sexul inainte de casatorie

Am văzut documentarul "18 Pregnant Schoolgirls" şi mi-am dat seama care este problema cu sexul înainte de căsătorie şi minorele care rămân însărcinate: inflexibilitatea religiei. Ştiu că o să fiu omorât cu pietre acum sau în cel mai rău caz o să ajung în jacuzzi la ăl' încornorat ... dar hai să citim toată inseamnarea înainte să arătăm cu degetul sau să arncam cu piatra.

Sexul doar după căsătorie este o chestie mişto dar niţel învechită (outdated gen). Prin Evul Mediu ... durata medie de viaţă era undeva până în 30 de ani asta dacă prindeai o perioadă bună fără ciumă ... foamete şi războaie. Aşa că pe la 15-16 ani erai tocmai bun/a de căsătorit. Mureai fix după ce ţi se căsătorea fiul. Deci era oke să stai fără sex până la vârsta aia. Nu aveai atât de mult de aşteptat de când intrai în pubertate () şi te scărpina acolo jos.

Din nefericire în societatea modernă ... trăieşti în medie cam 66+ ani. Pe la 24-25 abia termini facultatea ... şi dacă mai faci un master ceva văi de tine. Şi cum nu poţi să îţi hrăneşti copilul cu bomboane de tic tac trebuie să munceşti şi să faci bani ... şi bani. Banii vin odată cu experienţa şi promovarea ... deci aşa lejer pe la un 28-29 te apucă chestia asta cu făcutul de copii. La vârsta asta în Evul Mediu îţi luai măsurătorile pentru coşciug.

Păi parcă e altceva să aştepţi 2-3 ani să nu faci sex de când te izbeşte pubertatea şi alta e să aştepţi 15-16 ani. Deci sex doar după căsătorie fail total în zilele noastre.

Biserica o văd că pe o pradă a evoluţiei ... încet încet această lipsă a adaptării o va exila acolo într-un colţisor uitat de lume. Dar staţi niţel că avem grupuri de abstinenţă susţinute de biserică (doar catolică face asta?) şi pot spune că din ce am văzut în documentar ... abstinenţa asta e cel puţin naturală pentru creaturile care populau grupul respectiv.

Ah dar staţi ... că povestea e din ce în ce mai bună ... şi fata aia de 17 ani care născuse era la fel de slută.

Până la urmă ce facem? Pe de-o parte religia zice nu la avort şi metode contraceptive ... pe de alta zice da doar la sexul după căsătorie şi apoi stăm şi ne mirăm că incompetenţii ăştia de minori aduc copii acasă când ei abia sunt nişte copii.

Nu-i aşa că ironia într-un mod pervers este amuzantă? Zic asta cu speranţa că v-aţi prins singuri de concluzie. Pentru următoarea însemnare am alta mai bună legată de natură umană ... desigur .. alt documentar.

Comentarii

  1. Good point. Oriucm, programele ce sustin abstinenta, sunt inutile. "Copiii" aia tot fac sex, e in natura lor. Mai bine sa fie corect informati, decat sa se trezeasca cu copii nedoriti sau mai grav cu boli venerice.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cate stiu neoprotestatii sustin mai puternic "o viata curata" pana la casatorie decat catolicii. Uite aici mostra de bullshit administrat tinerilor pocaiti:

    http://www.asteapta.ro/decemerita.php

    Unii chiar pun botul. Da. Am intalnit si oameni din astia. E drept majoritatea baieti. Daca stau bine sa ma gandesc nici nu aveau cu cine dar aici vorbim de ideologie nu despre sanse reale. Pacat de ei. Vorba lu' bunicu' fie iertat "futi nu futi, vremea pulii trece"

    RăspundețiȘtergere
  3. de unde l-ai downloadat? pe torrents nu-l gasesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. hehe..."Aşa că pe la 15-16 ani erai tocmai bun/a de căsătorit." - inca mai sunt unele care se conformeaza trendului din Evul Mediu si sunt defazate fata de societatea moderna...primul exemplu care imi vine in minte e Britney Spears:)))

    RăspundețiȘtergere
  5. e cam grav in Romania ca aproape orice fata care are impliniti cam 14 ani a facut deja sex de multe ori si cu muia sunt deja obijnuite.

    la 17 ani sunt deja satule de p... si schimba barbatii ca pe sosete.

