Cat si ce am cumparat de la supermarket-uri in 14 luni?

Acum vreo 4 ani am scris un post despre cam cat costa pe luna sa traiesti in Bucuresti si am primit tot felul de reactii in contradictie cu ceea ce spuneam. Cum imi plac cifrele si nu vroiam sa las impresia ca vorbesc din auzite, in ultimele 14 luni am facut un experiment: mi-am colectat toate bonurile de la supermarket-uri/hypermarket-uri. Fix ca sa inteleg cam ce lucruri cumpar si cam cat costa toate asta.

Vorbesc de lucruri pe care le iei saptamanal pentru casa si pentru tine: mancare, bautura, chestii de rontait, dulciuri, lucruri pentru baie si bucatarie. You know ... the basic stuff. Lucruri care se gasesc saptamanal in cosul meu de cumparaturi.


In cele 56 de saptamani care au trecut, am ajuns printr-un super market de 54. Grosso modo as putea sa zic ca am fost in fiecare saptamana sa fac "aprovizionarea", desi am fost multe saptamani plecat d-acasa.

54 de sesiuni care au insumat 5573 de lei. Rotunjim? 5600 de lei - o medie de 100 de lei pe saptamana. E mult? E putin? Pare putin, avand in vedere ca in general gatesc de maxim 2 ori pe saptamana, mananc mult in oras si serile le petrec in general p-afara.

Dar hai sa vedem ce am cumparat de astia 5600 de lei!

Putin peste 37% din produsele cumparate sunt beri. 237 ca sa fiu mai exact. Nu sunt alcoolic, dar in general am multe seri de filme/sporturi cu prietenii pe la mine. Oricum ieseam destul de bine si fara scuza asta - insemna 0.6 beri baute pe zi.

Surpriza nu a fost procentajul mare de bere din produsele cumparate, ci snacks-urile - 8%. Nu-mi imaginam ca toate saratelele, pufuletii si alte bazaconii sa fie atat de fruntase. Apoi am observat alte ciudatenii. Intre lucrurile cumparate pentru baie si cele pentru bucatarie, exista o diferenta de un singur produs. Aceeasi diferenta se gaseste si intre mezeluri si branzeturi. Poate nu-mi sarea in ochi lucrul asta atat de mult daca nu era vorba de categori complementare. E de studiat putin acest fenomen.

In rest, cam asta pare sa fie "piramida" mea de nevoi! Referitor la ce am scris in postul din 2010, calculele par sa stea in picioare. Cel putin pe mancare sunt off cu vreo 90 de euro, pe care sunt ferm convins ca i-as "recupera" daca as considera si take out-urile si mesele de seara prin oras.

La intretinere sunt dead on. Estimat 70 de euro, real 69.52. Da, am facut o medie a ultimilor 14 intretineri platite (4300 de lei) si rezulta o intretinere medie de 307 lei si ceva maruntis.

Cu o intarziere de 4 ani, pot sa afirm cu tarie ca calculul inca tine domne :)

[later edit] +Vlad Zotta mi-a suflat in casca ca nu am precizat daca sunt pentru o singura persoana sau pentru doua. My bad. Sunt pentru doua. I don't do bere cu arome, dulciuri si sucuri. Cu toate acestea, nu cred ca influenteaza masiv calculul final.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!