Câte zile poți să trăiești cu mâncarea pe care o cumperi de 400 de lei?

Sursă

Un gigel de pe /r/dataisbeautiful a scormonit prin niște statistici și a rezultat graficul de mai sus: How many days of food does 100$ purchase. A luat în calcul o dietă zilnică echilibrată (fructe, lactate, legume, carbohidrați și proteine) de 2400 calorii pe care a încercat el cât mai bine să o facă cât de cât relevantă. Unele zone sunt axate mai mult pe un anumit tip de mâncare așa că din punct de vedere statistic ce e mai sus are o marjă destul de mare de eroare, dar și așa mi se pare suficient de interesant încât să îl pun pe blog.

În București cică ai putea trăi 20 de zile cu suma asta de bani. În New York doar 6, iar în Cairo 29.

Primul lucru care mi-a trecut prin minte a fost că e imposibil. Ceva e greșit. Cu siguranță dau mai mult pe mâncare pe lună și altfel nu se poate. La o analiză puțin mai în detaliu mi-am dat seama că lucrurile nu sunt chiar atât de departe de adevăr. Dacă mi-aș găti toate mesele astea, probabil că aș putea să mă apropi destul de mult de cei 400 de lei (conversia în lei a sutei de dolari).

De vreo 2-3 săptămâni bag doar o supă cremă la prânz că e prea cald pentru ceva mai consistent (230 de lei / 20 de zile). Dimineața o încep cu niște legume și ceva întins pe niște pâine prăjită (70 de lei ochiometric pe 20 de zile), iar seara mixez alte chestii light care să fie prietene cu berea (350-400 de lei). Brusc cei 400 de lei sunt plauzibili având în vedere că gătitul se întâmplă mai rar zilele astea.

N-am nicio concluzie măreață de tras, aștept graficul cu consumul de alcool pentru a mă revolta cu adevărat. Până atunci poate dacă am niște timp liber aș face un calcul cât ar costa să o arzi super cool și hipstărește cum place Instagramului. Așa la prima mână cu un mix de fructe și chestii tartinabile dimineața, ceva fusion confusion pe la prânz și niște fine dining de seară cu niște prosecco, ar fi undeva pe la 3500-4000 de lei pe lună. #3leimicul

Comentarii

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h