Doua lucruri pe care nu le credeam posibile in anul 2014

Povestea incepe cam asa: Facebook crede de vreo cateva luni ca blogul acesta s-ar putea sa fie nesigur. As vrea sa subliniez acest s-ar putea, pentru ca incertitudinea asta este importanta. Eu cand am vazut asta, m-am conformat si am inceput sa testez tot felul de tool-uri online care sa imi zica ce este unsafe la el. Aparent nimic. Totul e bine si frumos. E doar un false positive.

Se mai intampla, nu? Hai ca vorbesc cu cei de la Facebook si scap de problema asta. *Cri cri cri* . N-ai cum sa vorbesti cu cei de la Facebook. Nu raspund la email sau la telefon. Esti redirectat catre suportul online, dar acela nu are problema ta listata si nici nu s-a chinuit cineva de la Facebook sa raspunda vreodata la celalalte zeci de thread-uri care detaliau probleme identice cu a mea. Vorba aia "n-ai cotizat niste banuti, de ce m-ar interesa de tine".

Bantuit de aceasta problema, am tot cautat rezolvari. Am vorbit chiar si cu cei de la Bitdefender care au fost foarte draguti si au verificat daca am vreo problema la blog sau daca sunt listat ca unsafe. Iti dai seama ca raspunsul lor a fost cel la care ma asteptam: nu esti unsafe.

Am gasit apoi niste oameni care spuneau ca au trimis scrisori Facebook-ului si ca la scurt timp dupa le-a fost ridicata eticheta de might be unsafe. Ok. Ca sa scap de piticul asta de pe creier m-am apucat de scris o scrisoare. Prima din viata mea....

Aproape 30 de ani au trecut fara sa fiu fortat sa scriu o scrisoare, dar cumva Facebook a reusit sa schimbe asta. Am stat regulamentar la coada aferenta oricarui oficiu postal si am trimist o scrisoare cu delivery report catre sediul Facebook din Irlanda. Acum o luna. O luna in care n-am primit vreun semn de la Posta Romana ca au reusit sau nu sa livreze scrisoarea. O luna in care nu s-a schimbat nimic cu nesiguranta mea. O luna de asteptare pentru care a trebuit sa platesc 18 lei (nu stiu de ce aveam senzatia ca scrisorile le trimiti aproape gratis).

Situatia e atat de idioata incat este de-a dreptul amuzanta. In momentul acesta nu stiu exact ce este mai penibil: faptul ca cea mai mare retea sociala nu raspunde la nimic altceva in afara de scrisori sau ca Posta Romana nu reuseste sa trimita in mai putin de o luna o scrisoare pana in Irlanda? Asta presupunand ca nu e pierduta pe undeva.

E tragic-comic, dar e realitatea acestui blog. N-am ce sa fac mai mult si oricum problema nu e la mine. Zic asta pentru cei care ma mai atentioneaza din cand in cand ca am blogul infectat. Nu. Nu este. Oricum formularea Facebook era might be unsafe  ca nu sunt siguri :)

Comentarii

  1. Ah, a început să apară l.facebook.com la refferals?

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu înțeleg exact întrebarea, dar am refferals de la l.fb

    RăspundețiȘtergere
  3. Și cum ai rezolvat ? Am aceeași problemă .

    RăspundețiȘtergere
  4. N-am rezolvat. Cumva s-a remediat singur - http://www.nihasa.ro/2015/02/s-dat-liber-la-share.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Offf. Mersi pentru răspuns. Eu sunt sătulă de problema asta. ...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!