M-am lasat de fumat si n-am sesizat nicio diferenta!

Au trecut fix 111 zile de cand n-am mai pufait macar un fum - o sa zici ca le-am tinut evidenta zilnic de am ales valoarea asta, dar e vorba doar de o coincidenta stranie. Dupa aproape 4 luni fara sa fumez pot sa zic ca nu inteleg care e toata agitatia asta cu lasatul de fumat.

Nu m-am transformat peste noapte intr-un om alergic la fum. Nu am ajuns sa ma enervez pe oamenii care fumeaza in jurul meu. Nu am evitat cu prisosinta locurile unde se fumeaza. Nu pot spune ca ma simt alt om. Nu m-am ingrasat si nici n-am slabit. Nu am devenit un evanghelist al lasatului de fumat.

N-am facut asta cu o carte. Nu am facut asta cu plasturi, tigari electronice si alte prostii din astea. Mancarea nu avut brusc alt gust, si nici dupa 111 de zile nu pot spune ca simt gustul altfel. Nu am sesizat nicio diferenta. Pe bune. O dezamagire totala.

Sa sara tot internetul in aer acum: la o masa de fumatori, poti sa fumezi si cand se mananca.

Ok. Am sesizat doua diferente: in primele doua saptamani parca aveam un simt al mirosului de super erou, si acum cand imi suflu nasul nu innegresc servetelul (daca rulezi tigari, stii despre ce vorbesc). Atat.

M-am lasat brusc. Am zis stop si mi-a fost greu incomod vreo saptamana, doua - deh obisnuinta era mare (10 ani). Mi-am dat seama ca am reusit atunci cand am fost la un party Arena Platos si intr-o intreaga seara de baut si socializat, n-am simtit nevoia sa imi aprind o tigara sau sa trag un fum. Nici macar nu mi-am dat seama pe moment ca aceste lucruri s-au intamplat, abia a doua zi dimineata am realizat asta.

Asa ca ce concluzie maiestoasa as putea sa astern dupa aceasta experienta practic neutra? Nu mi se pare greu sa te lasi de fumat, dar nici nu mi se pare ca iti schimba viata. E un mega bullshit daca te gandesti ca lasatul de fumat o sa te faca alt om (mai bun), la fel cum e cam aceasi balega senzatia ca a te lasa de fumat este dificil. Nu este imposibil si nu este cel mai greu lucru pe care l-ai facut deja in viata.

Comentarii

  1. In afara de treaba cu ingrasatul (am adaugat 10 kg), perfect de acord cu tine. Si faza misto este ca acum, fix in acest moment, mi-as aprinde o tigara fix dupa 262 de zile de lasat de fumat! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Simona Busuioc27 mai 2015 la 11:07

    M-am lasat un an si jumatate. Fara probleme. Dupa care am descoperit ca schepsisul de fapt in toata povestea asta este sa nu te reapuci. Niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Rozina Steigmann27 mai 2015 la 12:24

    calculeaza cat ai economisit. aici se vede diferenta

    RăspundețiȘtergere
  4. [edited 4.10.2012] In 8 luni de rulat tigari am economisit ...
    [edited 15.01.2013] Smoking update 2012 (dupa 440 de zile de rulat tigari)

    RăspundețiȘtergere
  5. Facut asta acum cativa ani :) http://www.nihasa.ro/2013/01/smoking-update-2012.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Rozina Steigmann27 mai 2015 la 12:29

    uau. Eu in 5 ani de nefumat un pachet de tigari pe zi am strans 4800 de Euro, un laptop si o bicicleta. Ca updatam pretul tigarilor la euroiu zilei. Bafta in continuare

    RăspundețiȘtergere
  7. Same here! Nu am mai fumat de 2 luni, dar ieri la îndemnul unei colege am pufăit o țigară slim. Nu am simțit nimic și nici nu am simțit nevoie să îmi cumpăr țigări. Life goes on!

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu m-am lasat cam prin 2009, dupa ce am citit(pe sarite) cartea. Inainte de asta ma mai lasasem ca ca si tine, cate 2-4 luni, ba chiar cate 1 an; mereu ma reapucam, mereu mai zdravan.

