Treceți la conținutul principal

A venit frigul și ne-au migrat hipsterii în țările calde


Vineri seara mi-am zis că vreau să văd noile trend-uri hipsterești de toamnă și am dat o fugă pe la Grolsch Residence, că tot era aproape. "Blocul experimentalist" era o casă cu 3 etaje unde tot felul de artiști invitați de Grolsch au venit să pună de la mână să facă un fel de paradis histeresc.

Eu zic că le-a iești destul de bine, dar vineri pe la 8-9 seara cam bătea vântul prin casă. Atunci am realizat că în ultimele săptămâni cam bate vântul prin toate locurile trendi-cool ale Bucureștiului. Cine a mai auzit să mergi în Alt Shift duminica la 5 fără rezervare? Doamne ferește.

Dar mai toată luna noiembrie a stat sub semnul pustietății prin locurile pe unde am ieșit. În vreo două locuri eram singura masă ocupată. Duminică am dat o fugă prin Centrul Vechi pe la 7 și era nepopulat. Chiar și fetele, care odinioară te îndemnau cu zâmbetul pe buze să treci pragul club-o-barului din spatele lor, erau zbârcite și acrite ca niște murături.

Nu zic că nu-mi place, dar încep să mă îngrijorez. Unde sunt falnicii noștri hipsteri de astă vară? Cum or să mai trăiască cafenelele super scumpe cu cafea single origin? Barurile cu bere pe care poți să o iei extrem de ieftin din supermarket-uri, dar pe care o găsești ironic la un preț de bere de import? Cum vor trece iarna toate food truck-urile?

E grav de tot.

Comentarii

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…