Bere Ciucaș Malzbier - ediție limitată 2018

Bere Ciucaș Malzbier - ediție limitată 2018

Acum câteva zile eram în căutarea de noi beri pe care să le încerc și mi-a zăbovit privirea pe sticluța asta simpatică. Trebuie să recunosc că primul lucru pe care l-am remarcat a fost Oktoberfest-ul de pe etichetă. Ocazie cu care mi-am adus aminte iar că n-am ajuns la nici unul în Brașov așa că am zis să îi dau o șansă versiunii îmbuteliate.

Dar înainte să zic despre cum a fost experiența, câteva detalii despre berea asta proaspăt lansată în august:

Nume: Ciucaș Malzbier Oktoberfest? Ediție Limitată
Stil: Bere blondă pasteurizată
Alcool: 5.1%
Origine: România / Brasov
Producător: Ursus Breweries S.A
Preț: 2.65 lei în Carrefour

Cum am deschis-o m-a lovit mirosul ăla de birt unde se strâng campionii drojdieri ai cartierului. Poate pe câțiva lucrul ăsta îi dezgustă, dar mie îmi dă o tentă ușoară de nostalgie. Îmi aduce aminte de perioada facultății și bodegile cu scaune și mese sudate de podea pe care le frecventam. Nimic nu țipă clasă și rafinament că o masă sudată ce nu poate să fie folosită pe post de orice într-o bătaie generală.

Berea a fost ușor amară și cu o spumă care s-a păstrat decent pe parcursul savurării. Nu chiar clasicul semn al calității celor 2 degete, dar suficient cât să își facă treaba. Ciuc Malzbier are o culoare frumoasă ce din păcate nu se observă prea bine din poza asta făcută la repezeală noaptea, dar aici ar fi bine să mă credeți pe cuvânt.

Și pentru că tot ziceam de divergențe care se lasă cu capete sparte, ediția asta limitată este temperamentală. De la prima gură mi-am dat seama că o să mi-o fur în caz că exagerez cu ea. Norocul a făcut să am doar 2 sticle cumpărate așa că doar ne-am contrat doar de dragul de a discuta ceva.

Este acidulată ca o zi de vară și dacă ar fi să îi dau dreptate etichetei, merge bine de tot cu niște mici și covrigi - masa campionilor. Eu n-am avut ocazia să o testez cu rafinamentul acesta de rigoare, dar experiența îmi spune că n-au pus ei degeaba pe etichetă lucrurile astea.

Nota finală e undeva în jurul a 5-6 mici cu cartofi prăjiți & brânză deasupra și vine cu recomandarea personală de a o încerca de curiozitate sau dacă vreți să trăiți preț de câteva guri nostalgia birturilor de cartier, chiar dacă nici o bodegă care se respectă n-ar servi bere la sticlă de 0.25 0.33.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!