Warcraft: Începutul - învrăjbitorul de tocilari


Cu o întârziere regulamentară de 10 minute, am fost ultimul care a intrat la avanpremiera de presă de aseară. Sală plină, medie de vârstă mai scăzută ca la alte filme, așteptări variate.  Am stat în rândul patru așa că orcii mi s-au gigantici (big like) și fix cum trebuie, ironic oarecum având în vedere că atunci când am văzut trailerul am râs de colții lor care păreau să compenseze pentru altceva.

În funcție de cât de bine cunoști universul Warcraft, filmul este bun sau o dezamăgire cruntă și asta pentru ca gamerii fac cunoștință cu un fenomen întâlnit des la cei care citesc mult: filmul nu o să fie ca ceea ce ți-ai imaginat atunci când ai citit cartea. Extrapolăm asta la Warcraft I și avem fix aceeași situație. Nici faptul că au trecut 5-10-20 de ani de atunci nu prea ajută să te emoționeze ca odinioară.

Eu n-am fost #fandemic al acestui univers și mie mi-a plăcut filmul. M-am jucat toate jocurile și mmo-ul, dar doar la nivelul extrem de casual. Suficient cât să înțeleg și să am o micro istorie a personajelor - pentru că filmul nu se chinuie prea mult în zona asta de construcție a lor.

În schimb se chinuie pe zona de efecte speciale și îi dă un aspect cartoonish care mi se pare extrem de potrivit. Prima jumătate de film am stat și m-am gândit ce bine le-au ieșit efectele speciale (în special 3D-ul) chiar dacă o dădeau de gard de fiecare data când băgau un zoom out - fetișul regizorului probabil.

Povestea este una simplistă și actorii cam șterși, dar filmul reușește să facă ceea ce și-a propus: să deschidă calea pentru filmele Warcraft 2,3,4,5 și așa mai departe. Filme pe care eu le suspectez că au potențial să fie peste acesta, dacă mai țin eu mine bine povestea din joc.

Nu are rost să zic că recomand filmul pentru cei care au jucat jocurile, ei oricum se vor duce să îl vadă măcar pentru a se poziționa în tabăra pro sau contra. Pentru cei care n-au jucat cred că o să fie o experiență plăcută - doar dacă n-au așteptări de Lord of the Rings. Filmul este ok.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

Generator de nume de cocalari!