Sunt celebru - Scoate-ma de aici 2 se va filma in Sibiu

La concluzia asta am ajuns dupa ce am incercat sa imi planific o escapada de weekend la Arena Platos, Planul in capul meu era destul de simplu. Iau un tren dupa ora 18 (aka cand se termina programul) si seara ajung in Sibiu. Nope! Nu exista tren direct (CFR) catre Sibiu din Bucuresti.

Ai vreo 3 escale si undeva la 15 ore de mers oficial cu trenul. Cinsprezece! Pleci la 18:35 si ajungi la 09:04 a doua zi. Asta fara intarzierile de rigoare. Hai sa nu dramatizam ca mai sunt si alte trenuri care fac 11-12 ore...

Stiu ca sunt doar 274 de km, dar practic pot sa fie la capatul lumii.

Normal ca m-am enervat si mi-am zis ca imi bag piciorul si iau avionul. Macar ajung in aceeasi zi. Google bucuresti sibiu avion. Click al treilea link avion.vola.ro Bilete de avion de la 18 euro... #soclose


3150 de euro este cel mai ieftin avion pe care as putea sa il iau maine catre Sibiu. Si nici macar nu e rapid la banii astia. Pleaca la ora 8 dimineata si ajunge la ora 15 ~ adica 7 ore mai tarziu, pentru ca e cu escala in Viena.

Trebuie sa fie o greseala imi zic. Ma uit mai jos. Ordinea e crescatoare, iar cel mai scump bilet ajunge la 7010 euro. Stiu ca biletele de pe o zi pe alta sunt mai scumpe, dar oamenii astia chiar se asteapta sa vanda biletele astea? Pentru ca de exemplu o limuzina de 10 persoane care ar face drumul asta dus intors e doar 1400 de euro (pentru o viteza medie de 40k/h si 14 ore de inchiriat).

Fuck that. Pentru 890 de euro/ora pot sa imi inchiriez un elicopter. N-are cum sa faca mai mult de 2-2:30 ore. Si ala e un drum cu stil catre Sibiu.

Macar tren este putin mai ieftin: 2x80 de lei, iar brusc cele 15 ore par mai suportabile pentru doar 36 de euro.

Concluzia e destul de simpla: la cat de obscene sunt preturile sau la cat de absurd dureaza sa faci cei aproape 300 de km, in Sibiu ar putea sa se filmeze urmatoarea editie de Sunt celebru. E la fel de exotic pentru bucurestenii fara masina precum Africa de Sud (ca tot veni vorba - maine daca as pleca in Johannesburg m-ar costa doar 1072 de euro. Doar de 3 ori mai putin ca un zbor pana in Sibiu)

ps. Link-uri de confirmare: CFR, Vola, limuzina si elicopter.

Comentarii

  1. Sincer, nu stiu unde ai cautat. Eu am gasit 3 trenuri directe Bucuresti-Sibiu: ora 10, 14, 17.35.

    http://mersultrenurilorcfr.ro/imtif/rute.aspx?key=cdtmrievjJfewXhT3mdT+pfSHYsvwHeax06005OnWjvFWXMO3lT0KJOmVmnrrmjniHouEEAvLJCf6CK4roHcsTI6KJep4YkhEMp4uq6Opkg5+8YVvifYtRQyfKp9lng6ybd21Lh5VvFRGJxv44867qIDOuy7RRkRBGByJulBlibVCT4+CjXZom9M+yUGg%2fTKt7XWd9rsAArfX+8moWLv8ldPrnTzwbct%2ffjnT1thaQBGG5lTCeen8OhJMZpW7Fgcd8D0pYPKPuMmFIqAr1PBIwds3iY4tRQQhENfpCKqbbA%3d&lng=ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Si ce din " Iau un tren dupa ora 18 (aka cand se termina programul) si seara ajung in Sibiu. " nu s-a inteles?

    RăspundețiȘtergere
  3. Bogdan, realmente tu consideri ca este de utilitate articolul tau ? De altfel nu vad cum poti face o asemenea afirmatie , in conditiile in care tarifele la un bilet de avion au o baza de diferita de calcul, iar daca tu te astepti ca un bilet cu escala la Sibiu sa te coste 50-100eur sa zicem, faci o mare greseala. In plus ca s-a mai discutat despre aceasta cursa, care practic nu exista, Tarom renuntand de mult timp la cursa directa din motive lesne de inteles (nu era profitabila). Si iti spune cineva care a folosit aceasta cursa de 3 ori, si gradul de umplere al ATR-ului era de maxim 20-30%. Astept sa fii constructiv.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu cred ca sunt singurul care si-a dorit vreodata sa plece la Sibiu dupa birou. Ocazional se intampla lucruri misto prin orasul ala. Cursa care nu exista figureaza si pe site-ul Tarom. Cat timp se gaseste acolo, ma astept sa isi asume noua definitie a cuvantului escala - parcurgi de 1000, te intorci 700 pentru o distanta directa de 300.

