Treceți la conținutul principal

Concluzia bataliei MasterChef cu Hell's Kitchen: am uitat sa gatim!

Pentru doua emisiuni care ar trebui sa fie despre gatit, aseara n-am vazut prea multa actiune in fata aragazului. Sa imi fie fara suparare, dar eu ma asteptam sa invat ceva. Sa fur putin tehnica. Un fel de best practices in bucatarie. Ceva care sa ma ajute. Nope. Show-urile astea doua sunt despre cu totul altceva. Nu sunt despre gatit.

MasterChef poate la fel de usor sa se numeasca "premii pentru cauzele sociale care stiu sa faca ceva de mancare", iar Hell's Kitchen ar fi bine ca sa isi schimbe numele in "cocalari si pitzipoance care indruga ceva despre mancare". Cu toate astea, MasterChef e putin mai usor de digerat. Macar nu mai sunt juratii de anul trecut. Oh ce bine ca s-au dus la HK! E mult mai usor sa nu iti placa ceva cand tot amestecul e facut ce lucruri care te dezgusta.

Sondaj rapid: Daca ii judeci doar dupa poze, care crezi ca or sa iti fie mai simpatici? 
Ce problema am eu cu juratii de la HK? Plastiline modelate dupa personalitatile celor de la MasterChef US care n-au sarmul acelora. In plus, nu-mi plac ca sunt tot timpul cu o falca-n pamant. Sa nu confundam seriozitatea cu nervozitatea. Oamenii astia par sa fie intr-o continua tortura datorita povarei de a juriza emisiuni culinare. Ce nu inteleg eu este incapatanarea lor de a nu renunta la aceasta corvoada.

Nici cu cei de la MC nu-mi este rusine. Domnisoara pare sclifosita, hipsterul incearca sa fie rau dar nu poate, iar Hadean pare ca regreta decizia de a participa. Cu toate astea, macar zambesc mai des si nu par sa fie atat de iritati de tot si toate.


De ce pun atat de mult accept pe emotiile generate de juriu? Pentru ca daca tot nu vad o emisiune culinara, macar sa vad ceva distractiv. Ceva care sa ma faca sa ma simt bine. Nu sunt dispus sa ma uit 3 ore la umilirea si jignirea unor oameni. Nu sunt dispus sa ma uit atat timp la cazuri sociale sau la cocalari pe jmecherie si pitzipoance pe hatereala. Exista YouTube pentru acest lucru si iti ia fix 3 minute sa iti satisfaci nevoia asta.

Cam  multa vorba despre juriu, emotii si alte lucruri conexe ... si cam putina despre mancare. Pai ce as putea sa zic? Dupa 2 ore de uitat alternativ la MC si HK, n-am ramas cu nicio reteta in cap. Un pro tip despre cum sa faci sau sa nu faci ceva in bucatarie. Orice legat de gatit!

Pacat!

Comentarii

Postări Populare

Fântâna de mici pentru că în viață e bine să te mai și distrezi

Inițial nu doream să scriu despre asta, dar am văzut la Radu două comentarii care sunt cumva chintesența tradiționalismului românesc referitor la cum ar trebui să fie o nuntă. Ai acolo frumos o listă pe care trebuie să o bifezi ca să fie bine, iar dacă te abați cât de puțin de la lista respectivă riști să ai pe cineva care automat o să comenteze ceva.

La nunta noastră am vrut să ne abatem de la niște ritualuri în care nu ne regăseam - unul dintre ele fiind numărul exagerat de feluri de mâncare care te încătușează pe scaun cu orele, iar altul fiind lipsa asta de personalizare a unui eveniment major din viață. Dacă pe primul l-am rezolvat ușor cu un bufet suedez cu de toate pentru toți, al doilea a fost puțin mai dificil de implementat.

Dificil, dar nu imposibil.

Daria și-a pus amprenta prin desenarea meniurilor, table mat-urilor, mărturiilor și a numerelor de pe mese, iar eu prin asamblarea și executarea a 8-ei minuni a lumii: fântâna de mici. Deja simt așa niște sprâncene ridicate un…

Strongbow - de ceva vreme lansata si la noi in 3 sortimente

Lansarea efectiva a fost acum vreo 3-4 saptamani, dar am evitat sa scriu despre asta inainte sa o localizez offline intr-un supermarket. Oho si cat de greu a fost sa fac asta. Am vanat in Carrefour-ul si Mega Image-ul de la Piata Unirii de parca viata mea depindea de asta.

Cred ca m-ati vazut p-acolo. Cu ochii mijiti, eram cel nehotarat la raionul de beri de import. Ocazional faceam 13-14 si pe la cele cu arome si chiar pe la sucuri - de unde sa stiu unde naiba ar pune ei cidrul (mai are rost sa zic si de mere?).

Gata cu panica! intr-un tarziu au bagat si la mine in cartier cidru Strongbow.


Ce as putea sa zic despre Strongbow? Este un hard cider (4.5% alcool) si la noi in tara vine in trei variante: gold apple, red berries si elderflower. Gold e cel clasic de care probabil ai mai baut prin irish pub-uri, cel de soc nu este pentru toata lumea datorita aromei puternice, iar cel de fructe de padure pare o varianta mai domolita a unui Framboise.

Dupa ce am testat intensiv toate variantele…

Garmin Fenix 5 Plus de acum 4 zile și în România

Acum câteva zile mă cheamă cei de la Garmin la un eveniment de lansare. Le zic din start că deși sunt fan, mai bine nu vin pentru că mă apucă salivarea pe acolo la vreun ceas de 500 de euro pe care nu o să îl cumpăr doar pentru plimbatul câinelui p-afară. Mi-au zis că e ok, pot să vin pentru că ăsta nou e în jur de 700 de euro. Aaaah. Păi de ce n-ai spus așa băiatule.

Ajuns acolo, primul lucru care m-a impresionat a fost că 8 din 10 invitați aveau un model Garmin la mână. Brusc m-am simțit ca într-un cult, iar eu eram cel mai sărac de acolo cu Vivofit-ul meu de doar 100 de euro. M-am îmbărbătat rapid și m-am uitat pe la noile modele.

N-arată rău, iar cel galben chiar pot spune că mi-a făcut cu ochiul.

Noile Garmin Fenix 5 Plus au ca noutăți un mod de plată contactless, stocare de muzică direct în ceas și un program de aclimatizare la mari înălțimi. Asta pe lângă toate celelalte dotări de pe variantele precedente: notificări de pe telefon, GPS, hărți, busolă, altimetru, accelerometru,…