Trailer: Pentru Romania (2018)


Deși am fost destul de critic în trecut cu filmele românești, mă bucură de fiecare dată când aflu câte ceva despre ce mai scoate cinematografia autohtonă. Ieri cam pe la prânz primesc un email cu o invitație de vizionare. Aveam alte pe cap așa că i-am dat cu marks as unread până azi dimineață când am avut niște minute libere.
...intr-o societate bantuita de indoiala, cu o scara a valorilor fundamentale subreda, dezordine sociala, crize politice, culturale sau economice, exista tentatia unui refugiu intr-un trecut al implinirii si al luminii. Acesta este Mitul Varstei de Aur, care, pentru societatea romaneasca de azi, este intruchipat intrucatva si de perioada Antichitatii, cand pe teritoriul actual al Romaniei locuiau triburi ale geto-dacilor. 
" Pentru Romania " este filmul care aduce razboinicii daci in zilele noastre.
Doi razboinici daci ajung in prezent si descopera o Romanie care ii pune pe ganduri. Intriga filmului regizat de Andrei Barbat ii poarta pe protagonisti intr-o calatorie plina de adrenalina, la finalul careia soarta Romaniei va fi schimbata pe veci!
Puțin halucinant, dar am zis că trebuie să văd trailerul pentru a înțelege mai bine despre ce e acest film.

Wow. M-a lăsat fără cuvinte. Ulterior am văzut că și Ovidiu ' Iute la Mișto-uri ' Eftimie a fost surprinzător de pierdut printre litere pixelate după ce s-a uitat la trailer așa că simt eu nevoia să zic două trei lucruri.

Presupunând că n-am înghițit vreo gălușcă și e ceva producție fake/parodie, mi se pare imposibil ca în 2018 să ai o astfel de cinematografie. Asta mai ales când jumătate din vloggerii țării sunt în stare să scoată niște cadre cu vreo două clase peste ce văd în trailer.

În cât timp au filmat, îmi e greu de crezut că nici unul dintre cei implicați în proiect nu a putut să vadă o oră-două de tutoriale After Effects pe YouTube pentru a da o țâră de savoare filmului. Sau nici unul n-a venit cu ideea genială de a traduce partea în engleză, mai ales având în spate mesajul naționalist din spate.

De poveste, idee sau talent actoricesc nu zic nimic pentru că acolo ține de inspirație și alte lucruri care nu pot să fie antrenate mecanic așa că sunt mai darnic cu amatorii.

Mie îmi e puțină jenă să mă duc la un film care se vrea serios și să mă apuc să râd zgomotos, dar de pe pagina lor de Facebook am aflat că rulează în următoarele cinematografe:

➡️ 05 octombrie - Cinema Europa si Cinema Glendale , Bucuresti
➡️ 11 octombrie - Cinema Arta Targu Mures; Cinema Victoria Petrosani, Cinema Dacia Resita, Cinema Luna Caransebes
➡️ 25 octombrie - Cinema Slatina, Slatina
➡️ 08 noiembrie - Cinema Trivale, Pitesti
➡️ 29 noiembrie - Cinema Arta Művész Mozi by Cityplex, Sfantu Gheorghe 

Accesul e gratuit.

Măcar atât.

Comentarii

  1. Salut Bogdan. Multumesc mult pentru interes si pentru postarea despre film. Eu si restul echipei filmului te asteptam cu drag la avanpremiera de pe 4 Octombrie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei,

      Din păcate nu pot să ajung pentru că încă sunt la birou la ora aia, dar sper să aplicați pe viitor feedback-ul primit în urma acestui experiment.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!