, fara o filtrare buna (eu am intrat pe toate de la colectiv, jumate nu aveau mai mult de 1 autor, am intrat pe toate de la best design, aproape toate foloseau un template nemodificat). Daca ai 30 de colegi de clasa si ii convingi sa te voteze, te-ai scos castigator deja. Eu glumeam cand ziceam ca am 8 adrese de mail si as putea sa votez de 8 ori, pt ca ma gandeam ca 8 voturi nu au cum sa schimbe balanta, dar vad acum ca se putea... efectiv la unele categorii vreo 4-5 voturi in plus sau minus schimbau lista castigatorilor.

    Nu cred ca trebuie sa te lasi tu sau altcineva de blogging. Poate doar cei care o faceau pt voturile astea. Cine a facut un blog pt ca i-a placut si se simte bine cand scrie pe el, nu trebuie sa fie influentat de voturi sau rezultate.

    RăspundețiȘtergere
  13. asa si pentru ca tot deschisem si blogul asta, inainte sa citesc dincolo...

    si tu esti prost. ca toti ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  14. nihasa, rezultatele sunt normale, sunt mult mai putini oameni care au legatura cu un blog decat ne-ar placea sa credem. e o comunitate mai vocala insa si probabil de aia impresia de marime. daca ar fi fost un juriu nu prea ar fi avut ce alege, asa ca ideea pe care am mers e o lista din care sa descoperi cateva noi si misto. de aia am si ales conceptul de vot popular, si nu uita te rog nuanta dintre cel mai bun si cel mai popular. ;)

    nwradu -- "eu am intrat pe toate de la colectiv, jumate nu aveau mai mult de 1 autor"

    eu cu mana mea le-am filtrat de 3-4 ori pe toate sa fiu sigur ca se califica la o categorie sau alta. nu neg ca r fi putut scapari, ma indoiesc ca jumatate nu se calificau. intrebare: daca ai vazut unul sau mai multe nepotrivite de ce nu mi-ai dat un semn, ca multi altii?

    iar categoria de design la anul ori va avea un juriu si reguli stricte de intrare ori nu va mai exista.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dragos, categoria cu designul e cea mai buna... doar ca are nevoi de reguli. Nu o scoateti :P

    RăspundețiȘtergere
  16. Dragos, pt ca am intrat pe nominalizarile la Colectiv cand inca mai urma o sesiune de filtrare, a treia. In plus, fiind multe bloguri, am intrat azi pe cateva, maine pe altele, cat mi-a permis timpul, n-am notat adrese, n-am stat sa le analizez in detaliu, ci m-am uitat dupa unul pe care sa-l si votez.

    Dar in general pe unde intram vedeam un singur autor. Acelasi nume, la toate posturile din pagina. Neplacandu-mi blogul, n-am stat sa caut si in alte pagini. Dar un blog colectiv este BookBlog, TvBlog, etc... cele cu un singur autor si pe care din an in paste mai scris si prietena respectivului un post, nu se pot numi colective.

    Un exemplu insa mi-a ramas in minte: vezi aici daca asta e colectiv, sau daca la astfel de posturi merita sa fie considerat macar in concurs.

    E doar un exemplu, mai erau si alte bloguri cu un singur nume la autor. Trebuiau lasate doar alea in care se vede clar ca e vorba de o echipa si ca blogul e orientat pe un efort colectiv.

    La categoria de design e greu sa apara vreun blog super original, pt ca nu-si face nimeni propriul theme (si daca isi face, probabil ca sunt vreo 2-3 in Romania). Dar macar cineva cu un simt estetic sa le filtreze la greu. Mai bine ramai cu 5 nominalizati care sa merite sa fie acolo, decat cu curcubee. Mai bine incercam sa gasim cateva ca cele de aici, chit ca vor fi 3 in toata Romania, dar sa le putem numi reprezentative pt acea categorie si sa ne mandrim cu ele.

    RăspundețiȘtergere
  17. Se baga cineva la un "workshop" de teme de wordpress?

    Eu oricum o sa incep ceva de genul asta in maxim 2 saptamani.

