SkirtBike mi se pare o idee proasta

In primul rand ce este Skirt Bike? Un eveniment in care o gramajoara de domnisoare se intalnesc sa pedaleze imbracate cat mai chic si musai in fuste/fuste si poate pe tocuri. De ce? Citez "pentru ca această promenadă să demonstreze că mersul pe bicicletă înfrumusețează". No ... serios? Un pelerinaj de dresuri-colanti, fuste scurte si pantofi cu toc este infrumusetare? Pe ce planeta a torturii vizuale se intampla asta?

Am vazut poze de la ultimul Skirt Bike si nu era nimic atragator la o fata in fusta scurta calare pe bicicleta intr-o pozitie asemanatoare celei de la ginecolog. Super atragator. Peste asta mai presari putin dres violet/verde sau alt sabotaj din asta cromatic si obtii o voma lipsita total de sex appeal. Nu ma intelegeti gresit. Am vazut si niste zane incredibil de adorabile printre participante - ce erau imbracate chic dar adaptat pentru mersul pe bicicleta (ea de exemplu). Dar am si fost pus fata-n fata cu repulsiunea.

un fel de echilibristica 
Hai sa facem o scurta recapitulare cu ce nu ar trebui sa porti niciodata cand mergi cu bicicleta. Tocuri - nu nu si nu. Pe langa ca nu sunt practice isi si pierd scopul pentru care sunt purtate in general - inaltat & facut fundul sa arate intr-un mare fel cand mergi. Fuste scurte alt mega nu - se pierde magia descoperirii - daca ma intelegi ce vreau sa zic. Dres - colanti ... doamne dumnezeule nu. Za horror.  Geanta - va rog sa o lasati acasa sau sa o puneti in cosuletul bicicletei. Cand vad fete pe bicicleta cu papornitele astea de genti ce se poarta acum ... simt ca ma uit la un accident ce asteapta sa se intample. Cred ca sunt incomode si un pericol pentru cea care pedaleaza.

In rest ... pedalati domnisoarele mele cum simtiti ca va este comod pentru respectiva activitate. Pedalatul e sexy si nu trebuie sa va impopotonati aiurea pentru ca infrumuseteaza. Nu fiti atat de superficiale. Frumusetea e o stare de spirit.

Revin cu niste exemplificari ca sa nu mai imi iau rigle peste labute:

nu

ps. Si inca o mica rautate inspirata de la Raluca D. de pe FB. Nu e putin nesanatos sa faci un eveniment de mers cu bicicletele prin oras prin care sa promovezi cat de ok si safe e mersul pe bicla ... dar nicio participanta sa nu aiba casca? Asta chiar e rautate pentru ca acum sunt mai catolic decat Papa (nici eu nu port casca).

Bonus - nici una nu are far la bicicleta sau stop. Dar e ok ... nu o sa le prinda noaptea niciodata pe drum. 

Comentarii

  1. Da, frumusetea este o stare de spirit, dar toate plimbarile astea in grup au rolul de a-i face pe biciclisti (sau bicicliste) sa iasa in evidenta mai bine in trafic. Sa arate celorlalti ca exista si se plimba pe strada, unde le este locul. Si zi-mi tu ce iese mai bine in evidenta decat o gasca de fete in fuste colorate? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vrei sa auzi parerea politically correct sau aia de tip?

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe aia politically correct o stiu deja, cat despre parerea de tip, vad ca se sta sa apara Organizatia Barbatilor Carora Nu Le Plac Fetele in Fusta pe Bicicleta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Locul ar trebui sa fie pe o pista special marcata pentru biciclisti, nu "pe strada"...

    RăspundețiȘtergere
  5. de acord ca tocurile si fustele scurte nu au ce cauta pe bicicleta. insa asa cum pe strada sunt izbita zilnic de casaloti esuati in minu-uri si haine stramte si transpirate (si nu se da o data o lege impotriva lor), tot asa nu ai cum sa impui "super cochetelor" sa se imbrace adecvat cand se dau cu bicla.

    poate ca am asa, o imagine boema despre toata treaba asta, dar o femeie zambitoare, in fusta (nu mini, da!?) pe bicicleta (cu un cos plin de flori, eventual)mi se pare unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le poti admira.

    eu una mi-as dori sa vad si mai multi barbati la camasa cu manecile suflecate pe bicicleta in drum spre birou. blugii si tricoul nu sunt neaparat raspunsul ideal.

    deci nu o gasesc evenimentul a fi o idee proasta:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Total de acord, Bogdan. Nimic nu e mai dizgratios decat o feneie pe bicicleta in fusta scurta si pe tocuri, cu lenejeria intima la vedere si, eventual, cu tocul prins in pedala.
    Cat despre scopul evenimentului, acesta mi-e putin neclar: sa sporeasca vizibilitatea biciclistilor in trafic sau sa pomoveze purtatul fustei pe bicicleta? Da, e adevarat, in multe tari europene femeile merg la birou pe bicicleta in costum si cu un pantof cu toc decent, dar sa nu uitam ca in tarile respective e cu totul alta stare de fapt. Exista piste pt. biciclete! In schim, la noi, in afara de Bucuresti, unde sunt cateva piste (si alea praf!), in restul tarii e jale. Dar asta e o alta disctie... Oricum, devin un pic obositoare evenimentele astea de "promovare" a unui stil de viata sau a altuia, in conditiile in care problema e altundeva. E vechiul principiu al formelor fara fond..

