Welcome to India 2012 - Un documentar pe care trebuie sa il vezi

Ultima oara cand am folosit expresia "un documentar pe care trebuie sa il vezi" vorbeam de BBC Planet Earth, astazi vin si zic acelasi lucru despre alta capodopera BBC din 2012. L-am descoperit tarziu, dar mai bine mai tarziu decat niciodata!

Welcome to India este cel mai optimist documentar despre saracie pe care l-am vazut vreodata . In acelasi timp, este si cel mai amuzant. Suna atat de gresit ceea ce zic ca probabil o sa te arcuiesti tot si o sa vrei sa imi lasi niste carnita in frigider. Ai putina rabdare - uita-te la el si apoi o sa imi dai dreptate.

Este fascinant cat de optimisti sunt oamenii astia. Fiecare cacat (efectiv cacat intr-o situatie) reprezinta o oportunitate de afaceri. Fiecare are un telefon mobil si zici ca este cel mai tare antreprenor din lume. La ce determinare au, poate chiar sunt.

Fie ca sunt in cautarea particulelor fine de aur in strada sau recicleaza sticle - oamenii astia vad posibilitati nenumarate de a face niste bani. Nu multi bani dupa standardele noastre, dar suficient cat sa isi permita un upgrade social. Sa treaca de la o camera pe care o imparte cu 15 oameni la una in care e doar el cu baietii (5-6) pe chill. Kid you not. Ai zice ca tot dialogul e scriptat ... la cate glumite arunca oamenii astia ce traiesc in conditii de saracie pe care cu greu ti le imaginezi.

Trebuie sa vezi documentarul asta!



Iti recomand sa bookmark-uiesti acest link si sa te uiti la documentar cand ai timp. Desi fiecare episod are o ora, nu o sa il pot ispravi in 3 zile separate. Aseara cand am vazut primul episod, n-am mai putut sa ma despart de televizor pana cand nu l-am terminat si pe al 3-lea. True story!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!