cand va veni sfarsitul lumii?

Omul gospodar isi face iarna car si vara sanie. E cazul sa ne pregatim pentru sfarsitul lumii - distrugerea planetei fara drep de apel. Cu nitel timp liber am pus la punct o lista cu cele mai exotice - delicioase moduri in care ne vom gasi sfarsitul. Unele mai stiintifice altele mai filozofice.  Nu vorbim daca se vor intampla cat mai de graba cand se vor intampla. Dar inainte sa incepem tineti minte asta
It is said that despite its many glaring (and occasionally fatal) inaccuracies, the Hitchhiker's Guide to the Galaxy itself has outsold the Encyclopedia Galactica because it is slightly cheaper, and because it has the words "Don't Panic" in large, friendly letters on the cover.
  • Luna se indeparteaza de Pamant (3.8cm/an si aproximativ +40% din distanta actuala in 4 miliarde de ani) - si asta destabilizeaza axa si cauza schimbari catastrofale sustinerii vietii
  • Soarele se transforma intr-un red giant ce va inghiti Pamantul (5 miliarde - 7.59 mld) - kaput pamanat
  • Calea Lactee se ciocneste cu galaxia Andromeda - (3-4 miliarde) - fifty fifty sanse ca sistemul nostru solar sa nu pateasca nimic. Alternativa nu ar fi imbucuratoare.
  • Snowball Earth - aparent periodic (acum 2 mld, 700 mil si 600 mil de ani) Pamantul se raceste foarte mult si ingheata total (ceva mult mai dramatic unor ere glaciare) - nu se stie cand e end game pentru totata viata de pe Pamant
  • Nemesis - o presupusa red dwarf ce ne viziteaza regulat (cam odata la 26-30mil de ani) si aduce exterminarea tuturor speciilor. Ultima oara se presupune ca s-a intamplat acum 5 mil de ani asa ca mai avem lejer vreo 21-25 mil de ani.
  • Technological Singularity - pe scurt e povestea clasica (Terminator & BattleStar Galactica) - vom construi o masina mai inteligenta ca omul care se va pricepe sa construiasca o masina mai inteligenta ca ea. Masina ce la randul ei va construi alta mai inteligenta ca ea si punem pe repeat procesul pentru o crestere exponentiala ce overall garanteaza un viitor nesigur pentru omul cum il stim noi azi. Cand? Poate in curand.
  • Gamma Ray Bursts - iradierea si moartea instantanee a vietii de pe jumatate de planeta daca un pulsar ne targetuieste. Nicio grija. Cealalta jumatate are sanse sa scape cu bine sau sa arda cuprinsa de plasma generata de cealalta jumatate. Cand? Oricand.
  • Evolving Out of Style - chiar si cele mai bine adaptate si cele mai vechi specii par sa traiasca cateva milioane de ani pana sa fie demodate din punct de vedere al evolutiei. In cateva milioane de ani putem sa ne schimbam radical incat sa nu ne mai incadram in tiparele speciei umane cum o stim astazi
  • Big Crunch/Big Rip/ Big Freeze - dupa Big Bang Universul a inceput sa se mareasca si se indreapta spre 3 posibilitati: dupa ce ajunge la o anumita marime incepe sa se comprime/ se mareste pana se faramiteaza / incet incet se opreste din expansiune pana cand energia ajunge asa de diluata incat nimic energetic nu mai este posibil. Orice s-ar intampla noi murim. Peste vreo 20+ mld de ani.
  • Heisenberg Uncertainty Principle - nimic nu e imposibil ci doar extrem de improbabil. Exemplu - un iepure uber gigantic ce vine si mananca planeta. Improbabil sa se intample asta ... dar posibil. 
Concluzia? Life is short. Enjoy it!

Comentarii

  1. Vreau sa fim mancati de un iepure übergigantic!

    Fluffiest way to go.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu asta inseamna Heisenberg Uncertainty Principle, ci ca oricare doua proprietati ale unei particule nu pot fi masurate cu aceeasi precizie, cu cat o masuram mai precis pe una, o modificam pe celalta.
    </killjoy>

    RăspundețiȘtergere
  3. ai uitat de 2012 si de Planet X :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Vreau sa fim mancati de un sad panda!!!

    Gogo!

    Va spun eu, 42 este raspunsul la toate!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Go - Nu era vorba de principiul in sine cat mai degraba despre efectele lui in mecanica cuantica

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!