Calendarul fructelor și legumelor românești din supermarket-uri

Calendarul fructelor și legumelor Românești din supermarket-uri

Acum vreo două săptămâni am văzut random pe internet un infografic cu sezonalitatea legumelor și fructelor românești. Pe moment nu i-am acordat prea multă importanță, dar cu timpul s-a înfiripat ideea asta că aș putea să încerc să consum mai multe fructe și legume locale.

Unii ar putea să creadă că e o formă ușoară de naționalism, dar adevărul e că doar așa mă pot bucura de legume și fructe care au gust gustul copilăriei. Am fentat-o din scurt ca să nu cad în capcana importatelor care n-au gust pentru că îmi dau seama că o roșie din Turcia nu poate să aibă gust ca una de la Călugăreni (alte soiuri, altă climă, alt sol etc) și oricum amintirea gustului de altă dată e putin pompată de nostalgie. Aș putea băga mână în foc că și un turc ar strâmba din nas când ar lua o roșie de-a noastră.

Dar să mă întorc la acest infografic misterios pe care ulterior l-am găsit pus la ieșirea Mega-ului de lângă mine. Mi-am zis că am avut baftă și e cazul să pun pe blog două-trei vorbe despre el ca să știe și lumea despre această super invenție. Că așa funcționează creierul meu: dacă eu nu știam de el, cu siguranță nimeni nu știa de el.

Dau să îi fac o poză și îmi dau seama că nu se înțelege nimic pentru că plasticul de protecție de peste poster este sucit în așa fel de face un bokeh care ar face gelos orice producător de smartphone. Îmi spun că nu e nicio problemă pentru că sigur îl găsesc online.

Întru pe site-ul lor, nimic. Caut vreo 20 de minute pe Facebook-ul lor printre sute de poze, nimic. Îl găsesc până la urmă pe Google la un gigel care îi furase cu nerușinare o postare a lui Radu unde pusese două poze cu infograficele respective. Succes. Am elucidat misterul și merit un biscuit.

Calendarul fructelor și legumelor românești din supermarket-uri

Pe cât de mult le-am căutat, pe atât de inutile sunt pentru ceea ce speram eu că voi face: să văd lunar care sunt fructele și legumele aflate în sezon. Păi nu merge așa pentru că ele au fost făcute să răspundă la întrebarea: oare fructul x e în sezon?

Dar cu puțină răbdare și un Google doc am reușit să rezolv problema. Inițial doream să fac un calendar online cu perioadele astea de sezonalitate, dar inginerul din mine a zis că e mai simplu să fac excel.

Excel pe care cine e curios să îl vadă poate să o facă aici. Sau la adresa bit.ly/calendarlegumesifructe. Cum e mai ușor.

Momentan el e ordonat pentru luna curentă, dar oricine poate să își ordoneze după bunul plac cu niște click-uri simple pe numele coloanelor.

Să fie primit.

Comentarii

  1. Interesant. In felul asta stiu si ce seminte sa cumpar in functie de sezonul specific. Vreau sa fac cateva ghinece. in bucatarie, cu "consumabile"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă vrei să plantezi, sunt o grămadă de site-uri și calendare pe subiect. Îți recomand să mergi pe alea.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!