Spune-mi ce ți se fură din magazin că să îți zic în ce cartier ești


Inițial când mi-a trecut ideea asta prin cap am zis ca fac un research sănătos, dar s-a dovedit până la urmă că rutina învinge și cam prin aceleași 4-5 supermarket-uri ajung cu regularitate. N-am mai avut speranțe că pot să fac asta singur așa că am mai întrebat pe la colegele de birou și am reușit să strâng o mini listă aproape relevantă.

Premiza de la care am plecat este una destul de simplă, supermarket-urile nu pun de capul lor diferite produse în casetele acelea securizate de plastic. Dacă făceau asta, toate magazinele din același lanț aveau aceleași produse. Nu, se apucă sa securizeze produsele care se fură mai mult decât media altor produse. Așa că poți face un fel statistică cu ce preferă locuitorii respectivei zone să mai subtilizeze de prin supermarket.

Spirtoasele sunt o excepție, ele se fură la fel prin fiecare zonă așa că mai toate sunt securizate. Aceeași situație e și cu prezervativele în pachete de câte 15 bucăți. Automat pe astea le exclud pentru că niciun cartier nu e special din punctul ăsta de vedere: sex și băutură.

Primul produs ciudat pe care l-am observat a fost o roată de cașcaval afumat într-un Carrefour Express din Berceni. Mi-a atras atenția că nu mă așteptam ca bercenarii să fie atât de pasionali pentru cașcavalul lor încât asta să devină o problemă pentru respectivul supermarket. Nimic nu m-a pregătit pentru realitatea asta. 

Pe la Piața Unirii lucrurile sunt puțin mai elevate sau mai turistice, depinde cum vreți să priviți asta. Prin Carrefour-ul de aici am văzut că preferința hoților este în zona de igienă, mai exact ață dentară, sau sexuală mai pe grabă așa: lubrifiant sexual. Recent, nici parfumul lui Katy Perry n-a scăpat de atracția irezistibilă a tinerilor care fură de prin magazine. Da, pentru că toate aceste 3 produse par să fie preferate în special de tineri, iar prin zonă nu ducem lipsă de licee încât să exclud ipoteza asta.

În Mega-urile de pe Brezoianu și Delea Veche conserva de ton e la mare căutare. Foame mare prin rândul domnișoarelor care o ard pe câte o salată la prânz. Și aici igiena e importantă pentru că se mai înhață și pastă de dinți din aia scumpă și specializată. Cine ar fi crezut asta despre tinerele hipsterițe coroporatiste, că n-au nicio jenă să fure de prin magazie? Cel mai probabil ironic.

Prin Vitan și pachetele mici de 3 prezervative sunt o atracție pentru hoții din magazine. Kaufland-ul de acolo a trebuit să se asigure că vitanezii cresc natalitatea sau vor plăti prețul cerut de ei pe un pachet mic de prezervative. Fără excepții. Bravo Kaufland!

Titan-ul e cel mai preocupat cartier de aspectul fizic. În Auchan-ul de acolo se fură în draci parfumuri și produse de îngrijire personale. Sunt atât de concentrați pe a se aranja cât mai bine că oamenii de acolo uită să mai plătească la casă produsul băgat în haină. Dacă te plimbi pe acolo ești asaltat de o gamă variată de arome și mirosuri plăcute. Frumos așa!

Dar până la urmă tot pe zona de nord poți conta să te șocheze cel mai mult. În Carrefour-ul de la Aviatorilor singurul lucru pe care l-am văzut protejat de mâinile dibace ale hoților este salamul de Sibiu marcă proprie. Nu prea mă pricep eu la mezeluri, dar fie este cel mai bun salam de Sibiu din lume, fie este cel mai bine proporționat pentru masa cinstită a hoților. Alte brand-uri n-am văzut să fie protejate, chiar dacă sunt așezate lângă faimosul salam, așa că pot spune cu mâna pe inimă că mă bate gândul să cumpăr unul să văd ce e așa de special la el. Poate îi fac și un review pe blog.

Cam atât am reuși să strâng legate de preferințele hoților de prin supermarket-uri. Pe alocuri nu e o surpriză că fiecare cartier are preferințele lui, pe de altă parte unele sunt puțin ieșite din comun. Dacă vreți, puteți să mă ajutați să întregesc lista asta alte lucruri pe care le-ați văzut și voi securizate prin magazine că poate face un infografic drăguț cu preferințele pe cartiere. #sărumâna

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!