    adevarul supara dar asta este realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Citesc pentru amuzament tot felul de materiale propagandistice bisericoase, multe referitoare la sex şi căsătorie. Formulările şi sfaturile mi se par de-a dreptul pentru idioţi.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu n-am priceput ultima parte din articolul tau, partea cu ironia perversa. Logica "religiei" cum zici tu, este sa te abtii pana la casatorie si apoi, intr-un cadru legal si sanatos (mai ales daca ambii parteneri s-au abtinut) sa incepi sa dai nastere la copii. E logic chiar si din punct de vedere material, in vremurile noastre o casnicie inseamna 2 salarii + mama, tata, socrii care mai pun bani de-o casa, de-o mobila sau macar de un televizor.

    Deci unde-i problema? ca te joaca-n picioare hormonii pana la casatorie? pai cine te pune sa te casatoresti dupa ce termini facultatea, masterul? Mai devreme esti prea ocupat ca sa fii casatorit? hai sa fim seriosi, cat de mult iti schimba viata o casnicie? poate femeilor, ca trebuie sa spele, gateasca, faca curat pentru doi. N-ai unde sa stai? la mama si la tata, pana s-o gasi ceva. Stiu atatea cupluri care stau inca la parinti chit ca li se naste al doilea copil..daca e sa astepti dupa o casa a ta, in vremurile noastre, ramai holtei, respectiv fata mare

    as putea continua, dar nu stiu daca e cazul sa o fac aici. Ideea e ca "religia" nu e atat de tampita si nu promoveaza lucruri invechite (in schimb, s-ar putea sa fie lucruri care nu ne convin, ne deranjeaza stilul de viata). Sau, ca sa nu vorbesc la general, vorbesc de ortodoxia noastra in care am fost botezati (sper) cu totii. Ideea e ca trebuie sa se ajunga la un punct comun. Pe de o parte, Biserica trebuie sa gaseasca modalitati de a comunica mai clar cu noile generatii, pe de alta parte, noi trebuie sa invatam sa privim lucrurile mai in profunzime.

    E usor sa scrii un articol ca cel de sus (cat ti-a luat, 10 minute?), dar trebuie mai mult efort pentru a te documenta cum trebuie despre viziunea Bisericii ortodoxe asupra sexului premarital. Sunt de citit lucrarile Sfintilor Parinti, ca sa vezi viziunea lor asupra lucrurilor. Apoi, sunt atatia preoti si teologi inca in viata care merita ascultati. E nevoie doar de putin timp si...disponibilitate. Ai sa vezi, apoi lucrurile vor incepe sa aiba logica...

    RăspundețiȘtergere
  8. Vrei sa imi spui ca biserica ma lasa sa fac hatza hatza inainte de casatorie?

    Si ca tot vorbeam de bun simt .. eu ma gandeam ca saracii parinti care te-au crescut si te-au iubit de mici au si ei nevoie de o pouza din avut grija de fundul tau.

    Plus ca imi place atitudinea asta moderna a bisericii : " hai sa fim seriosi, cat de mult iti schimba viata o casnicie? poate femeilor, ca trebuie sa spele, gateasca, faca curat pentru doi "

    GG Fail.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hate to approve Nihasa in his last comment.

    A propos de articolul tau, am avut dilema asta acum ceva timp. Surprinzator, in Romania nu se tine atat de mult cont de religie pe cat s-ar crede. Sunt inca multe fete care fac avorturi - a nu se citi ca un lucru bun - in ciuda faptului ca religia le interzice acest lucru. In afara nu este asa. Religia, in special cea catolica, are un rol ft important in dezvoltarea individului si te trezesti ca desi ai 17 ani si astepti un copil, nu il vei "omori" pentru ca contravine eticii religioase.

    Nu mi se pare normal sexul dupa casatorie din mai multe motive. In primul rand, ce faci daca nu te potrivesti cu partenerul? Sustinand aceeasi dogma morala, nu ai voie sa inseli, dar nici nu te poti bucura de placerle trupesti ca deh, nu merge. Failure. In al doilea rand, asa cum a scris si Nihasa, astazi hormonii tropaie in noi de la varste mai fragede si avem mult timp pana sa intemeiem o familie. De ce m-as marita la 15 ani? No school, no highschool no college. Right. Ma angajez la REBU. In al treilea rand, Biblia si, implicit religia (intelegem si Coranul si celelalte forme mai sus) vad sexul doar ca e un act procreatic, din care rezulta copii si omul isi transmite mai departe samanta. De aici si interzicerea mijloacelor contraceptive. Astazi, noi facem sex de placere si abia apoi pentru a da nastere unor urmasi.