    De acord ca nu se gasesc mai mult de 3 teme de blog 100% originale la noi (nici 3 nu stiu daca sunt, facute de la 0), e destul de complicat sa faci ceva care sa arate si bine, sa fie si functional / valid, sa mai ai timp si de un job / facultate / whatever.

    Dar se poate, o sa vedeti ca se poate.

    RăspundețiȘtergere
  18. da, e dezinteres
    eu intru pe cateva bloguri la fiecare tura ce-o dau pe net dar m-a durut in 14 de premiile astea

    RăspundețiȘtergere
  19. Pe viitor ar trebui imprumutate ceva reguli din competitiile muzicale: multi apar pe piata in fiecare an, dar numai cei cu discuri de platina sau aur (sau macar argint), ceea ce inseamna minim 500.000 de albume vandute pana in momentul nominalizarilor.

    O astfel de limita (legata de trafic si de comentarii) ar trebui impusa si in ROBLOGFEST pe viitor.

    La Gala 10 Pentru Romania s-au ales 10 nominalizati pt fiecare categorie (nu mai mult!), acestia fiind votati in primul rand de cei din breasla (arhitectii voteaza arhitecti, medici medici etc). Mi se pare un sistem de votare bun.

    Cei de la RoBlogFest nu ar fi trebuit sa lase o lista cu peste 200 de candidati la nicio categorie. Spuneti sincer, cui nu i s-a facut lehamite sa voteze cand a vazut cata lume era inscrisa?? Nici macar prietenii nu-i gaseai usor (decat dupa derulari de randuri bune...).

    In plus, ce fel de blogger esti daca nu existi in comunitate nici macar de 4 luni?

    RăspundețiȘtergere
  20. Sint bloggeri care scriu ca sa fie cititi, altii pentru ca sa scrie. Nici o ceremonie de premiere nu va arata vreodata valoarea, pentru ca ea este subiectiva. Asta e si rostul blogurilor: decentralizarea, umplerea niselor ignorate de mariile concerne. Cum poti sa premiezi asa ceva?
    Si desi nu il cunosc pe acest Dragos cu premiile si deci nu am cum sa imi dau cu parerea despre el si munca lui, de cite ori apare ceva interesant, ca de exemplu conceptul de blog, apar unii care merg sub val, organizind competitii, stringind finantari, etc. Va dati seama ca siteul de RoBlogFest a avut mai multi vizitatori decit toate blogurile voastre, nu?

    RăspundețiȘtergere
  21. Siderite cam are dreptate. Bloggeri nu sunt o breasla sau o uzina. Cum ar suna "face zoso un parteneriat cu nihasa ca sa il promoveze pe visurat." Poti sa scrii excelent un post pe luna care sa fie asteptat cu sufletul la gura (sau nu) sau poti sa scrii 10 posturi excelente sau proaste pe zi. asta o vor decide cititorii. deci tot votul ramane sfant.

    RăspundețiȘtergere
  22. Cel mai deranjat la sitemul de votare a fost ca am fost obligat sa votez la toate categoriile ... Am intrat pe prima categorie peste 100 de bloguri . Nu am apucat sa parcurg mai mult de 20 ca m-au si scos din sarite . Majoritate "rahaturi" care nu aveau ce sa caute acolo . E foarte ok treaba cu un juriu macar pentru categoria de design si o filtrare cat mai buna a Blogurilor participante. Oricum a fost reusit partyul Roblogfest . Am cunoscut multi bloggeri . Deabia astept o noua intalnire a bloggerilor ...

    RăspundețiȘtergere
  23. Pana la urma pe blog scriu ce vreau eu, blog <=> jurnal. Nu va obliga nimeni sa intrati pe blog, daca va place intrati daca nu va place iar bine.

    RăspundețiȘtergere
  24. Fiind o chestie optionala si publica in acelasi timp .... nu ai cum sa argumentezi asa o critica la adresa blogului tau. Pe cat de liber sunt sa intru sau sa ies pe atat de liber sunt sa imi dau cu parerea.

    Sper ca esti de acord cu mine .... altfel am viola principiul libertatii de exprimare.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!