Cat de sigur e sa mergi cu bicicleta in Bucuresti?

Dupa o indelungata pauza in care nu am mai pedalat de cateva zile incoace am reinceput "sportul" asta. Ce s-a schimbat de acum 3 ani cand scriam despre mersul pe bicicleta prin Bucuresti? Au aparut mai multe piste de biciclete si numarul de ciclisti pare-mi-se ca s-a marit.

Azi dupa 23 de km parcursi pe bulevarde si stradute va pot spune ca Bucurestiul chiar e sigur pentru mersul cu bicicleta. Nu au existat incidente si de multe ori am primit si prioritatea acordata de semne. Totusi vreau sa dau 3 sfaturi.

  1. Evitati bulevardele aglomerate! Pe stradute aerul e mai curat, oamenii mai relaxati si semafoare mai putine. O sa ajungeti mai repede si mai odihniti ca e mai usor sa va pastrati ritmul de pedalat. 
  2. Nu va plangeti ca transpirati pe bicicleta si de asta nu puteti sa mergeti cu ea la munca. Fals. In functie de ritmul ales o sa poti sa iti controlezi confortul termic. In cel mai rau caz cu un tricou de schimb si 2 servetele umede esti ca nou la job. 
  3. O bicicleta de oras este foarte ieftina. Overkill pentru o bicicleta de downhill pe care o folosesti doar in oras e o grija in plus ca poate ti-o fura. Bonus exista posibilitatea de a inchiria biciclete.


Dupa cum se vede si in statisticile oferite de my tracks (android) viteza mea medie a crescut pe stradute (a doua poza) fata de drumul la dus ales pe bulevarde (prima). Timpul de stat pe loc s-a injumatatit pe o distanta aproape comparativa. Viteza maxima a scazut pentru ca mi-am gasit ritmul si pur si simplu nu era nevoie sa accelerez prea mult.

Intre noi fie vorba am si transpirat mai putin desi al doilea drum a fost la ora 12-13 fata de 10-11 cand a fost primul. Temperatura externa a crescut dar eu m-am simtit mai bine cu ritmul ales. Insist foarte mult pe ritm pentru ca el este cel ce te va obosi sau te va duce relativ fresh la destinatie.

Cam atat momentan :)

Comentarii

  1. Si eu practic sportul asta. Iti face foarte bine la picioare si inima, plamani - in special.

    Merita. Cu toate astea, uneori e periculos. Eu am patit-o de vreo 3 ori: ma oprisem chiar la 2-3 cm de masina.

    Aveti grija!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai incercat sa mergi cu bicileta intre orase? Mie inca mi se pare riscant. Sunt multi soferi care te considera parte din decor si trec foarte aproape de tine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am incercat de mult timp asta. Dar intre orase deja vorbim de alte viteze si alt ritm pe care trebuie sa il depui cu bicicleta.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Razvan nici cu unii biciclisti nu-mi e rusine. Ma refer tot la traseele intre orase.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!