Un anunț mai puțin mediatizat săptămâna trecută: Panasonic lansează LX100 II

Panasonic lansează LX100 II

Fix cu o zi înainte ca Nikon să anunțe noua gamă de mirrorless-uri, Panasonic a anunțat mai pe șestache versiunea nouă a camerei foto pe care o folosesc de vreo 2 ani jumătate: LX100 II. E un fel de point and shoot mai pe steroizi care vine cu o serie de upgrade-uri de bun simț pentru 2018:
  • touch screen
  • mai mulți megapixeli (17 de la 12) pe un senzor mai nou
  • post focus
  • mai multe butoane configurabile
  • USB charging
  • și vreo 2 noi efecte monocrom
Totul în același body și cu aceeași lentilă (24-75mm f/1.7-2.8) ca modelul din 2014, dar cu un preț mai mare cu vreo 100-150 de euro ca a versiunii precedente la lansare. Vom vedea exact în Octombrie cu ce preț va ajunge la noi, cel mai probabil undeva sub 5000 de lei. 

Ce vreau să zic de fapt cu postarea asta e că niciodată până acum n-am urmărit cu interes zvonurile sau anunțurile de noi camere foto. Chiar dacă aveam sau nu camere foto, nu m-a pasionat subiectul atât de mult încât să stau cu sufletul la gură așteptând data X pentru a descoperi noile funcționalități.

E cu atât mai ciudat acum când telefoanele pot să se bată de la egal cu compactele astea high end în condiții perfecte de iluminare. Te pomenești că mâine-poimâine o să scriu despre cum experiența de fotografiere contează mai mult decât comoditatea care ți-o oferă telefonul din buzunar. Nebunie. 

În altă ordine de idei, dacă nu vă interesează ce aduce nou LX100 II, acum e momentul să cumpărați un LX100 I. Pe Olx anunțurile cu modelul vechi au crescut exponențial, iar prețurile se învârt între 1300 și 2000 de lei. 

Eu am fost mai cumpătat și am pus cam pe la jumătate prețul imediat după ce am citit anunțul de lansare, deși acum nu știu dacă aș vrea să o vând sau nu. Sunt mai nehotărât ca partid din Opoziție.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!