    RăspundețiȘtergere
  5. E o escapada, zici? Be wild :-) si ia-ti o ora libera vineri si pleci cu ala de 17:35.

    RăspundețiȘtergere
  6. Jurnal Navetist5 martie 2015 la 12:27

    Noi am scăpat bine cu doar 12 ore Milano-Constanta (Blue Air) http://jurnaldenavetist.blogspot.ro/2015/03/blue-air-ne-pacaleste-de-1-aprilie.html

    RăspundețiȘtergere
  7. "Nu exista tren direct (CFR) catre Sibiu din Bucuresti." citat din articol. Eu de aici inteleg ca nu exista tren direct, indiferent de ora.
    Sunt sigur ca o sa gasesti, totusi, ceva curse auto la o ora convenabila. Sunt mai ieftine, mai rapide, si din pacate mai periculoase.

    RăspundețiȘtergere
  8. Atunci când scoți din context o propoziție, poți să o interpretezi cum dorești.

    RăspundețiȘtergere
  9. Hmmm....la cati sibieni lucreaza in capitala cred ca era mai simplu sa faci o intrebare pe FB de genul: care pleaca la Sibiu dupa birou? Cu siguranta-ti gaseai transport in aceeasi zi catre Sibiu.

    RăspundețiȘtergere
  10. dintre-noutati.blogspot.nl18 aprilie 2015 la 14:12

    Poți încerca cu schimb la Brașov, dar nu mai știu ora la care trebuia să mergi... Să vii cu Regiotrans/Softrans și apoi iei ceva Brașov-Sibiu! Până la Brașov te va costra 24-25 lei și ajungi în 2:30 oresau 3 ore (depinde cu care tren vii de la respectivele companii private). Trenurile circulă în regim Regio Express (adică e IR, la preț de Regio). Nu ai rezervare la loc la Regiotrans. La softrans ai, dar e gratuit!

    RăspundețiȘtergere
  11. Tind sa ii dau dreptate lui Bogdan, bat drumurile astea de cativa ani si mi se pare inedit sa pierzi o zi din weekend doar pe drum, daca nu credeti, incercati pe propria piele o astfel de experienta, inainte de asta sa va ganditi doar ca ... time is money !

    RăspundețiȘtergere
  12. Prespun can stii ca exista curse de autocar Bucuresti-Sibiu destule.. :) Transmixt, Fanny, Alis etc.. Fac cam 5 ore din lipsa de autostrada. Sibiul de cand lumea a fost inafara rutelor mari ale CFR, de avion ce sa mai vorbim.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca nu functioneaza bine search-ul CFR. Am facut ruta asta ani de zile, aproape la doua-trei weekend-uri. Ai unul din Bucuresti, seara:
    Bucuresti Nord - Sibiu cu plecare la 23:10. Are mers de personal si ajungi dupa vreo 8 ore.

    Cel mai mult il utilizam pe cel care pleca pe la 17.00 si ajungea in Sibiu in jurul orei 22. Acum vad ca e la 17.35
    Bucuresti NordSibiu17:3522:52

    RăspundețiȘtergere
  14. la Sibiu mergi cu autocarul sau masina personala. Restu, doar daca te manca :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Am descoperit si eu asta. Pana la urma in iarna am mers la Sinaia, iar in weekendul trecut am mers cu masina. Cinci ore pe ceas. Decent.

    RăspundețiȘtergere
  16. Salut. Intre timp, vad ca s-a bagat un tren din Bucuresti spre Sibiu dupa munca. Pleaca la 23:10 si ajunge in Sibiu la 07:22. Link: http://mersultrenurilorcfr.ro/imtif/ctrs.aspx?key=YXohzU+B0VVsK33ImgFho9GznxkzG%2fmpmCNe5CnKJcNLHCXpY0pHT6BcJlYNuuh7mZm+Eii0wFWrFwejscPhmXoSZy9JZ5Jb&lng=ro

    RăspundețiȘtergere
  17. Da, unele lucruri s-au mai schimbat de asta iarna, dar tot implica o noapte petrecuta pe tren.

    RăspundețiȘtergere
  18. Asta e cu escala la Viena. Dar exista si varianta cu escala la Tokyo, dar er putin mai scump.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!