Treceți la conținutul principal

3 non-probleme care îi deranjează recent pe bucureșteni


Acum câteva zile nu prea puteam să dorm și pe la ora 4-5 dimineață mă minunam de cât de ușor le este captată atenția bucureștenilor de probleme care în esență nu sunt probleme. Stând eu așa și gândindu-mă, am zis să încropesc o listă a acestor lucruri mărunte care fac Facebook-ul să șuiere.

Cică voucherele de 500 de lei pentru biciclete sunt un fiasco pentru că n-ai pe unde să mergi cu bicicleta. Băgați-vă mintea la cap. Noi încă avem oameni care cresc în centrul Capitalei animale pentru hrană. La 4-5 dimineață ieși pe balcon și te bucuri de cântecele cocoșilor. Și nu cântă din aceeași direcție, sunt mai multe ferme din astea.

Cartelele de metrou se bagă invers în turnicheții noi de la metrou. Așa, și? Iți vine să crezi că într-o zonă unde prețul mediu pe cameră este 5-60 000 de euro, e un bucureștean care crește găini pe balcon? Asta e problema adevărată pe care toți ar trebui să își dea cu părerea.

O să avem un nou monument hidos în Capitală. Încă unul? Mai că încep să râd. Trist cu adevărat e că n-am văzut nicio știre despre țăranii care cresc găini în centrul Bucureștiului. Și mai trist e că aparent legal nu prea ai ce să la faci. Forumurile sunt pline de oameni disperați de vecinii gospodari cu cotețe de găini pe spațiu public, în parcul din jurul blocului sau în apartament.

V-am zis. 3 non-probleme care ne-ar face să credem că trăim într-o Capitală Europeană cu pretenții. Hai sictir. Suntem la un sat din ăsta mai mare nițel.

Comentarii

  1. Viața la sat e frumoasă. Supărarea adevărată e de fapt că ceilalți oameni nu au și ei găini, să ia 3 ouă proaspete dimineața. În altă ordine de idei, urban farming e o super chestie! :) https://www.youtube.com/watch?v=ajzrJOdcwzo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E pe val, știu. Dar mai greu cu roșii care cântă dimineața :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări Populare

Și tu câtă fericire ai pierdut când ți-ai mărit numărul de followers de 25 ori pe Instagram?

Cred că toți cei care se vor uita la video-ul ăsta se vor împărți imediat în două categorii. Prima a celor care vor trade rapid concluzia că social media și faima nu aduc fericirea, a doua a celor care vor spune că e de fapt o maturizare oarecum de așteptat la vârsta respectivă. Cred că este evident după titlu în ce categorie fac parte.

Dacă e să mă iau după Internet, fata respectivă este ceva produs al industriei de fabricat vedete din nimic. Tot ce este posibil pentru că până azi n-am auzit de ea și e improbabil să mă apuc acum să îi urmăresc cariera muzicală. Cu toate astea, ideea video-ului de mai sus mi se pare foarte tare și Vanity Fair iar a dovedit că știe extrem de bine cu ce se mănâncă socialul ăsta pe pâine.

Și ca să mă întorc la acest video, spuneți-mi voi că nu este undeva în top 5 cele mai triste pe care le-ați văzut în istoria recentă. Cum într-un an de zile zâmbetul și optimismul sunt înlocuite de stres și singurătate.

Hashtag atât de trist.

Să dăm cu sad reaction și …

eMAG: Formare preț în Black Friday

Dezavantajul de a scrie ultimul despre un eveniment e că tot ce era de spus deja a fost spus. Cam așa m-am trezit eu azi când am vrut să pune blog câteva gânduri despre întâlnirea anuală cu cei de la eMAG. Pe Cetin l-a interesat mai mult situația afilierii, pe Răzvan despre market place, Radu planurile lor de viitor, Marius despre Black Friday, iar Alex a pus pe blog într-un mod exemplar tot ce s-a vorbit joia trecută. Eu ce aș pune pe blog în plus?

M-am gândit să zic vreo două lucruri despre prețuri și reduceri. Fie că e vorba de Black Friday sau cine știe ce promoție din cursul anului, oamenii au în general părerea că prețurile nu sunt la nivelul corect. Sunt prea mari, acum două luni era mai ieftin sau alte probleme de gen.

Problema cred că este mai mult de percepție. Mulți au impresia că atunci când vine BF trebuie ca totul să fie la niște prețuri ridicol de mici. Minim jumătate. Recomandabil la un sfert față de cât e în restul timpului. Ideal ar fi ca magazinul sa se roage de ti…

Burgeri de Centenar la McDonald's

Centenarul ăsta a băgat toate brand-urile în priză și fiecare se gândește ce twist românesc ar putea să ofere și ei la rândul lor. Nu zic că pentru 99% din populație această aniversare nu prea contează pentru că poate mă înșel și n-am chef de scandal în weekend, dar în esență nu e nimic rău în acest efort colectiv de a zice ceva de România.

Asta se întâmplă și cu McDonald's care, ca în fiecare toamnă, pune pe tăvile doritorilor produse în ediții limitate. De data asta e vorba de 3 burgerași de inspirație românească cu ingrediente locale. Burgeri pe care am apucat să îi testez în avanpremieră joia asta. Cei 3 burgeri n-au vreo denumire anume așa că s-ar putea să fie dificil de găsit prin meniu, dar astea sunt ingredientele lor:

Burgerul cu carne de porc conține o chiflă pufoasă presărată cu mălai la care se adaugă un sos de muștar, ceapă prăjită, castraveți murați, praz, un mix de varză albă și sfeclă roșie.Burgerul de pui conține carne de pui de la Transavia într-o crustă cu ierbu…