East European Comic Con 2017 la #blp14

East European Comic Con 2017

Cred că au trecut 4 ani de la ultimul Comic Con la care am fost. Pe vremea aia se ținea la Sala Polivalentă și era un mix de călcat în picioare și transpirație. Între timp înțeleg că s-a mutat puțin și pe la Turbohalle, dar când crești cu 8000 de participanți pe an este clar că mai devreme sau mai târziu tot la Romexpo ajungi.

E mai bine așa și m-am convins de asta weekend-ul ăsta când am petrecut câteva zile la Comic Con. Frumos organizat cu locuri afară de băut și mâncat, cu stewarzi care blocau intrările când aglomerația era prea mare în diferite secțiuni din interior și cu săli încăpătoare pentru panel-urile cu vedete mai de mâna a doua din zona sci-fi/fantasy - Comic Con-ul ăsta mi-a lăsat o impresie de cam așa trebuie să fie și în afară.

Ceva ce cu siguranță a progresat față de acum 4 ani, în afară de nivel mai ridicat de curățenie corporală, a fost zona de cosplay. Atunci erau o mână de amatoare, acum au fost zeci. Chiar și zona masculină a fost reprezentantă binișor. Atât de bine că mă gândesc ca la anul să îmi încerc și eu norocul.

În rest ce aș putea să mai zic? A progresat mult de la o ceată de geeks hardcore la oameni cărora le place ceva. Acel ceva variind de la filme, la jocuri, la benzi desenate sau cărți. În ritmul ăsta de creștere, peste câțiva ani s-ar putea să avem și niște actori de primă mână.

Ca dovadă a acestei treceri în mainstream a Comic Con-ului, ediția de primăvara la Bloggers Lan Party s-a ținut în cadrul evenimentului. 50 de bloggeri s-au împușcat prin Unreal sau au zbierat unul la altul la board game-ul Activity. Frumos pentru a 14-a ediție de pe #blp, #blp14.

East European Comic Con 2017

East European Comic Con 2017

East European Comic Con 2017

East European Comic Con 2017


Pe data viitoare.

Comentarii

  1. Am fost si eu duminica, misto, dar foarte aglomerat oriunde te duceai. In mod evident e nevoie de un spatiu mult mai mare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Duminică n-am mai ajuns. Am fost vineri și sâmbătă. Vor ajunge la spațiu mai mare când vor veni și mai mulți oameni plătitori de bilet. Nu cred că la anul se vor muta în altă parte dacă păstrează nivelul actual.

      Ștergere
    2. Me sorry, dar daca anul viitor au aceeasi suprafata ca anul asta, in mod garantat nu mai merg. Sa vina si mai multi... unde? De incaput, sigur incap mai multi inghesuiti (si evident ca anul viitor va creste nr de vizitatori, e logic, chestiile astea intra din ce in ce mai mult in mainstream si din ce in ce mai multa lume aude de ele), dar unde sa circule atata lume in spatiul ala?
      Duminica intre 12-14 cat am fost eu, pe orice alee pe care te duceai veneau oameni in valuri, ca la metrou la orele de varf. Multi care se opreau brusc, sa-si faca poze, sau sa se uite pe la standuri. La tournament area si cosplay area... tone de oameni pe langa, uitandu-se din picioare, nu aveai loc sa vezi nimic de atatia oameni care erau pe langa. Fireste vine si intrebarea - de ce erau oameni pe langa, in primul rand? Cel mai tare m-a dezamagit ca nu puteai sa te uiti la standuri, era imbulzeala peste tot, mai ceva ca la tarabele cu martisoare. Cum te opreai sa vezi ceva la un stand, cum erai prins acolo in imbulzeala, stateam mereu cu mana pe buzunarul unde imi tin telefonul, sa nu-mi dispara. I'm not ok with this, sorry.
      In plus, chiar nu m-am simtit in siguranta, prea putine persoane de la paza inauntru, iar securitate la intrare, fix zero, chiar nu ma asteptam la asta. Nu tu o perchezitie corporala, nu desfacut gentile si ghiozdanele... puteam sa am 5 cutite si 2 grenade la mine, nu ma intreba nimeni de nimic. Asta e o totala inconstienta din partea organizatorilor, bine ca nu s-a intamplat nimic grav pe-acolo (inca).

      Ștergere
    3. Cine ar vrea să arunce în aer o mână de gameri pubertini? Să te controleze ca să ce? Bere la sticlă puteai să îți iei înauntru, săbii erau fix la intrare pe stânga și începeau de la 50 de lei. Să începi să cauți arme și explozibil e puțin cam alarmist fără vreo dovadă clară că se pregătește ceva.

      Ștergere
    4. Ok, daca zici tu... dar sa stii ca cea mai mare concentrație de tembeli si teribilisti e fix in categoria de oameni targetati de astfel de evenimente. Problema nu e nici macar asta, cat faptul ca ar putea veni oricine rau intenționat, stiind ca nu exista controale la intrare. Ma mir ca au obtinut avizul de securitate in condițiile astea, nu de la noi, cat de la deținătorii licentei.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!