Epoca de aur a gaming-ului mobil e acum!

Nu, nu pe telefoane și tablete. Vorbesc de #pcmasterrace aici.

Cam odată pe an, prin toamnă-iarnă așa, mă apucă gândul de upgrade pe zona de gaming. Anul ăsta m-a lovit mai devreme nițel când am aruncat un ochi pe ofertele Back to School. Pentru prima oară pot spune că mobil gaming-ul în zona mea confortabilă de preț nu mai e un compromis și nici nu vad cum pe viitor desktop-urile ar mai putea să se bată cu laptopurile pe orice altceva în afară de preț.

Acum într-un laptop de sub 4000 de lei ai i5-7300HQ-uri și GTX 1050TI-uri. Adică practic un procesor care duce cu succes orice joc proaspăt lansat și o placă video mobilă care este extrem de aproape ca performanțe de surioara sa de pe desktop. În plus, ai clasica stocare de 1TB, 8GB ram și ecran full HD de 15. Asta și cele 2-3 kilograme aferente pentru un laptop de gaming.

Față de ce desktop mi-am făcut acum doi ani (fără monitor și perifece), laptopurile astea Lenovo Legion y520 de 3300-3600 ron sunt cel puțin pe hârtie la fel de performante. GTX 960 OC vs 1050TI sunt cam pe acolo în testele sintetice, i5 6402P vs 7300HQ cam la fel, ambele cu 8 GB ram. Și diferența de preț între ele e penibilă îndată ce începi să aduni perifericele și monitorul.

Ce n-aș fi dat să am mobilitatea astea acum 20 de ani. Nu mai stăteam cu orele să construim căblăraia care niciodată nu funcționa din prima, puteam să facem LanParty-ul oriunde aveam o țâră de semnal 4G și în niciun caz nu stăteam toți la bustul gol din cauza ventilatoarelor turate la maxim.

Dar vremea LanParty-urilor s-a dus. Au mai rămas o mână de nostalgici, dar pentru majoritatea gamerilor actuali genul ăsta întâlniri nu mai sunt apetisante. Fix acum când poți să faci asta cu 3 click-uri și un prelungitor.

Următorul sistem de gaming, dacă va mai exista, o să fie cu siguranță un laptop.

Ideea de a mă juca niște Europa Universalis 4 sau Stellaris pe terasă tolănit într-un scaun e mult prea apetisantă. Timp de jucat de ar mai fi...

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!