De văzut: Procesul lui David M. Golan la Unteatru



Într-o seară de joi, cam pe la 18:40, ieșeam de la metrou la Unirii vorbi la telefon despre ceva targetări de Facebook și cu pasul grăbit pentru a ajunge la spectacolul asta despre care nu știam absolut nimic. Auzisem doar că stagiunea actuală a celor de la Unteatru este una pe care nu e bine să o ratezi, asta dacă e să mă iau după cele văzute pe la prieteni pe hashtagul #CulturaZambeste.

Zis și făcut. Lăsat câinele acasă, fugit de la birou mai devreme și dus am fost. Cred că a fost pentru prima oară când ma duceam singur la un spectacol. M-am așezat regulamentar pe la jumătatea micuței săli, la margine ca să pot să îmi întind picioarele cam lungi și am așteptat să se umple sala pentru a începe spectacolul.

N-a fost sold out, dar media de vârstă o cam trăgeam în sus eu și cu câțiva domni mai din spate. Asta s-ar părea că ia impulsionat pe tinerii actori care cred că au dat tot ce aveau mai bun în ei de parcă știau că o să le scriu un review pe blog.

Spectacolul este o comedie cât se poate de contemporană, dar cu elemente sci-fi. Auzi tu, Dinamo să joace în finala UEFA Champions League?! Fantezie pură. În rest spectacolul a fost cât se poate entertaining și care a făcut sala să râdă în hohote. Pe scurt este vorba de procesul unui suporter dinamovist acuzat de un procuror stelist că a vandalizat statuia lui Mihai Viteazu de la Universitate. Și cu asta cred că am zis suficient cât să vă intrig puțin.

În niciun caz nu a fost o reprezentație care ar face criticii de teatru să se așeze în linie și să își arunce pălăriile în sus în timp aplaudă cu sete pentru că nu e genul ăla de teatru clasic, dar eu pot să bag mâna în foc să zic că oricărei persoane sub 35 de ani o să i se pară o piesă bună de văzut așa în timpul săptămânii. Tocmai de asta o și recomand. E o comedie mai buna ca orice vezi la televizor pe la noi.

E musai de mers cu prietenii că e cam trist să râzi singur pe un întreg rând, tocmai din acest motiv nici nu m-am exteriorizat prea mult spre deosebire de ceilalți spectatori.

Ce mai e de știut? Începe cam devreme, la 19:00, durează o oră jumătate iar biletul e 35 de lei. Spectacolul face parte dintr-o inițiativă susținută de Lay's printr-o platforma culturală dezvoltată astă vară. Platformă gândită pentru tineri și pentru proiectele lor - despre care am scris mai mult aici. Hashtag nice cum s-ar zice.

Mergeți și râdeți și voi!

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!