Epoca de aur a gaming-ului mobil e acum!

Nu, nu pe telefoane și tablete. Vorbesc de #pcmasterrace aici.

Cam odat─â pe an, prin toamn─â-iarn─â a╚Öa, m─â apuc─â g├óndul de upgrade pe zona de gaming. Anul ─âsta m-a lovit mai devreme ni╚Ťel c├ónd am aruncat un ochi pe ofertele Back to School. Pentru prima oar─â pot spune c─â mobil gaming-ul ├«n zona mea confortabil─â de pre╚Ť nu mai e un compromis ╚Öi nici nu vad cum pe viitor desktop-urile ar mai putea s─â se bat─â cu laptopurile pe orice altceva ├«n afar─â de pre╚Ť.

Acum ├«ntr-un laptop de sub 4000 de lei ai i5-7300HQ-uri ╚Öi GTX 1050TI-uri. Adic─â practic un procesor care duce cu succes orice joc proasp─ât lansat ╚Öi o plac─â video mobil─â care este extrem de aproape ca performan╚Ťe de surioara sa de pe desktop. ├Än plus, ai clasica stocare de 1TB, 8GB ram ╚Öi ecran full HD de 15. Asta ╚Öi cele 2-3 kilograme aferente pentru un laptop de gaming.

Fa╚Ť─â de ce desktop mi-am f─âcut acum doi ani (f─âr─â monitor ╚Öi perifece), laptopurile astea Lenovo Legion y520 de 3300-3600 ron sunt cel pu╚Ťin pe h├órtie la fel de performante. GTX 960 OC vs 1050TI sunt cam pe acolo ├«n testele sintetice, i5 6402P vs 7300HQ cam la fel, ambele cu 8 GB ram. ╚śi diferen╚Ťa de pre╚Ť ├«ntre ele e penibil─â ├«ndat─â ce ├«ncepi s─â aduni perifericele ╚Öi monitorul.

Ce n-a╚Ö fi dat s─â am mobilitatea astea acum 20 de ani. Nu mai st─âteam cu orele s─â construim c─âbl─âraia care niciodat─â nu func╚Ťiona din prima, puteam s─â facem LanParty-ul oriunde aveam o ╚Ť├ór─â de semnal 4G ╚Öi ├«n niciun caz nu st─âteam to╚Ťi la bustul gol din cauza ventilatoarelor turate la maxim.

Dar vremea LanParty-urilor s-a dus. Au mai r─âmas o m├ón─â de nostalgici, dar pentru majoritatea gamerilor actuali genul ─âsta ├«nt├ólniri nu mai sunt apetisante. Fix acum c├ónd po╚Ťi s─â faci asta cu 3 click-uri ╚Öi un prelungitor.

Urm─âtorul sistem de gaming, dac─â va mai exista, o s─â fie cu siguran╚Ť─â un laptop.

Ideea de a mă juca niște Europa Universalis 4 sau Stellaris pe terasă tolănit într-un scaun e mult prea apetisantă. Timp de jucat de ar mai fi...

Comentarii

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza