Stiti ca m-am bucurat ca un copil ca m-am jucat cu un telescop?

Acum o luna si ceva nwradu testa un telescop si nu mi-am putut stapani invidia si i-am zis ca il urasc pentru asta. Cineva acolo sus de la eMAG a vazut comentariul si mi-a propus sa testez si eu Celestron NexStar 130SLT-ul.

Mail-ul ala mi-a inseninat saptamana. De cand eram mic mi-am dorit un telescop. Am si avut ceva asemanator dintr-un set de optica pentru copii cu care m-am jucat cativa ani.


Sa ne intoarcem in prezent totusi. Am avut telescopul cam o luna de zile in care vremea a fost horror. Cerul innorat sau plecarile mele din Bucuresti au facut din telescopul sa fie un obiect decorativ (care intre noi fie vorba arata foarte bine in sufragerie). Totusi a iesit soarele si pe strada mea ca sa zic asa ... si intr-o sambata pe la 11 seara am vazut cerul senin si imediat am strans niste prieteni cu care am iesit pe autostrada A2 sa gasim un loc de unde sa vedem cerul.

Am gasit locul si am asamblat telescopul in vreo 2 minute iar apoi ne-am uitat la stele. Era al dracu de frig dar tot am rezistat vreo ora de chiombat la stele. Este pur si simplu incredibil sa vezi micile licariri de pe cer si sa te folosesti de Google Skymap sa stii la ce te uiti.

Fiind un telescop cu un factor de marime de 72x (din cate imi aduc aminte ca am citit) ceea ce vezi nu se apropie de ce te-ai obisnuit in wallpaper-urile facute de Hubble si asta cred ca e primul soc al oricarui om ce nu prea le are cu astronomia. Pe mine nu m-a deranjat. Imi doream totusi mai mult dar in acelasi timp eram fascinat de posibilitatea de a observa stelele la un nivel ce nu mi-a mai fost niciodata disponibil.

Stiu ca am cam imbatranit si asteptarile s-au schimbat dar imi imaginez ce zambet i-ar fi pus telescopul asta nihasului de 10-11 ani. Cine stie cum mi-as fi schimbat alegerile in cariera avand in vedere ca eram de mic oricum predispus spre astronomie.

Este un telescop pentru incepatori cu care poti sa iti pierzi frumos de tot serile de vara. Asa spune toata lumea pe net din mini research-ul pe care l-am facut. Nu o sa imi dau cu parerea nefiind familiar cu telescoapele. Pot doar sa va zic ca mi s-a parut usor de folosit, asamblat si transportat. Nu mi-a dat bataie de cap.

Concluzia finala e ca daca iti doresti un telescop pentru incepatori pare sa fie o alegere buna din punctul de vedere ale aspectelor practice pe care pana si eu am putut sa le apreciez dar si o alegere practica din punctul de vedere al specialistilor.

Acestea fiind spuse vreau sa multumesc celor de la eMAG ca pentru o seara telescopul a facut 4 oameni sa se simta ca niste copilasi curiosi foc sa vada cu ochii lor universul :)

Comentarii

  1. hehe..si eu mi-am dorit tare mult unul cand eram mica:) thanks for sharing this

    RăspundețiȘtergere
  2. Te inteleg perfect :)) Am zburdat ca un copilas cand am primit cutia de 16kg

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!