Treceți la conținutul principal

Recenzie: Bere Nemțeana Arămie

Bere Nemțeana Arămie

N-am mai scris un review de bere de vreo 3 luni. Cumva acest lucru reflectă realitatea din teren. N-am mai avut curiozitatea aia de încerca ceva nou, iar la terase era oricum deja clasica pleiadă de beri la draft cu care eram obișnuit așa că n-am avut de unde să testez ceva nou.

Acum vreo două zile am zis că schimba asta. Zăboveam deja de minute bune în fața raftului cu beri de la Mega și mă întrebam ce să iau când ochii mi se opresc pe Nemțeana asta arămie. Memoria îmi juca feste. Oare am gustat-o?  Scot telefonul și caut pe blog. Nu! Excelent. Azi voi remedia asta.

Și tot azi m-am gândit să croșetez un nou format de recenzie de bere care de acum înainte va începe cam așa:

Nume: Nemțeana Bere Arămie
Stil: Premium Amber Chech Lager
Alcool: 6.5%
Origine: România / Neamț
Producător: SC Iosidoro SRL
Preț: 7.44 lei în Mega Image

Primul lucru care m-a atras la berea a asta a fost eticheta. Roșiatică și cu mult scris îngrămădit, are fix nota aceea de amatorism pe care o caut la o bere artizanală. Al doilea lucru care mi-a zis vreo două-trei cuvinte despre caracterul ei a fost lauda celor 30 de zile de fermentație. Nu e un lucru de care te lovești des în zona asta artizanală așa că am pus rapid două sticle în coșul de cumpărături.

Nemțeana Arămie este o bere fără prea multe pretenții. E fix cum te-ai aștepta să fie o bere artizanală la prima-a două generație. Culoarea este un arămiu puțin spălăcit, spuma se duce rapid, iar la gust este puțin, foarte puțin amăruie.

De asta cred că te și păcălește să crezi că are mai puțin alcool decât i-ai da în mod normal. Asta și aftertaste-ul care se duce rapid. Ea este slab acidulată, deși dioxidul ăla îl simți pe buze/limbă câteva secunde după ce iei o gură de bere. Nu este o explicație foarte deșteaptă, dar asta am scris pe notițe aseară, asta pun pe blog azi.

Pare să fie o bere cuminte, care n-ar îndrăzni să te supere prea mult nici dacă ai abuza de ea. Și știu că o să sune ciudat, dar principalul lucru care mi-a rămas în cap despre Nemțeana Arămie e gustul apei din care e făcută. Asta e de fapt ingredientul secret care îi dă totuși o urmă de mister.

Prețul mi s-a părut cam mare, având în vedere că lângă ea în frigider au ajuns și două Leffe care au fost evaluate de către retailer la același preț, dar ăsta e costul pe care îl plătești pentru ceva produs în cantități mici de 2-3 băieți.

Ca notă finală, le-aș da un șapte de încurajare. Sunt ferm convins că în 2-3 ani or să vină la mărire cu ceva cu cel puțin o clasă peste.

Comentarii

Populare în ultima săptămână

O plimbare prin Bucuresti in 1993

Am dat întâmplător pe YouTube de video-ul de mai jos și m-am uitat captivat la cele 36 de minute de plimbat prin jumătate de București. Ceva ce azi, 26 de ani mai târziu, intră în zona legendelor urbane.

Dar să nu fiu absurd, un sfert de secol nu e o perioadă de timp neglijabilă. Cu siguranță optimiștii vor vedea bunăstarea așternută peste Capitala în tot acest timp, la fel cum pesimiștii vor spune ca de fapt nu prea s-au schimbat atât de multe lucruri încât să nu mai recunoști orașul.

Și cred că e un lucru care ține de vârstă. Pe YouTube ăi mai tineri tindeau să fie mai des în prima categorie, iar ăștia mai bătrâni în a doua.

Să ne întoarcem totuși la clip.



Ziceți și voi: s-a schimbat suficient de mult orașul în tot acest timp?

ps. Deși seamănă, în locul pasagerului nu e Florin Călinescu.

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

Reciclatul e pentru fraieri

Au trecut mai bine 3 ani de când mi-am propus să reciclez tot ce se poate recicla. Trei ani de reciclare selectivă și mers aproape lunar la pubele din cartier. Ani în care mi-am dat seama că trebuie să fii destul de fraier să faci asta în Sectorul 4 al Capitalei.

Pe la început aveam pubelele peste bulevard la vreo 450 de metri de bloc. După vreo trei-patru luni au dispărut și au apărut altele la vreo 600 de metri, tot pe partea ailaltă a bulevardului. Nicio problemă, am gamba frumoasă și pot să car sacul lui Moș Crăciun în spate. E mai greu cu sticlele de bere, dar fiecare viciu se plătește cumva.

Nu trece un an, iar REBU pierde contractul de curățenie în favoarea ADP-ului. Ce înseamnă asta pentru fraierică ăsta cu reciclatul? Păi timp de vreo jumătate de an nu mai există nicio pubelă de reciclare nicăieri în zonă/sector. Vreo două luni n-am avut nici coșuri de gunoi pentru că REBU a plecat ca o nevastă supărată din relația asta cu Sectorul 4, adică cu tot ce a avut și n-a avut.

Au f…