Hmmm, miroase a sectorul 4!


Aseară m-am trezit cu pliantul de mai sus în cutia poștală. Ceva despre o taxă de gunoi care se schimbă sau se adaugă, nu știam exact la ce se referă. Gunoiul nu este un lucru cu care îți bați capul când stai la bloc, pentru asta ai asociația de proprietari. Bun. Mă apuc să citesc.

Pliantul îmi zicea că în 6 zile, respectiv 5 zile de la scrierea acestui articol, asociația de proprietari nu va mai încheia contract cu operatorii de salubrizare, lucrul acesta revenind cumva asupra mea. Să merg să plătesc lunar. Să îmi cadă o plombă, asta îmi mai lipsea: drumuri lunare la Direcția de Taxe și Impozite. Ah, stai! Se poate plăti și online. Mai bine.

Buba începe să apară în partea a doua a pliantului:


Cu 5-6 zile înainte de intrarea în vigoare a acestei hotărâri, programul nu este conceput. Presupun că nu este conceput pentru că nu mi-a fost comunicat de urgență pe niciun canal - nu mai era niciun pliant în cutia poștală sau ceva la avizier.

Nu e motiv de îngrijorare. Cât de greu poate să fie să faci un program de ridicare a gunoiului pentru 320 000 de locuitori? Mai ales că tu până acum, că despre ADP este vorba, te-ai ocupat de plantarea și îngrijirea florilor.  E cam același lucru...

Anticipând mișcarea asta în care ADP-ul intră temporar pe felie și eșuează, își cere scuze în avans pentru două săptămâni în care programul s-ar putea să nu funcționeze cum trebuie. Buba este că s-ar putea să nu scăpăm așa ușor.

Pe 11 aprilie REBU vine și își ia înapoi toate pubele de la blocuri, coșurile de gunoi publice și alea de reciclare selectivă, toate acestea dispar dacă e să mă iau după ce zice Internetul. La fel ca și contractele actuale între asociații de locatari și REBU.

N-ar fi o problemă dacă ar veni cineva în locul lor, doar că termenul de licitație și evaluare a ofertelor pentru contractul de salubrizare sector 4 este peste 37 de zile - în 19 mai. Asta nu înseamnă că atunci se încheie contractul și noua firma intră pe felie, aia probabil că mai durează câteva zile/săptămâni.

Trecând peste problema dacă cineva chiar o să ridice gunoiul în următoarele săptămâni sau dacă întreg sectorul va căpăta sau nu un miros specific, mai sunt problemele fără răspuns în acest moment:

  • Dacă n-ai buletin de sector 4 mai trebuie să plătești?
  • Copii sub 3 ani până acum nu plăteau, trebuie să plătească?
  • Automat tot cei cu buletin de sector 4 plătesc, chiar dacă nu locuiesc în sector? 
  • Ești acasă, nu ești acasă... plătești oricum?
  • Vor mai exista pubele de reciclare selectivă în același loc unde erau și până acum? 
Până atunci, pe heavy repeat Nirvana - Smells Like Teen Spirit!

Comentarii

  1. Salut,

    La ultima întrebare tot încerc să găsesc un răspuns dar aparent fără nicio șansă. Am adresat întrebarea către ps4 - ce-i drept mi-am trecut doar numele și prenumele, iar răspunsul lor a fost:

    "Va facem cunoscut ca, potrivit prevederilor art.7 din O.G. 27/30.01.2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, "petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza"
    Avand in vedere cele precizate, va rugam sa reveniti cu o noua petitie in care sa mentionati clar datele dvs de identificare, respectiv: nume, prenume, adresa de domiciliu/adresa de corespondenta si alte informatii pe care le considerati necesare.
    Va multumim pentru intelegere!"

    Mă simt pierdută.. Întrebarea "Vor exista pubele de reciclare in sectorul 4?" este într-adevăr o petiție sau e un hint subtil că fără o petiție nu voi primi răspuns?

    O zi faină,
    Oana

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine în bloc am început să reciclăm selectiv. Gunoiul menajer separat de plastice, hârtie și sticle. Pe alea le punem în saci separați care presupun că sunt colectați de mașini speciale.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!