Treceți la conținutul principal

Bere Ciucaș Malzbier - ediție limitată 2018

Bere Ciucaș Malzbier - ediție limitată 2018

Acum câteva zile eram în căutarea de noi beri pe care să le încerc și mi-a zăbovit privirea pe sticluța asta simpatică. Trebuie să recunosc că primul lucru pe care l-am remarcat a fost Oktoberfest-ul de pe etichetă. Ocazie cu care mi-am adus aminte iar că n-am ajuns la nici unul în Brașov așa că am zis să îi dau o șansă versiunii îmbuteliate.

Dar înainte să zic despre cum a fost experiența, câteva detalii despre berea asta proaspăt lansată în august:

Nume: Ciucaș Malzbier Oktoberfest? Ediție Limitată
Stil: Bere blondă pasteurizată
Alcool: 5.1%
Origine: România / Brasov
Producător: Ursus Breweries S.A
Preț: 2.65 lei în Carrefour

Cum am deschis-o m-a lovit mirosul ăla de birt unde se strâng campionii drojdieri ai cartierului. Poate pe câțiva lucrul ăsta îi dezgustă, dar mie îmi dă o tentă ușoară de nostalgie. Îmi aduce aminte de perioada facultății și bodegile cu scaune și mese sudate de podea pe care le frecventam. Nimic nu țipă clasă și rafinament că o masă sudată ce nu poate să fie folosită pe post de orice într-o bătaie generală.

Berea a fost ușor amară și cu o spumă care s-a păstrat decent pe parcursul savurării. Nu chiar clasicul semn al calității celor 2 degete, dar suficient cât să își facă treaba. Ciuc Malzbier are o culoare frumoasă ce din păcate nu se observă prea bine din poza asta făcută la repezeală noaptea, dar aici ar fi bine să mă credeți pe cuvânt.

Și pentru că tot ziceam de divergențe care se lasă cu capete sparte, ediția asta limitată este temperamentală. De la prima gură mi-am dat seama că o să mi-o fur în caz că exagerez cu ea. Norocul a făcut să am doar 2 sticle cumpărate așa că doar ne-am contrat doar de dragul de a discuta ceva.

Este acidulată ca o zi de vară și dacă ar fi să îi dau dreptate etichetei, merge bine de tot cu niște mici și covrigi - masa campionilor. Eu n-am avut ocazia să o testez cu rafinamentul acesta de rigoare, dar experiența îmi spune că n-au pus ei degeaba pe etichetă lucrurile astea.

Nota finală e undeva în jurul a 5-6 mici cu cartofi prăjiți & brânză deasupra și vine cu recomandarea personală de a o încerca de curiozitate sau dacă vreți să trăiți preț de câteva guri nostalgia birturilor de cartier, chiar dacă nici o bodegă care se respectă n-ar servi bere la sticlă de 0.25 0.33.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Cel mai bun covrig din București

Este..

*drumroll*

covrigul cu multicereale de la simigeria Matei! /detaliu mai sus

În mod normal dacă eram pe Facebook aici s-ar fi oprit postarea, dar voi explica puțin dacă tot m-am încăpățânat să pun pe blog.

Recent am început să dau iama cu regularitate prin simigerii pentru că avem vreo 2 apostoli la o aruncătură de noul birou. Săptămâna asta n-a fost zi fără covrigi așa că am căpătat expertiza și autoritatea necesară să emit afirmații ca cea din titlu.

Repetați după mine.

Multi-motherfucka-cereale.

De cel puțin două ori mai bun ca cel cu semințe și e zece ori peste cel cu mac. De susan nici nu vorbesc pentru că ăla n-a fost niciodată altceva decât un compromis pentru cei care se sperie ușor de niște mac între dinți.

Pe bune! ăsta cu multicereale este suspect de bun pentru ceva e făcut industrial la fiecare colț de gură de metrou.

Sigur, am mâncat covrigi mai buni. Mai germani. Mai unși cu toate alifiile. Dar nici unul nu era făcut într-o simigerie de pe stradă. Și cu siguranță n…

Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Ca un veritabil explorator culinar, sâmbătă dimineața îmi dădeam întâlnire cu niște prieteni în fața patiseriei cu cele mai bune merdenele din București.

Pontul îl primisem de la cineva de încredere pe zona asta de mâncare așa că tot ce a trebuit pentru a îmi convinge o prietenă însărcinată să vină a fost să zic „cea mai bună merdenea”.  Atât și deja aveam un plan ca a doua zi să ne vedem la 11 undeva pe la Piața Amzei.

Pe hârtie ne anunțaseră 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar până la urmă ne-am strâns doar vreo 4 temerari. Chiar și așa, pentru mine a fost o premieră aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sfânta merdenea.



Patiseria cu pricina se numește Comteia și de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe băutură modestă și țigări la bucată.

Pe cei mai slabi de înger probabil că bețivii pașnici din jur îi vor speria și vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adevărați sunt răsplătiți cu merdenele excelen…

Brunch în București: RePlace din Cotroceni

Pentru că de când avem bestia mică simțeam că ne-am cam auto-izolat în proximitatea casei, împreună cu mândra am decis să facem ce fac toți oamenii de 30ish de ani prin seriale: să pună bazele unei tradiții în jurul brunchului de duminică cu prietenii.

Zis și făcut, iar duminica trecută ne-am strâns pe la 11:30 la RePlace în Cotroceni (maps) să punem bazele acestei tradiții culinaro-hipstărești. Cred că eram primii lor clienți pe ziua respectivă așa că ne-am putut alege cea mai bună masă din cele 5 pe care mica terasă din spate o are.

Locul e de un chillax contagios și e lesne de înțeles de ce oamenii l-au votat pe pagina celor de la Guerrilla ca fiind cea mai frumoasă terasă din București. În plus, se poate vedea și în poză liga înaltă de hipsterism în care joacă: nici nu au pahare de bere pentru berea la doză pe care o servesc.

Cumva n-ar trebui să nu fiu prea critic cu ei pentru că la origini sunt o cafenea, dar le-am trecut de două ori pragul și de fiecare dată nu aveau fix berea…