    RăspundețiȘtergere
  7. In Olanda se merge la nunta pe bicicleta. Adica doamnele in tinute de seara pedaleaza.. elegant :) Sa nu mai vorbim de pedalatul zilnic in fuste mai lungi sau mai scurte. Aici este ceva normal, este vorba doar de perceptie. Evident, barbatii nu se holbeaza ca si cum ar fi vreo ciudatenie si tocmai din cauza asta se incadreaza perfect in cotidian. La noi bicicleta este ceva nou.. in ceva timp va deveni ceva normal si sunt convins ca si pedalatul in fusta va urma :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mă, mie tipele pe bicle mi se par al dracului de sexy fie că-s în pielea goală, fie că-s înfofolite de ger, în toiul iernii. Am eu o slăbiciune personală...

    Dar despre SkirtBike pot să-ţi zic aşa: or fi fost câteva fete mai dezbrăcate, poate puţin "indecente" din punctul tău de vedere, moşule (glumesc, desigur), dar ştii prea bine că generalizarea nu-i ok. 90% din tipe arată ca exemplul dat de tine. Fuste lungi, decenţă, flori în păr. E vorba de o frumuseţe foarte naturală.

    Repet, or fi fost câteva crăcite şi dezbrăcate. Dar ... asta este. Attention whores are all over the freakin' world, n-au cum să nu fie şi p-aci.

    Cât despre scopul evenimentului: nu mă aştept să fie înţeles de orice om care nu pedalează zilnic (precum Isabela, comentatoarea de mai sus).

    Scopuri, deci:

    1. promovarea pedalatului (în general, în oraş)

    2. promovarea pedalatului printre femei! (căci le este frică! şi n-ar trebui să le fie!)

    3. promovarea pedalatului ca mijloc de transport, nu ca sport (De aia sunt îmbrăcate chic!)

    Acu' e mai clar? :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur ca a evidentiat Ariel scopurile evenimentului. Eu l-as fi trecut pe cel de la numarul 3 pe primul loc, fiindca asa se explica "extravaganta".

    Ideea e ca nu e musai sa te imbraci in blugi pe bicicleta, mersul cu bicicleta la birou nu te impiedica sa fii cocheta; ca poti sa porti si rochie pe bicicleta, DACA VREI. Sunt multe motive pentru care romanii (mai ales doamnele) inca nu privesc bicicleta ca un mijloc viabil de transport urban, iar costumatia e unul dintre ele. Desi asta e cea mai mica dintre probleme.
    Scopul final insa e acelasi: promovarea pedalatului în oraş.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Carmen - barbatilor le plac fetele care nu se chinuie prea mult. Tocuri fusta scruta si geanta gigantica e cam chinuit.

    @provinciala - Andreea - si mie imi place foarte mult imaginea aia. Dar imaginea aia e speciala pentru ca este o singura tipa. Nu un card pestrit.

    @Ariel - Eu cred ca ai cele mai pure intentii dar aplicabilitatea e problematica. "Cât despre scopul evenimentului: nu mă aştept să fie înţeles de orice om care nu pedalează zilnic" - asta un e o atitudine corecta pentru un astfel de eveniment de awareness. In rest ai dreptate. Si eu as vrea sa vad mai multe fete pe biciclete.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Elena tu esti o floricica pe bicicleta si un exemplu de urmat. Dar mai sunt si oile negre care strica. Mai mult despre ele se vorbeste in articol. Extremele raman intiparite in memoria colectiva. Nu cele decente.

    RăspundețiȘtergere
  12. cam aşa ceva http://www.jawe.tk/watch.php?v=567

    RăspundețiȘtergere
  13. Articolul impreuna cu titlul se refera la tot evenimentul. Mai jos, in comentarii, sustii ca te referi doar la o categorie de dsoare: "Mai mult despre ele se vorbeste in articol."

    Hotaraste-te ca nu prea ti-a iesit de data asta. :D

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anca - premiza de la care pleaca evenimentul mi se pare una gresita. Si da. Ma refeream mai mult despre ele. Dar mai mult nu inseamna doar ... cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma, tu nu vrei sa vezi chilotei de domnisoare...

    RăspundețiȘtergere
  16. Da ... metalul ala ma cam intimideaza

    RăspundețiȘtergere
  17. Hm... tin sa apar mersul pe tocuri cu bicicleta, pe langa ca aici in Olanda e cel mai obisnuit lucru ever fie ca esti tzoapa cu clear heels si curea pe post de fusta sau gagica business casual sau baba de nouazeci de ani in short shorts. adevarul e ca e mai comod sa mergi cu bicicleta cu tocuri decat sa mergi mult pe jos cu tocuri. Nu pedalezi cu tocul, deci nu te dor picioarele, faci un pic de sport deci te relaxezi,cand cobori mergi mai tantos ca nu esti obosita de la tarat echilibrat pe varfuri niste pantofi sexy dar de multe ori incomozi. Dupa parerea mea poti sa mergi pe bicicleta imbracat oricum si in pantaloni de trening si in fusta vaporoasa, dar e foarte satisfacator cand pedalezi pe tocuri.

    RăspundețiȘtergere
  18. esti un misogin :))) cum sa u iti placa o fata in fusta pe bicigleta

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!