Treceți la conținutul principal

Duelul concentratelor de coacăze negre: Drag de România Vs 365

Duelul concentratelor de coacăze negre: Drag de România Vs 365


Nu știu cum se face că acum vreo săptămână aveam poftă de sirop. De fapt mint. Nu de sirop, ci de suc de la dozator TEC - mamă cum e nostalgia asta care te lovește în creștetul pieptului când auzi cuvântul ăsta simplu din 3 litere - dar mai greu de găsit suc la dozator zilele astea așa că am zis să îmi fac eu acasă ceva p-acolo.

Am ajuns la raionul specific din Mega Image și am săltat respectuos o sticlă de sirop concentrat de coacăze, brand propriu că am zis că poate mai populez puțin rubrica asta de review-uri modeste. Am scos din portofel aproape 7.5 lei pentru jumătate de litru de concentrat. Dacă era să îl diluez ca pe etichetă (8 părți de apă la una de sirop) scoteam cam 4.5 litri de suc, fapt care ducea litrul de suc la 1 leu 66 de bani. Fix cât pentru un review extrem de modest.

N-am respectat indicațiile etichetei pentru că mi s-a părut prea dulce proporția lor.

L-am diluat și mai mult pentru că sunt român și tot timpul am impresia că ăștia sunt prea generoși cu indicațiile de diluare a oricărui produs de gen - fie că e suc sau ceva detergent. Am pus cam o parte de sirop la 10-12 de apă. Câteodată și 1 la 15 doar pentru că aveam poftă de apă rece cu ceva culoare și arome. Adică de un TEC de altă dată!

E bun. E răcoritor. Are atât de mult zahar că ar face de rușine orice suc carbogazos de pe piață. Este fix ceea ce trebuie!

După câteva zile am zis să mai iau o sticlă, dar de data asta altă aromă pentru a gusta și altceva. Eram prin Carrefour și am săltat o sticlă de Drag de România care se prezenta mai premium decât 365-ul de la Mega și chiar era - e mai scumpă cu 50 de bani (7.99 lei). Ajuns acasă am combinat-o rapid cu niște apă minerală rece și am degustat.

Realitatea era că nu se deosebea cu nimic față de ce băusem cu câteva zile înainte, dar snobul din mine a tranșat rapid problema: siropul de coacăze e mai bun față de siropul de fructe-de-care-nu-mi-mai-aduc-aminte pe care l-am luat de la Mega cu câteva zile înainte.

Abia acum când am făcut pozele astea mi-am dat seama că subconștientul meu e fixat pe coacăze...

Cum e Dragul? Sincer nu sesizat vreo diferență. În modul de expert în concentrate și cu turnatul ochiometric e și foarte greu să fac două pahare identice la gust - mai ales când te scarpină după ureche să folosești pahare de forme și volume diferite.

Duelul concentratelor de coacăze negre: Drag de România Vs 365

Dacă ar fi să mă iau după etichetă, 365-ul are mai multe zaharuri ca Drag de România. Cam cu 15%, dar are și mai puțin suc de coacăze obținut din concentrat de coacăze - adică 25% versus 30%. Raportul de zaharuri pe procentul de suc e aproape identic. Ca să fac o paranteză, pare un fel de grandfather paradox ce se întâmplă pe etichetele astea, dar hai să o lăsăm așa.

Cumva cred că diferența asta se echilibrează pentru că în realitate e vorba de același produs: rezultatul are același gust și sticlele sunt identice ca formă, chiar dacă unul e făcut de Carrefour și ălalalt e făcut pentru Mega Image. potato-potato

Rezultatul final e același și depinde doar de priceperea masterblenderul de concentrate. Ideal ar fi să experimentați cu rapoartele optime pentru gustul vostru, dar până acolo asigurați-vă că aveți cel puțin o apă minerală băgată la rece. Ideal ar fi sifon, dar șprițul de vară nu s-a lipit de hipsteri ca să readucă la viață sifonăriile de altă dată.

Eu încă nutresc speranță. Poate la anul.

Comentarii

  1. Mie imi place mult asta de coacaze de la Lidl la 5.99 - http://offers.kd2.org/ro/ro/lidl/pblux/

    Incearca-l si poate adaugi cu un LATER EDIT!

    P.S. Si cred ca ideea de sifon s-ar lipi mai repede de hipsteri, daca le-ar pune poze cu Satra Benz sau manelisti pe ele. Ce zici, suna "catchy"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când am drum prin Lidl o să văd despre ce e vorba. Buba e că ajung relativ rar neavând niciunul în proximitate.

      Ștergere
  2. Bogdane, textul de mai sus trebuie pus ca postare separata si comentata. Presimt ca va fi muuulta lume care va avea ceva de spus sau de adaugat. E AUR :)))))))))))))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare pe blog în ultima săptămână

Cel mai bun covrig din București

Este..

*drumroll*

covrigul cu multicereale de la simigeria Matei! /detaliu mai sus

În mod normal dacă eram pe Facebook aici s-ar fi oprit postarea, dar voi explica puțin dacă tot m-am încăpățânat să pun pe blog.

Recent am început să dau iama cu regularitate prin simigerii pentru că avem vreo 2 apostoli la o aruncătură de noul birou. Săptămâna asta n-a fost zi fără covrigi așa că am căpătat expertiza și autoritatea necesară să emit afirmații ca cea din titlu.

Repetați după mine.

Multi-motherfucka-cereale.

De cel puțin două ori mai bun ca cel cu semințe și e zece ori peste cel cu mac. De susan nici nu vorbesc pentru că ăla n-a fost niciodată altceva decât un compromis pentru cei care se sperie ușor de niște mac între dinți.

Pe bune! ăsta cu multicereale este suspect de bun pentru ceva e făcut industrial la fiecare colț de gură de metrou.

Sigur, am mâncat covrigi mai buni. Mai germani. Mai unși cu toate alifiile. Dar nici unul nu era făcut într-o simigerie de pe stradă. Și cu siguranță n…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…