Treceți la conținutul principal

Degustare de cidru: Livada Secretă, Cidru Mândru și Blind Pig

Degustare de cidru: Livada Secretă, Cidru Mândru și Blind Pig

Sâmbătă am avut ocazia să fac o degustare ca la carte a noilor sortimente de cidru importate de Heineken: Livada Secretă, Cidru Mândru și Blind Pig. E incredibil să scriu asta în condițiile în care acum mai bine de un an și jumătate, nu prea exista o zonă dedicată cidrului în meniuri barurilor sau pe rafturile supermarket-urilor, iar azi avem degustări.

Toată nebunia a început cu lansarea Strongbow care cumva a mai calmat puțin prețurile și a dus cidrul într-o zona mai accesibilă, chiar dacă unii încă se încăpățânează să le țină sus de tot (de exemplu The Harp Irish Pub sau Terasa Eden). Mai rar am trecut pe la vreo terasă unde nimeni nu bea un sortiment de cidru.

Și cum spuneam, sâmbătă am degustat cidru. În păhărele de shot-uri, numerotate și însoțite de un cartonaș pentru identificare (n-a fost pe neve) și notare a principalelor caracteristici: culoare, transparență, efervescență, gust și aromă.

Degustare de cidru: Livada Secretă, Cidru Mândru și Blind Pig

Am început cu Livada Secretă care n-avea cum să dezamăgească pentru că e un cidru cu o istorie de 125 de ani. Cunoscătorii vor recunoaște logo-ul de la Orchard Thieves Cider - cidru cu care am făcut prima oară cunoștință în Bulgaria - și eu pot să vă confirm că e vorba despre același produs.

Cidru Mândru a fost o experiență normală. Nu m-a impresionat și oricum eram super familiar cu el pentru că îl găsesc în fiecare supermarket în care intru. Nu știu dacă e vorba de merele românești sau de rețeta în sine, dar pentru mine e destul de departe de gustul pe care îl asociez cidrului. Alții am văzut că sunt înnebuniți după el, așa că o să mă opresc aici până nu sunt ars pe rugul gustului care nu se discută.

Și am ajuns la cireașa de pe tort. Blind Pig - cidrul care mi-a plăcut cel mai mult din această degustare. Mi-a plăcut pentru că este un fel de bere artizanală a sortimentelor de cidru. La degustarea asta a fost pentru prima oară când m-am lovit de Blind Pig, dar mi-am dat seama imediat că băieții nu zdraveni la cap. Păi au 3 tipuri de cidru în care au adăugat ce la plăcea lor să bea până să descopere cidrul.

Cele trei sortimente, în ordinea din poză de la stânga la dreapta, sunt: cidru cu aromă de rom și pară poșată, burbon împrietenit cu afine și nu în ultimul rând, cidru cu whiskey și miere. Ultimul pare un mix între Jack Daniel's Tennessee Honey și niște Cidru Mândru. Mie cel mai mult mi-a plăcut cel cu rom și pară fiartă. Se găsește (în teorie) la Mega Image și costă 5.99 lei

Livada Secretă încă n-am găsit prin magazine, dar mă aștept să își facă prezența cât de curând la raft. Oricum, mai multe șanse în acest moment (început de septembrie) sunt să le găsesc la terase și baruri decât pe vreun raft de supermarket. De obicei așa își fac intrarea pe piață.

Bun. Bun.

Comentarii

  1. eu nu am vazut cidru Mandru in magazine, cred ca confunzi cu cidru Dacic.... Succes si atentie mai multa cand dai detalii de gen... semnat: un fan cidru !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-am zis că am văzut Mândru în magazine. Singurul văzut a fost Blind Pig.

      Ștergere
    2. Ai zis ca găsești cidru mândru în fiecare supermarket care intri si va iti e f familiar.

      Ștergere
    3. Ai zis ca găsești cidru mândru în fiecare supermarket care intri si va iti e f familiar.

      Ștergere
    4. Ai zis ca găsești cidru mândru în fiecare supermarket care intri si va iti e f familiar.

      Ștergere
  2. Suna super tare Blind Pig...d-abia astept sa incerc.
    Cat are sticla? Sa nu zici ca sub 0,5L...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer nu m-am uitat la ce volum are, dar după sticlă pare să fie la 0.33

      Ștergere
    2. Hmm...mersi de raspuns. Merita incercat insa nu stiu cat de regular drinker as putea deveni considerand raportul cantitate-pret.

      Ștergere
    3. Poate vei descoperi că gustul înclină balanța mai mult într-o direcție :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…