    La fel cum, sunt 95% sigur, si tu te vei reapuca.

    Taica-meu, fumator neincetat de la 16-18 ani, a reusit candva "sa se lase" vreme de aproape 2 ani, prin 2000. Atat. De atunci nici macar nu mai incearca sa se lase - stie ca a incercat si nu a reusit.

    Sa te lasi e usor, sa NU te reapuci e ceva mai greu. Sa te lauzi ca te-ai lasat de fumat e gresit (dupa cum vei constata probabil peste inca vreo 3-4 luni), pentru ca de obicei ajungi sa mai calci stramb macar o data. Pentru un om care s-a lasat "pur si simplu", ca tine, faptul ca a calcat stramb este o chestie fundamentala, plina de semnificatie, care eventual ii spune ca el de fapt este fumator, nefumatul pentru el este o anormalitate, sau ca nu are "vointa" de a nu fuma, etc.

    Pentru cineva care s-a lasat nu pur si simplu ci pentru ca a inteles in sfarsit, (datorita "cartii" sau a altor surse), ca fumatul este nociv in primul rand datorita nicotinei, drog pervers care odata regustat o sa tot ceara sa revina in sistem, sansele sa nu se reapuce sunt ceva mai mari.

    Iar daca vei calca vreodata stramb, important este sa-ti dai seama ca momentul ala cand iti spui "ok, deci am fumat iar, nu am sesizat vreo diferenta, nu sunt dependent, pot sa mai fumez si alta data ca nu e mare scofala, eu sunt acelasi om care de fapt nu fumeaza, decat poate la ocazii speciale", va fi urmat inevitabil de ganduri precum "hai si o tigara pe zi daca fumez, tot acelasi om sunt, nu fumez, doar ma prostesc, si hai si 3-4 tigari pe zi, ca tot nu conteaza, nu sunt fumator ca altii... hmm.. se duce cate un pachet pe zi, dar nu sunt fumator, important e ca ma pot lasa oricand, daca chiar vreau, faza e ca nu vreau".

    Concluzionand, felicitari pentru cele 111 zile de nefumat. Dar imi pare ca le tratezi atat de usor incat le poti considera din start o scurta vacanta intre reprizele de fumat. Pentru a transforma aceste 111 zile in 1111 sau chiar 11111 zile, cred ca ar fi important sa constientizezi 2 idei oarecum contradictorii
    1. sa nu iti spui vreodata "no big deal cu lasatul, uite ca e usor, daca fumez azi o tigara nu inseamna absolut nimic special, eu stiu ca pot sa ma las oricand, nu sunt fumator" ; intelege asadar ca fie si o singura exceptie risca sa te readuca subtil in punctul initial
    2. daca cumva la betie sau suparare fumezi o tigara, nu ii da o insemnatate karmica sau cosmica; nu inseamna decat ca suntem oameni. Important e sa nu fie urmata de o alta, indiferent la ce interval sau cu ce pretext.



    Cam atat. Sper ca nu am parut condescendent, pur si simplu scriu aici ce nu am avut curaj sa scriu unor prieteni dragi care au redevenit fumatori in ciuda unor vajnice eforturi initiale. Si iti urez sa citesc postul cu 11111 zile.

    RăspundețiȘtergere
  9. M-a dezarmat putin comentariul tau, dar sper sa ma tin :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu m-am lasat de vreo 3 ori deja, am prins experienta. Prima oara mi s-a parut o piatra de hotar, mai ales ca aveam varsta la care toti in jurul meu fumau. Apoi, am scurtat procesul si s-a dovedit a fi mult mai usor. Acum vad ca e o moda in a renunta la fumat, ceea ce e bine, inseamna ca acest viciu nu mai este glorificat ca in urma cu 10-15 ani http://www.vipercig.ro/

    RăspundețiȘtergere
  11. e vorba de santate,plamanii curati ,,nu mai intra in tine toate toxinele,nicotina si alte 4200 de substante chimice de care spun specialistii

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!