Treceți la conținutul principal

A venit frigul și ne-au migrat hipsterii în țările calde


Vineri seara mi-am zis că vreau să văd noile trend-uri hipsterești de toamnă și am dat o fugă pe la Grolsch Residence, că tot era aproape. "Blocul experimentalist" era o casă cu 3 etaje unde tot felul de artiști invitați de Grolsch au venit să pună de la mână să facă un fel de paradis histeresc.

Eu zic că le-a iești destul de bine, dar vineri pe la 8-9 seara cam bătea vântul prin casă. Atunci am realizat că în ultimele săptămâni cam bate vântul prin toate locurile trendi-cool ale Bucureștiului. Cine a mai auzit să mergi în Alt Shift duminica la 5 fără rezervare? Doamne ferește.

Dar mai toată luna noiembrie a stat sub semnul pustietății prin locurile pe unde am ieșit. În vreo două locuri eram singura masă ocupată. Duminică am dat o fugă prin Centrul Vechi pe la 7 și era nepopulat. Chiar și fetele, care odinioară te îndemnau cu zâmbetul pe buze să treci pragul club-o-barului din spatele lor, erau zbârcite și acrite ca niște murături.

Nu zic că nu-mi place, dar încep să mă îngrijorez. Unde sunt falnicii noștri hipsteri de astă vară? Cum or să mai trăiască cafenelele super scumpe cu cafea single origin? Barurile cu bere pe care poți să o iei extrem de ieftin din supermarket-uri, dar pe care o găsești ironic la un preț de bere de import? Cum vor trece iarna toate food truck-urile?

E grav de tot.

Comentarii

Populare în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

De unde îmi iau bere mai specială pentru acasă

Dacă ești și tu ca mine, câteodată vrei doar să ajungi acasă și să bei o bere mai specială. Ceva ce nu se găsește cu ușurință prin supermarket-uri. E bună și aia, dar de obicei marile lanțuri de supermarket-uri nu prea își schimbă portofoliu de beri locale/de import suficient de des încât să te surprindă ceva la raft.

Dacă ești din București ai mai multe opțiuni de locuri unde poți merge să cumperi bere artizanală, iar dacă nu ești o poți face online unde mai plătești ~20 de lei costul de livrare.

Cea mai variată ofertă cred că o găsești la The Beer Institute, un start-up al unor prieteni ce deja și-au deschis a doua locație în Agora Floreasca. Cred că le merge bine având în vedere că s-au extins la câteva luni după ce au deschis primul magazin în incinta Carrefour-ului de lângă Cambridge School of Bucharest de la Romană. Sunt foarte activi pe pagina de Facebook și nu cred că trece vreo săptămână fără să facă vreun eveniment pentru pasionații de bere artizanală.

Dacă ai poftă de ceva …

E 2019 și nu mai poți să faci conținut video prost

Nu zic că nu este ok să fii călcat de propria mașină pe muzica lui Drake sau să mănânci detergent, dar producția video a acestor experiențe trebuie să fie la un anumit nivel calitativ minim: iluminare bună, calitate HD, sunet decent, filmare stabilizată și un minim de editare/colorare.

Duse sunt zilele alea când putea să o arzi spartan cu un telefon, o filmare tremurată, sunet de canal și pixeli pe ecran aproape cât capul tău. Îmi pare rău. E 2019 și ștacheta a fost ridicată foarte sus de producătorii de conținut video din afară. Mai toate canalele serioase de tech filmează 8K cu RED-uri pentru a avea un conținut relevant din punct de vedere calitativ cât mai mult timp.

Pentru că degeaba ai tu cel mai informativ/distractiv video din lume dacă îmi sângerează ochii când mă uit la el. Și cumva oamenii și-au dat seama că dacă tot investesc timp în a crea conținut video, atunci trebuie să se asigure că acesta să aibă o durată de viață cât mai lungă.

Scriu rândurile astea ca urmare a unei …