Metamorfoze de Silviu Purc─ârete @ FITS 2018

Metamorfoze de Silviu Purcarete @ FITS 2018

Ieri pe ploaie ╚Öi cu un sac de gunoi pe cap, asta nu este o exagerare de dragul expozi╚Ťiunii, eram ├«n primul r├ónd la o pies─â pe care o v├ónez de vreo 3 ani la Festivalul Interna╚Ťional de Teatru de la Sibiu-Metamorofoze. Alt─â capodoper─â a lui Purc─ârete care intr─â ├«n categoria de trebuie s─â o vezi c─â s─â o crezi.

Am v─âzut-o, am crezut-o, este impresionant─â, chit c─â n-am ├«n╚Ťeles nici jum─âtate din ea. Scen─â cu scen─â este u╚Öor de sec╚Ťionat ╚Öi analizat, dar cu ru╚Öine trebuie s─â zic c─â ansamblul m-a dep─â╚Öit. A╚Öa se ├«nt├ómpl─â c├ónd nu n-ai timp s─â frunzaresti cele 15 volume de mituri latine pe care le-ai citit ├«n copil─ârie. Nu-i a╚Öa?

E drept c─â lipsa unor subtitr─âri nu ajut─â pentru numeroasele pasajele ├«n latin─â pe cel care nu este obi╚Önuit s─â ├«╚Öi comande flat white-ul ├«n frumosul grai al lui G.I. Cezar, dar dac─â e s─â fac abstrac╚Ťie de asta pot spune c─â ac╚Ťiunea ├«n sine este aproape auto-descriptiv─â. Pe segemente. ├Äntregul sper s─â ├«l ├«n╚Ťeleg la urm─âtoarea vizionare.

Asta dac─â o s─â mai fie o urm─âtoare vizionare. Gurile rele tot zic de vreun an ╚Öi ceva c─â piesa e pe ultima sut─â de metri. Condi╚Ťiile ├«n care se joac─â, un bazin cu apa ├«n aer liber, ├«ncep s─â ├«╚Öi spun─â cuv├óntul asupra actorilor care nu mai sunt la prima tinere╚Ťe.

Chiar ╚Öi a╚Öa, nu pot s─â nu recomand experimentul asta a lui Purc─ârete. E o frumuse╚Ťe nebun─â care cu siguran╚Ť─â o s─â st├órneasc─â un sentiment ├«n cel care o prive╚Öte. ╚śi aici ar trebui s─â fac o compara╚Ťie cu Faust, dar nu sunt la primul festival de teatru c─â s─â pic ├«n aceast─â capcan─â.

C─â s─â nu o mai lungesc mult, dac─â ve╚Ťi ocazia s─â vede╚Ťi aceast spectacol va sugerez s─â o face╚Ťi. M─âcar ca s─â ├«l critica╚Ťi c─â nu are niciun sens. Sau c─â e o capodoper─â. Oricum e genul ─âla de spectacol pe care nu ├«l ui╚Ťi, indifierent de c├óte festivaluri de teatru frecventezi.

Comentarii

  1. Asteptam un articol legat de FITS... de cand am vazut asta pe COMM :)
    Jun 16 nihasa captured Casa (Strada Avram Iancu 9, Sibiu, Romania)

    R─âspunde╚Ťi╚śtergere

Trimite╚Ťi un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport