Treceți la conținutul principal

Recenzie: Bere Nemțeana Arămie

Bere Nemțeana Arămie

N-am mai scris un review de bere de vreo 3 luni. Cumva acest lucru reflectă realitatea din teren. N-am mai avut curiozitatea aia de încerca ceva nou, iar la terase era oricum deja clasica pleiadă de beri la draft cu care eram obișnuit așa că n-am avut de unde să testez ceva nou.

Acum vreo două zile am zis că schimba asta. Zăboveam deja de minute bune în fața raftului cu beri de la Mega și mă întrebam ce să iau când ochii mi se opresc pe Nemțeana asta arămie. Memoria îmi juca feste. Oare am gustat-o?  Scot telefonul și caut pe blog. Nu! Excelent. Azi voi remedia asta.

Și tot azi m-am gândit să croșetez un nou format de recenzie de bere care de acum înainte va începe cam așa:

Nume: Nemțeana Bere Arămie
Stil: Premium Amber Chech Lager
Alcool: 6.5%
Origine: România / Neamț
Producător: SC Iosidoro SRL
Preț: 7.44 lei în Mega Image

Primul lucru care m-a atras la berea a asta a fost eticheta. Roșiatică și cu mult scris îngrămădit, are fix nota aceea de amatorism pe care o caut la o bere artizanală. Al doilea lucru care mi-a zis vreo două-trei cuvinte despre caracterul ei a fost lauda celor 30 de zile de fermentație. Nu e un lucru de care te lovești des în zona asta artizanală așa că am pus rapid două sticle în coșul de cumpărături.

Nemțeana Arămie este o bere fără prea multe pretenții. E fix cum te-ai aștepta să fie o bere artizanală la prima-a două generație. Culoarea este un arămiu puțin spălăcit, spuma se duce rapid, iar la gust este puțin, foarte puțin amăruie.

De asta cred că te și păcălește să crezi că are mai puțin alcool decât i-ai da în mod normal. Asta și aftertaste-ul care se duce rapid. Ea este slab acidulată, deși dioxidul ăla îl simți pe buze/limbă câteva secunde după ce iei o gură de bere. Nu este o explicație foarte deșteaptă, dar asta am scris pe notițe aseară, asta pun pe blog azi.

Pare să fie o bere cuminte, care n-ar îndrăzni să te supere prea mult nici dacă ai abuza de ea. Și știu că o să sune ciudat, dar principalul lucru care mi-a rămas în cap despre Nemțeana Arămie e gustul apei din care e făcută. Asta e de fapt ingredientul secret care îi dă totuși o urmă de mister.

Prețul mi s-a părut cam mare, având în vedere că lângă ea în frigider au ajuns și două Leffe care au fost evaluate de către retailer la același preț, dar ăsta e costul pe care îl plătești pentru ceva produs în cantități mici de 2-3 băieți.

Ca notă finală, le-aș da un șapte de încurajare. Sunt ferm convins că în 2-3 ani or să vină la mărire cu ceva cu cel puțin o clasă peste.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

YouTube: gătește ca bunica ta sau învață niște șmecherie

O știți pe Li Ziqi?

Eu abia săptămâna trecută am descoperit-o. Eram la o bere și cred că am zis că în 2020 vreau să îmi petrec sărbătorile de iarnă într-un sat din Maramureș-Bucovina, iar de acolo discuția a plecat în zona cum se trăia și gătea acum sute e ani. Și dacă nu sunt prea optimist, chiar acum 5-10-15 ani în unele zone din țară.

Li Ziqi este o gagică din China care s-a mutat înapoi la țară pentru a avea grijă de bunică după ce i-a murit bunicul. Țara asta a ei este o zonă semi-izolată din regiunea Sichuan care adăpostește cea mai mare rezervație de panda gigantici. Iar ideea din spatele video-urilor era să le arate tinerilor cum și de unde vine mâncarea tradițională chinezească.


Marțea trecută am văzut pentru prima oară video-ul de mai sus, iar sâmbătă am făcut maraton de nostalgie cu bere, pulled pork și niște crănțănele. Având în vedere că fructele și legumele sunt aproape identice cu ce avem și noi, iar tehnica folosită îmi aduce aminte de ceea ce vedeam pe la bunici în va…

Hocus pocus ignorantus

Din ce în ce mai des mi se întâmplă să deschid socialul personal, să dau vreo două trei scrolluri, să înghit în sec și să îl închid. Aceleași 5 întrebări fără răspuns îmi vin în minte și prefer să nu mă bag în dileme existențiale dacă nu este neapărat necesar.

Așa că mai bine îmi pierd timpul liber în alt mod, adică cu jocuri pe calculator. Măcar acolo lucrurile sunt destul de liniare și fiecare "victorie" sau "înfrângere" e cumva meritată și ușor de atribuit. Am pus în ghilimele pentru că majoritatea jocurilor mele sunt de tip sandbox așa că nu am niște obiective clar definite de la început.

Pentru curioși și pentru posteritate, acestea sunt cele 5 dileme care se mulează aproape perfect pe 90% din ceea ce văd pe social. Și desigur că persoanele de față se exclud, #evident.

Dumnezeule, cât timp liber ai la dispoziție să te cerți pe prostia asta?E ceva în neregulă cu mine că nu mă interesează să fiu purtătorul dreptății și moralității absolute pe Internet?Dar nimeni …