    Deja cred ca am scris prea mult si poate pe langa subiect. Dar, legat de intrebarea: cat de mult iti schimba viata o casnicie, pot sa vad mentalitatea arhaica a lui "fiu de tina". Femeia sa spele si sa gateasa, sa faca curat pentru doi? Dar de ce numai ea? Nu sunt o feminista convinsa, dar daca am sustine egalitatea intre sexe, afirmatia de mai sus nu se incadreaza nici pe departe si ma simt oarecum jignita. Dar, ma rog, nu cred ca o sa scapam de atitudinea asta prea des.

    In concluzie, si cu asta inchei, nu cred ca religia este atat de puternic hotaratoare in ceea ce priveste sexul si implicatiile acestuia, cat lipsa de informare. Noi, ca romani, nu stim cu ce se mananca, ca sa ma exprim elevat, nu stim ce implica. De aceea iau femeile anticonceptionale ca pe bomboane, postinorul si, mai nou, escapelle-ul se vinde in prostie, prezervativele sunt refuzate de tipi pe motiv ca 'nu le suporta' samd. Pentru ca nu isi da nimeni interesul. Damn. Inchei.

    Ayra

    RăspundețiȘtergere
  10. Ioi, da' de ce iti faci probleme? La ce religie te referi? Ca sunt mah' multe. Inclusiv aia care zice ca fiecare fata trebuie sa se ofere la cat mai multi timp de cativa ani, ca sa onoreze pe nush'ce zeu... Era la persani, daca nu ma insel. Sau oare erau aia fenicieni? Oricum, au supravietuit..

    RăspundețiȘtergere
  11. M-am gandit mult pana sa ma hotarasc sa comentez, in principal din cauza ca subiecte ca religia ating corzi sensibile si nasc pareri ferme.

    Nu voi desfinta nimic, nici un punct de vedere, nicio opinie, voi spune doar cateva vorbe.

    In primul rand, marele merit al religiei este acela ca a reusit sa-i tina, oarecum, sub control pe oameni de-a lungul secolelor. Regulile impuse de catre religiile monoteiste (radical diferite de cele ale multor religii politeiste care incurajau jertfele, petrecerile, "orgiile") sunt intr-un fel reguli de bun simt.. sa nu omori, sa nu furi, sa nu inseli etc.
    Partea cu sexul inainte de casatorie este si ea foarte de bun simt. In acest fel a fost cat de cat limitata raspandirea bolilor cu transmitere sexuala. Pentru ca sexul inainte de casatorie inseamna parteneri multipli. Se evitau de asemenea sarcini nedorite. Copiii apareau in cadrul unei familii, unde cei doi soti se puteau ocupa impreuna de ei. Si asta nu putea fi decat un lucru bun, avand in vedere ca pana acum nu foarte multa vreme, barbatii erau cei ce sustineau din punct de vedere financiar familia. Cat de usor i-ar fi putut fi, in Evul Mediu, spre exemplu, unei femei singure, fara slujba sa poata avea grija de un copil? Dar in antichitate? Religia, printr-o regula simpla a reusit sa rezolve astfel de probleme.
    Evident, in ziua de azi, cand exista contraceptie, antibiotice si un alt fel de educatie, chestiunea cu "imoralitatea" sexului inainte de casatorie este depasita. Societatile in principal au evoluat, mentalitatile privind formarea si structura familiei s-au schimbat. Prioritatile sunt altele.
    De fapt, multe lucruri s-au schimbat, religia insa nu a tinut pasul cu evolutia, cu schimbarea. Acesta cred ca este marele defect al religiei (am spus "religie" referindu-ma la religiile monoteiste, care au cam aceleasi reguli de baza): promoveaza de secole bune acealasi set de norme si valori, fara a tine pasul cu directiile in care se indreapta societatile. Legat de acest lucru, un articol:
    http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article571206.ece

    Ceea ce vreau sa spun este ca sexul inainte de casatorie ca pacat, alaturi de altele, este o chestiune depasita, care a fost foarte utila in trecut insa nu mai are nicio valoare in prezent. Nu cred ca trebuie sa desfintam o astfel de norma, si nici sa ne cramponam de ea.

