Hmmm, miroase a sectorul 4!


Asear─â m-am trezit cu pliantul de mai sus ├«n cutia po╚Ötal─â. Ceva despre o tax─â de gunoi care se schimb─â sau se adaug─â, nu ╚Ötiam exact la ce se refer─â. Gunoiul nu este un lucru cu care ├«╚Ťi ba╚Ťi capul c├ónd stai la bloc, pentru asta ai asocia╚Ťia de proprietari. Bun. M─â apuc s─â citesc.

Pliantul ├«mi zicea c─â ├«n 6 zile, respectiv 5 zile de la scrierea acestui articol, asocia╚Ťia de proprietari nu va mai ├«ncheia contract cu operatorii de salubrizare, lucrul acesta revenind cumva asupra mea. S─â merg s─â pl─âtesc lunar. S─â ├«mi cad─â o plomb─â, asta ├«mi mai lipsea: drumuri lunare la Direc╚Ťia de Taxe ╚Öi Impozite. Ah, stai! Se poate pl─âti ╚Öi online. Mai bine.

Buba începe să apară în partea a doua a pliantului:


Cu 5-6 zile ├«nainte de intrarea ├«n vigoare a acestei hot─âr├óri, programul nu este conceput. Presupun c─â nu este conceput pentru c─â nu mi-a fost comunicat de urgen╚Ť─â pe niciun canal - nu mai era niciun pliant ├«n cutia po╚Ötal─â sau ceva la avizier.

Nu e motiv de ├«ngrijorare. C├ót de greu poate s─â fie s─â faci un program de ridicare a gunoiului pentru 320 000 de locuitori? Mai ales c─â tu p├ón─â acum, c─â despre ADP este vorba, te-ai ocupat de plantarea ╚Öi ├«ngrijirea florilor.  E cam acela╚Öi lucru...

Anticip├ónd mi╚Öcarea asta ├«n care ADP-ul intr─â temporar pe felie ╚Öi e╚Öueaz─â, ├«╚Öi cere scuze ├«n avans pentru dou─â s─âpt─âm├óni ├«n care programul s-ar putea s─â nu func╚Ťioneze cum trebuie. Buba este c─â s-ar putea s─â nu sc─âp─âm a╚Öa u╚Öor.

Pe 11 aprilie REBU vine ╚Öi ├«╚Öi ia ├«napoi toate pubele de la blocuri, co╚Öurile de gunoi publice ╚Öi alea de reciclare selectiv─â, toate acestea dispar dac─â e s─â m─â iau dup─â ce zice Internetul. La fel ca ╚Öi contractele actuale ├«ntre asocia╚Ťii de locatari ╚Öi REBU.

N-ar fi o problem─â dac─â ar veni cineva ├«n locul lor, doar c─â termenul de licita╚Ťie ╚Öi evaluare a ofertelor pentru contractul de salubrizare sector 4 este peste 37 de zile - ├«n 19 mai. Asta nu ├«nseamn─â c─â atunci se ├«ncheie contractul ╚Öi noua firma intr─â pe felie, aia probabil c─â mai dureaz─â c├óteva zile/s─âpt─âm├óni.

Trecând peste problema dacă cineva chiar o să ridice gunoiul în următoarele săptămâni sau dacă întreg sectorul va căpăta sau nu un miros specific, mai sunt problemele fără răspuns în acest moment:

 • Dac─â n-ai buletin de sector 4 mai trebuie s─â pl─âte╚Öti?
 • Copii sub 3 ani p├ón─â acum nu pl─âteau, trebuie s─â pl─âteasc─â?
 • Automat tot cei cu buletin de sector 4 pl─âtesc, chiar dac─â nu locuiesc ├«n sector? 
 • E╚Öti acas─â, nu e╚Öti acas─â... pl─âte╚Öti oricum?
 • Vor mai exista pubele de reciclare selectiv─â ├«n acela╚Öi loc unde erau ╚Öi p├ón─â acum? 
P├ón─â atunci, pe heavy repeat Nirvana - Smells Like Teen Spirit!

Comentarii

 1. Salut,

  La ultima întrebare tot încerc să găsesc un răspuns dar aparent fără nicio șansă. Am adresat întrebarea către ps4 - ce-i drept mi-am trecut doar numele și prenumele, iar răspunsul lor a fost:

  "Va facem cunoscut ca, potrivit prevederilor art.7 din O.G. 27/30.01.2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, "petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza"
  Avand in vedere cele precizate, va rugam sa reveniti cu o noua petitie in care sa mentionati clar datele dvs de identificare, respectiv: nume, prenume, adresa de domiciliu/adresa de corespondenta si alte informatii pe care le considerati necesare.
  Va multumim pentru intelegere!"

  M─â simt pierdut─â.. ├Äntrebarea "Vor exista pubele de reciclare in sectorul 4?" este ├«ntr-adev─âr o peti╚Ťie sau e un hint subtil c─â f─âr─â o peti╚Ťie nu voi primi r─âspuns?

  O zi fain─â,
  Oana

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere
  R─âspunsuri
  1. La mine ├«n bloc am ├«nceput s─â recicl─âm selectiv. Gunoiul menajer separat de plastice, h├órtie ╚Öi sticle. Pe alea le punem ├«n saci separa╚Ťi care presupun c─â sunt colecta╚Ťi de ma╚Öini speciale.

   ╚śtergere

Trimite╚Ťi un comentariu

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza