Horoscopul lucrurilor bune


De când cu câinele, mi-am făcut un obicei să mă trezesc la 6 dimineața și să mai dau drumul la televizor. Varietate la ora aia nu prea există așa că am petrecut ore bune pe emisiunile de dimineață. Unele sunt de-a dreptul penibile, altele sunt pe formatul clasic de ani de zile.

De exemplu, pot să bag mâna în foc că Busu este cel mai înjurat om de dimineață. El e singurul care aduce veștile proaste într-un matinal. Știrile sunt despre lucruri care nu te afectează direct, horoscopul e pe pozitiv, dar când Busu îți trântește un indice de confort peste 86... e de rău.

În schimb, horoscopul este șocant de cât de precis a devenit în ultimii 4-500 de ani. Pe vremea aia îți spunea că o să ți se nască în curând primul băiat, că îți moare regele, că o să înceapă un război sau cine știe ce boală o să curețe printre țărani. Azi afli că e o zi bună pentru a face un credit, că cineva cu care n-ai mai vorbit de mult s-ar putea să te abordeze pe telefon/ messenger sau pur și simplu o să ai noroc să nu prinzi trafic în drum spre sau de la birou.

Este de-a dreptul surprinzător cum stelele s-au deschis și au decis să ne ofere mai multe informații fără de care n-am putea să ne începem ziua. Sau cum au renunțat să mai prezică lucruri rele. Nimeni nu mai are accidente, nimeni nu are o zi mai puțin plăcută, nimeni nu se îmbolnăvește.

Credeam că nimic nu mă mai poate surprinde dar zilele astea m-am lovit de aceste două lucruri: Neti arată identic ca acum 20 de ani și emisiunea ei încă mai există. De ce? N-aș putea să îmi explic.

Este clar că 625 de milioane de oameni nu își vor face un credit în ziua respectivă sau nu li se va întâmpla ce a fost prezis de către Neti. E clar că ce spune Neti nu are nicio legătură cu ce zice cucoana X de la postul Y din țara Z care și ea este astrolog. Atunci de ce mai există această emisiune la televizor? Horoscopul este un lucru fictiv prezentat ca o certitudine.

Sunt sigur că și băieții care au mers pe Lună și-au citit horoscopul înainte de aselenizare, că Hitler a așteptat să invadeze Polonia doar când Neti von Holzhausen i-a dat undă verde sau că Mark Z a fost încurajat să își pornească afacerea de o stea căzătoare.

Abia atunci când vom scăpa de horoscop putem să ne declarăm specie civilizată, până atunci joc de glezne și să sperăm că Neti o să prezică cât mai repede o oportunitate de a începe să construim autostrăzi, spitale sau școli. Poate de asta nu s-a mișcat țara asta până acum. N-a fost dat la horoscop că mai trebuie să și muncim.

Comentarii

  1. Uiti ca traim in tara in care avem rubrica de magie la sectiunea de anunturi in ziar. Bai esti nebun? Magie?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!