    RăspundețiȘtergere
  12. dar Biserica zice ce ceva genu ... citez din memorie:

    Bai nene daca iti place de cineva poti sta cu ea pana cand face 18 ani sa o iei de nevasta sau 16 daca e fata! Deci care-i treaba cu sex`ul? Aaaa pai da .. suntem animale si nu ne putem controla, d-asta nici nu am relatii de peste 2 luni .. toate vin de-o data si ma plictisesc .. nu mai e `emotia descoperirii` .. totul a ajuns o miscare mecanica de dute-vino .. car e placut .. f placuta ... dar cu varsta vrei si mai mult!

    Nu stiu exact cat e media la care au loc casatoriile .. as zice ... 20-22 de ani!? Pai sunt niste ani de la pubertate ... cam vreo 6 - 7 ...
    P.S. daca are loc cu cea pe care o iei de soata biserica mai condamna?

    RăspundețiȘtergere
  13. http://www.youtube.com/watch?v=U0ezYNWIDBO

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu sunt de parerea ca casatoria este facuta doar ca copiii sa aiba mama si tata si ei sa fie impreuna si sa se iubeasca reciproc..Daca eu sunt fata si am de gind sa ma casatoresc tirzior,dupa 22 ani,inseamna ca trebuie sa fiu virgina pina atunci? Nu as vrea mai devreme deoarece vreau sa simt gustul libertatii si a tineretii (nicidecum nu am in vedere nebuniile) mama mea s-a casatorit la 19 ani,la 20 deja a nascut,a fost virgina,nu ii pare rau de asta,dar m-a sfatuit sa nu ma grabesc cu casatoria,pentru asta trebuie sa fii destul de matur si sa ai anii cuveniti.Doar e mai bine sa faci sex inainte de casatorie decit sa divortezi in scurt timp dupa asta. Cei ce se tin scai de religie se casatoresc devreme,deoarece nu se vor mai repede sa faca sex,si putini se gindesc la responsabilitatile,necazurile si problemele pe care o sa le ai de infruntat in timpul casatoriei.

    RăspundețiȘtergere
  15. este adevarat ca tinerii din ziua de azi sunt diversificati... niciodata nu am auzit ca Biserica sa fi indemnat la un lucru imoral, numai ca unora nu prea le convine sa isi traiasca viata dupa cum Biserica ii sfatuieste... si sincer nici mie cu toate ca am crescut in sanul ei nu am respectat in totul ce spune ea, dar asta nu inseamna ca nu are dreptate. nu cred ca este imposibil sa te pastrezi virgin pana la casatorie. Oare ce este mai grav sa te casatoresti la 22-23 de ani cu o persoana care cat de cat ai incredere in ea, sau sa traiesti din floare in floare ca intro buna zi sa te trezesti ca ai sida sau cine stie ce alta boala care te marcheaza pe viata?

    RăspundețiȘtergere
  16. @uci in primul rand nu este o certitudine ca daca alergi din floare in floare o sa ai sida deci argumentul acesta il excludem din start.

    In al doilea rand este vorba despre rigiditatea unei credinte ce pana la urma face mai mult rau decat bine in secolul 21. Cum a punctat si brody acum 2 ani - regulile erau de bun simt acum xx sute de ani.

    RăspundețiȘtergere
  17. Problema e simpla: azi sexul e foarte ieftin, si toata lumea se deda la placeri trupesti (e o expresie urata, invechita, care nu-mi place, dar descrie perfect socieatea din ziua de azi).
    "Fac ce vreau, fac ce-mi place" -> sloganul tinerilor din ziua de azi.
    Mentionez ca am aproape 25 de ani, sunt casatorit de 3 ani cu o fata cu care am avut 4 ani de relatie inainte de casatorie, dar niciodata nu am facut sex pana la casatorie. DA, nu mi-e rusine sa o spun, pentru ca amandoi am stiut unde tintim, si ce efect ar avea sexul premarital asupra noastra.

    Acum, amandoi ne bucuram din plin de viata sexuala, este foarte placut, nu doar pentru procreere. In plus, eu nu stiu unde ati citit voi in Biblie sau alta carte, ca sexul e doar pentru procreere. Astea-s teorii inventate pe parcurs, nu din Biblie cel putin.

