Duelul concentratelor de coacăze negre: Drag de România Vs 365

Duelul concentratelor de coacăze negre: Drag de România Vs 365


Nu știu cum se face că acum vreo săptămână aveam poftă de sirop. De fapt mint. Nu de sirop, ci de suc de la dozator TEC - mamă cum e nostalgia asta care te lovește în creștetul pieptului când auzi cuvântul ăsta simplu din 3 litere - dar mai greu de găsit suc la dozator zilele astea așa că am zis să îmi fac eu acasă ceva p-acolo.

Am ajuns la raionul specific din Mega Image și am săltat respectuos o sticlă de sirop concentrat de coacăze, brand propriu că am zis că poate mai populez puțin rubrica asta de review-uri modeste. Am scos din portofel aproape 7.5 lei pentru jumătate de litru de concentrat. Dacă era să îl diluez ca pe etichetă (8 părți de apă la una de sirop) scoteam cam 4.5 litri de suc, fapt care ducea litrul de suc la 1 leu 66 de bani. Fix cât pentru un review extrem de modest.

N-am respectat indicațiile etichetei pentru că mi s-a părut prea dulce proporția lor.

L-am diluat și mai mult pentru că sunt român și tot timpul am impresia că ăștia sunt prea generoși cu indicațiile de diluare a oricărui produs de gen - fie că e suc sau ceva detergent. Am pus cam o parte de sirop la 10-12 de apă. Câteodată și 1 la 15 doar pentru că aveam poftă de apă rece cu ceva culoare și arome. Adică de un TEC de altă dată!

E bun. E răcoritor. Are atât de mult zahar că ar face de rușine orice suc carbogazos de pe piață. Este fix ceea ce trebuie!

După câteva zile am zis să mai iau o sticlă, dar de data asta altă aromă pentru a gusta și altceva. Eram prin Carrefour și am săltat o sticlă de Drag de România care se prezenta mai premium decât 365-ul de la Mega și chiar era - e mai scumpă cu 50 de bani (7.99 lei). Ajuns acasă am combinat-o rapid cu niște apă minerală rece și am degustat.

Realitatea era că nu se deosebea cu nimic față de ce băusem cu câteva zile înainte, dar snobul din mine a tranșat rapid problema: siropul de coacăze e mai bun față de siropul de fructe-de-care-nu-mi-mai-aduc-aminte pe care l-am luat de la Mega cu câteva zile înainte.

Abia acum când am făcut pozele astea mi-am dat seama că subconștientul meu e fixat pe coacăze...

Cum e Dragul? Sincer nu sesizat vreo diferență. În modul de expert în concentrate și cu turnatul ochiometric e și foarte greu să fac două pahare identice la gust - mai ales când te scarpină după ureche să folosești pahare de forme și volume diferite.

Duelul concentratelor de coacăze negre: Drag de România Vs 365

Dacă ar fi să mă iau după etichetă, 365-ul are mai multe zaharuri ca Drag de România. Cam cu 15%, dar are și mai puțin suc de coacăze obținut din concentrat de coacăze - adică 25% versus 30%. Raportul de zaharuri pe procentul de suc e aproape identic. Ca să fac o paranteză, pare un fel de grandfather paradox ce se întâmplă pe etichetele astea, dar hai să o lăsăm așa.

Cumva cred că diferența asta se echilibrează pentru că în realitate e vorba de același produs: rezultatul are același gust și sticlele sunt identice ca formă, chiar dacă unul e făcut de Carrefour și ălalalt e făcut pentru Mega Image. potato-potato

Rezultatul final e același și depinde doar de priceperea masterblenderul de concentrate. Ideal ar fi să experimentați cu rapoartele optime pentru gustul vostru, dar până acolo asigurați-vă că aveți cel puțin o apă minerală băgată la rece. Ideal ar fi sifon, dar șprițul de vară nu s-a lipit de hipsteri ca să readucă la viață sifonăriile de altă dată.

Eu încă nutresc speranță. Poate la anul.

Comentarii

  1. Mie imi place mult asta de coacaze de la Lidl la 5.99 - http://offers.kd2.org/ro/ro/lidl/pblux/

    Incearca-l si poate adaugi cu un LATER EDIT!

    P.S. Si cred ca ideea de sifon s-ar lipi mai repede de hipsteri, daca le-ar pune poze cu Satra Benz sau manelisti pe ele. Ce zici, suna "catchy"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când am drum prin Lidl o să văd despre ce e vorba. Buba e că ajung relativ rar neavând niciunul în proximitate.

      Ștergere
  2. Bogdane, textul de mai sus trebuie pus ca postare separata si comentata. Presimt ca va fi muuulta lume care va avea ceva de spus sau de adaugat. E AUR :)))))))))))))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!