Review modest: cea mai ieftină fibră optică de la RCS


Ca să nu mai râdă toți bloggerii de tech, mi-am pus și eu fibră optică acasă. Eu ăsta e cam tras de păr pentru că practic cei de la RCS m-au întrebat dacă nu vreau să îmi facă un upgrade gratuit de la 100 mbps la 300 mbps pentru o prelungire de abonament de un an. Am zis bine, că dacă e mai rapid e mai bun. Chiar dacă viteza maxima de care aș avea eu nevoie acasă e cam 25 mbps - adică cât e nevoie pentru streaming HD de HBO Go și Netflix. Dar a fost gratis, așa că de ce nu?

Primul lucru pe care l-am remarcat a fost că băieții de la instalări pot să vină și în intervalul de o oră specificat de mine. Al doilea lucru a fost că ei se ocupă doar de instalări, așa că încă mai am utp-ul de la routerul de pe scară până pe undeva pe holul apartamentului.

Al treilea lucru e că fibra mi-a făcut inutil routerul pe care îl aveam înainte. Noroc că au venit ei cu un Huawei HG8121H care între noi fie vorba pare să fie mai bun ca ce aveam eu înainte.

Cum era de așteptat, viteza e mai bună. În teorie, acum pot downloada mult mai repede ceea ce oricum nu downloadam înainte. Noroc cu update-urile de jocuri care mai trec câțiva giga la contor. Viteza de mai sus este pe WiFi cu vreo 2 pereți grosuți între router și WiFi USB-ul din desktop. Pe Steam am prins undeva pe la 130mbps cu setup-ul ăsta - care nu este cel mai fericit din lume. #notbad

Prețul pe lună e undeva pe la 28 de lei pentru acest teoretic 300 mbps. Zic teoretic pentru că probabil îl prinzi doar pe cablu sau cu un router mai bun - lucruri pe care oricum nu le am acasă. Nici nu cred că voi face pasul în direcția asta prea curând având în vedere că routerul gratis de la ei duce cu succes 3-4 conexiuni concomitent.

Merită? Mai ales că a fost upgrade gratis, da. Altfel are gust YouTube-ul când ești pe fibră!

Comentarii

  1. Merită doar dacă ești cablat, pe wi-fi nu se simt diferențe prea mari dacă terminalul de fibră nu scoate a sau c (am înțeles că au mai multe modele).
    http://i.epvpimg.com/rI1acab.jpg

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Routerul dat de ei scoate maxim n, iar eu oricum nu prea am device-uri care să știe de AC. Anyway. Cum spuneam și în articol, pentru ce am eu nevoie este mai mult decât suficient.

      Ștergere
  2. subscriu la cele enunțate mai sus de tine. Am facut si eu trecerea la abonament de 300mb si se simte o diferență chiar si pe telefon. Iar routerul lor, huawei hg 8121h , probabil datorita antenelor, are acoperire mai mare. Nu stiu încă daca e stabil dar ramane de vazut acest aspect.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!