    Lucrurile stau cam asa: pentru ca la tembelizor vezi toate curvele cum dau din fund si-si prezinta 'marfa' pe ecran, normal ca toate fetiscanele din ziua de azi, mai ales vara, umbla pe strada in chiloti si purtand ceva care este mult mai decoltat decat orice maiou barbatesc (maioul fiind lenjerie intima). In sensul, totul este foarte 'hai, ia-ma', foarte provocator. Daca un barbat ar iesi in chiloti pe strada, cum fac domnisoarele azi, ar fi catalogat nebun. Si totusi, domnisoarele nu au nici o rusine, nu se uita in oglinda inainte sa iasa din casa, sa GANDEASCA ca toti barbatii se uita la ea ca la o bucata de carne, cu care sa-si faca nevoile.

    Deci: Fetele o cer, baietii actioneaza precum cainii in calduri.
    Sexul nu mai e ceva INTIM (invers decat public), nu mai e ceva serios, cum ar fi trebuit sa fie. E ca si cum ai bea un nes: desfac plicul, torn continutul, arunc ambalajul, torn apa si ma satisfac.

    Chestiunea e ca oamenii sunt imorali, foarte perversi; casnicia are rolul ei in societate, este inventia lui Dumnezeu, la fel si sexul. Doar ca astea functioneaza in limitele unor reguli.
    Doar ca noi azi avem o asa educatie care ne permite sa fim `liberi` in afara oricaror reguli (a se intelege: libertatea a existat intotdeauna in limitele unor reguli: cine crede ca a face 'ce vreau' e libertate e copil rasfatat)
    Respecti regulile, esti fericit.

    Sa nu vorbim de infidelitate in relatii, nu doar in casnicie, de barbati obsedati sexual, de fete insarcinate la 14-15 ani, de avorturi (care este o crima - documentati-va daca nu credeti, aveti Google), barbati care nu pot fi fideli niciunei femei, la nici o varsta. Daca pana la 30 de ani am umblat cu una si cu alta, cum as putea dupa 30 de ani, dintr-o data, sa ma fac baiat cuminte si sa fiu loial sotiei mele for the rest of my life? BINEINTELES CA TOT UN CURVAR VOI FI, CUM AM FOST SI PANA ATUNCI. Bineinteles ca si sotia mea va fi tentata sa curveasca. Bineinteles ca fiul meu nu va putea sa traiasca o adolescenta curata, ci va fi tot un curvar ca tac-so. Bineinteles ca fiica-mea va fi o prostituata, care-si prezinta marfa cand iese pe strada.

    Hal de generatie, Hal de tineret.

    (to be continued)

    RăspundețiȘtergere
  18. (continuare, tot eu)
    Dar acum, vrem sa ne simtim bine, vrem sa ne traim tineretea, nu vrem sa `ne legam la cap`, ca e prea greu si noi vrem doar ce e usor si feels good, `daca nu ne potrivim` ... nu exista sa nu te potrivesti (vorbesc din proprie experienta): sexul intre un barbat si o femeie casatoriti FUNCTIONEAZA, si FEELS VERY GOOD. Nu te potrivesti pentru ca nu poti sta doar cu un partener ... vrei sa mai incerci.
    Oamenii vor sex dar fara responsabilitati. Doar sa ma satisfac, sa ma simt bine. Daca apar reguli sau responsabilitati, schimb partenerul.

    Vedeti voi, problema nu e religia sau regulile: problema e ca noi suntem ... stricati. Lenesi, imorali, oameni care nu-si pot tine cuvantul, oameni care nu pot fi loiali, seriosi, dedicati: oameni care vor ca viata sa fie o placere: VIATA N-A FOST NICIODATA DOAR O PLACERE, DAR VIATA A FOST O LUPTA. asta implica ca daca apar dificultati, le rezolv, nu schimb partenereul, si ma port ca un barbat sau ca o femeie adevarata, cu judecata, cu curaj si cu demnitate.

    N-as fi scris atat de mult, dar chiar m-au iritat majoritatea comentariilor de mai sus.
    O generatie de mîţe (am scris cu diacritice ca sa se inteleaga clar).
    Am doar intentia sa spun adevarul, nu sa jignesc. Daca adevarul jigneste pe cineva, nu ma priveste, este dincolo de mine, commentul meu nu are tinta si este impersonal.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!