Treceți la conținutul principal

Concluzia bataliei MasterChef cu Hell's Kitchen: am uitat sa gatim!

Pentru doua emisiuni care ar trebui sa fie despre gatit, aseara n-am vazut prea multa actiune in fata aragazului. Sa imi fie fara suparare, dar eu ma asteptam sa invat ceva. Sa fur putin tehnica. Un fel de best practices in bucatarie. Ceva care sa ma ajute. Nope. Show-urile astea doua sunt despre cu totul altceva. Nu sunt despre gatit.

MasterChef poate la fel de usor sa se numeasca "premii pentru cauzele sociale care stiu sa faca ceva de mancare", iar Hell's Kitchen ar fi bine ca sa isi schimbe numele in "cocalari si pitzipoance care indruga ceva despre mancare". Cu toate astea, MasterChef e putin mai usor de digerat. Macar nu mai sunt juratii de anul trecut. Oh ce bine ca s-au dus la HK! E mult mai usor sa nu iti placa ceva cand tot amestecul e facut ce lucruri care te dezgusta.

Sondaj rapid: Daca ii judeci doar dupa poze, care crezi ca or sa iti fie mai simpatici? 
Ce problema am eu cu juratii de la HK? Plastiline modelate dupa personalitatile celor de la MasterChef US care n-au sarmul acelora. In plus, nu-mi plac ca sunt tot timpul cu o falca-n pamant. Sa nu confundam seriozitatea cu nervozitatea. Oamenii astia par sa fie intr-o continua tortura datorita povarei de a juriza emisiuni culinare. Ce nu inteleg eu este incapatanarea lor de a nu renunta la aceasta corvoada.

Nici cu cei de la MC nu-mi este rusine. Domnisoara pare sclifosita, hipsterul incearca sa fie rau dar nu poate, iar Hadean pare ca regreta decizia de a participa. Cu toate astea, macar zambesc mai des si nu par sa fie atat de iritati de tot si toate.


De ce pun atat de mult accept pe emotiile generate de juriu? Pentru ca daca tot nu vad o emisiune culinara, macar sa vad ceva distractiv. Ceva care sa ma faca sa ma simt bine. Nu sunt dispus sa ma uit 3 ore la umilirea si jignirea unor oameni. Nu sunt dispus sa ma uit atat timp la cazuri sociale sau la cocalari pe jmecherie si pitzipoance pe hatereala. Exista YouTube pentru acest lucru si iti ia fix 3 minute sa iti satisfaci nevoia asta.

Cam  multa vorba despre juriu, emotii si alte lucruri conexe ... si cam putina despre mancare. Pai ce as putea sa zic? Dupa 2 ore de uitat alternativ la MC si HK, n-am ramas cu nicio reteta in cap. Un pro tip despre cum sa faci sau sa nu faci ceva in bucatarie. Orice legat de gatit!

Pacat!

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

YouTube: gătește ca bunica ta sau învață niște șmecherie

O știți pe Li Ziqi?

Eu abia săptămâna trecută am descoperit-o. Eram la o bere și cred că am zis că în 2020 vreau să îmi petrec sărbătorile de iarnă într-un sat din Maramureș-Bucovina, iar de acolo discuția a plecat în zona cum se trăia și gătea acum sute e ani. Și dacă nu sunt prea optimist, chiar acum 5-10-15 ani în unele zone din țară.

Li Ziqi este o gagică din China care s-a mutat înapoi la țară pentru a avea grijă de bunică după ce i-a murit bunicul. Țara asta a ei este o zonă semi-izolată din regiunea Sichuan care adăpostește cea mai mare rezervație de panda gigantici. Iar ideea din spatele video-urilor era să le arate tinerilor cum și de unde vine mâncarea tradițională chinezească.


Marțea trecută am văzut pentru prima oară video-ul de mai sus, iar sâmbătă am făcut maraton de nostalgie cu bere, pulled pork și niște crănțănele. Având în vedere că fructele și legumele sunt aproape identice cu ce avem și noi, iar tehnica folosită îmi aduce aminte de ceea ce vedeam pe la bunici în va…

Hocus pocus ignorantus

Din ce în ce mai des mi se întâmplă să deschid socialul personal, să dau vreo două trei scrolluri, să înghit în sec și să îl închid. Aceleași 5 întrebări fără răspuns îmi vin în minte și prefer să nu mă bag în dileme existențiale dacă nu este neapărat necesar.

Așa că mai bine îmi pierd timpul liber în alt mod, adică cu jocuri pe calculator. Măcar acolo lucrurile sunt destul de liniare și fiecare "victorie" sau "înfrângere" e cumva meritată și ușor de atribuit. Am pus în ghilimele pentru că majoritatea jocurilor mele sunt de tip sandbox așa că nu am niște obiective clar definite de la început.

Pentru curioși și pentru posteritate, acestea sunt cele 5 dileme care se mulează aproape perfect pe 90% din ceea ce văd pe social. Și desigur că persoanele de față se exclud, #evident.

Dumnezeule, cât timp liber ai la dispoziție să te cerți pe prostia asta?E ceva în neregulă cu mine că nu mă interesează să fiu purtătorul dreptății și moralității absolute pe Internet?Dar nimeni …