Despre trailere bune si proaste

Cel mai enervant lucru la un trailer e sa strice intreaga experienta de vizionare a filmului. E dorinta asta idioata de a prezenta cat mai mult din film in dorinta de a ma convinge sa merg sa il vad, dar nu isi dau seama ca de multe ori sar calul si distrug efectiv povestea care si asa era fragila.

Asta nu inseamna ca nu o sa ma duc sa vad filmul, doar ca acum nu mai este invaluit in nicio urma de mister. Bravo Hollywood, iar ai stricat lucruri! 

Sa vorbesc pe un exemplu concret: Batman V Superman: Dawn of Justice a avut la Comic-Con un trailer superb. Un trailer in care simteam inclestarea dintre cei doi super eroi si deja incepusem sa tin in secret cu unul dintre ei (Hai Batman tata, da-i cadere!).


Excelent. In sfarsit un film care sa ii ofere lui Superman un adversar pe masura. In plus, pare ca apare si Wonder Woman p-acolo. Nu stiu de ce, dar m-a facut curios. A realizat fix ce trebuie sa faca un trailer.

Totusi, s-ar parea ca n-a dat bine la mase sau pur si simplu un idiot de la studio si-a zis ca e cazul de mai mult hype. Asa se face ca la nici 4 luni dupa, au dat drumul la alt trailer.

[spoiler alert - ce citesti si vezi de aici inainte o sa iti strice filmul]

Trailer cu care strica povestea si reintoarce asteptarile la versiunea clasica de film cu super eroi: se prezinta personajele in primul sfert, apoi se cearta intre ele, realizeaza ca trebuie sa se uneasca pentru a face fata unui dusman comun pe care il si elimina in ultimul sfert de film.




Ah ce glumite de cacat. Cat CGI. Ce poveste previzibila. Ce trailer stupid.

Acum daca e sa ma intrebe cineva, eu as prefera sa vad filmul prezent in primul trailer. In cel de-al doilea e deja retetea Marvel de muls bani cu filme cu super eroi.

Este clar ca primul trailer a fost gandit mai mult pentru fanii genului, iar al doilea pentru toti ceilalti, dar intrebarea este de ce e nevoie de doua trailere? De ce incepi hype-ul filmului cu un an inainte de ai nevoie sa arati din ce in ce mai mult din el? De ce doua trailere atat de diferite ce prezinta acelasi film?

Raspunsul vine cu un zgomot de ka-ching si cu putina manipulare. Cu toate astea, in cazul de fata cred ca vine si cu putina incompetenta din partea celor de la studio. Daca mai dau drumul la inca un trailer, sunt ferm convins ca as putea sa ma apuc sa scriu review-ul filmului de pe-acum si n-as face nicio presupunere gresit.

Bravo Hollywood! Data viitoare in trailer sa bagi niste spoiler alert-uri, unii dintre noi preferau sa fie dezamagiti dupa ce vedeau filmul.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!