Treceți la conținutul principal

Recenzie: Bere Nemțeana Arămie

Bere Nemțeana Arămie

N-am mai scris un review de bere de vreo 3 luni. Cumva acest lucru reflectă realitatea din teren. N-am mai avut curiozitatea aia de încerca ceva nou, iar la terase era oricum deja clasica pleiadă de beri la draft cu care eram obișnuit așa că n-am avut de unde să testez ceva nou.

Acum vreo două zile am zis că schimba asta. Zăboveam deja de minute bune în fața raftului cu beri de la Mega și mă întrebam ce să iau când ochii mi se opresc pe Nemțeana asta arămie. Memoria îmi juca feste. Oare am gustat-o?  Scot telefonul și caut pe blog. Nu! Excelent. Azi voi remedia asta.

Și tot azi m-am gândit să croșetez un nou format de recenzie de bere care de acum înainte va începe cam așa:

Nume: Nemțeana Bere Arămie
Stil: Premium Amber Chech Lager
Alcool: 6.5%
Origine: România / Neamț
Producător: SC Iosidoro SRL
Preț: 7.44 lei în Mega Image

Primul lucru care m-a atras la berea a asta a fost eticheta. Roșiatică și cu mult scris îngrămădit, are fix nota aceea de amatorism pe care o caut la o bere artizanală. Al doilea lucru care mi-a zis vreo două-trei cuvinte despre caracterul ei a fost lauda celor 30 de zile de fermentație. Nu e un lucru de care te lovești des în zona asta artizanală așa că am pus rapid două sticle în coșul de cumpărături.

Nemțeana Arămie este o bere fără prea multe pretenții. E fix cum te-ai aștepta să fie o bere artizanală la prima-a două generație. Culoarea este un arămiu puțin spălăcit, spuma se duce rapid, iar la gust este puțin, foarte puțin amăruie.

De asta cred că te și păcălește să crezi că are mai puțin alcool decât i-ai da în mod normal. Asta și aftertaste-ul care se duce rapid. Ea este slab acidulată, deși dioxidul ăla îl simți pe buze/limbă câteva secunde după ce iei o gură de bere. Nu este o explicație foarte deșteaptă, dar asta am scris pe notițe aseară, asta pun pe blog azi.

Pare să fie o bere cuminte, care n-ar îndrăzni să te supere prea mult nici dacă ai abuza de ea. Și știu că o să sune ciudat, dar principalul lucru care mi-a rămas în cap despre Nemțeana Arămie e gustul apei din care e făcută. Asta e de fapt ingredientul secret care îi dă totuși o urmă de mister.

Prețul mi s-a părut cam mare, având în vedere că lângă ea în frigider au ajuns și două Leffe care au fost evaluate de către retailer la același preț, dar ăsta e costul pe care îl plătești pentru ceva produs în cantități mici de 2-3 băieți.

Ca notă finală, le-aș da un șapte de încurajare. Sunt ferm convins că în 2-3 ani or să vină la mărire cu ceva cu cel puțin o clasă peste.

Comentarii

Populare în ultima săptămână

Cele 10 lucruri care îți vor distruge restaurantul

Pe la începutul anului s-a deschis pe lângă mine un loc care avea potențial să devină destinația favorită de ieșit la bere pe vreme rea sau friguroasă. Începuseră bine și cred că nu era săptămână în care să merg pe acolo de cel puțin două ori.

Lucrurile au mers așa o perioadă și păreau că vor rezista primului an în probabil cea mai saturată zona de going out a Bucureștiului. Asta până când n-a mai mers. Nu s-au curățat, dar am fost acum vreo două zile p-acolo și cam bătea vântul. Aveau doar două mese ocupate din 25 cât cred că are pe două etaje. 
Și probabil că patronul nu înțelege cum a ajuns în situația asta în nici măcar jumătate de an de la lansare așa că m-am gândit să îl ajut cu niște răspunsuri. Nu exact despre pub-ul lui restaurant, dar prin listă probabil că va regăsi câteva greșeli pe care le-a făcut și el.

1. Muzica care este mult prea tare. Ăsta e un blestem al nostru ca specie pentru că nu reușim să înțelegem că omul nu prea are chef de țipat peste masă atunci când mănân…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

În marketing există prezumția de nevinovăție?

Adică dacă eu am impresia că tu ai făcut ceva ilegal pentru a îți promova afacerea, dar este destul de improbabil ca cineva să poată demonstra asta, pot să te consider din prima vinovat sau chiar trebuie dovezi palpabile? Vorba aia, nu se apucă nimeni să îți facă campanie de awareness pentru că te urăște.

Asta e dilema mea de azi și am un exemplu concret cunoscut bucureștenilor.

Pe de-o parte Capitala s-a umplut în ultimele două luni de graffiti-uri cu "I ❤️ Buchetino", pe de alta florăria de luxBuchetino zice că nu are nicio legătură sau că ești cont fals vechi de 10 ani dacă le zici ceva de presupusul vandalism.

Chit că are sediul la nici 350 de metri de graffiti-ul de pe Biblioteca Națională a României și că e singurul brand cu numele asta din țară. Chit că formularea asta a mai folosit-o anul trecut magazinul din Londra sau tatăl antreprenoarei acum vreo două zile. N-au fost ei.

Și chiar dacă există o urmă de îndoială, n-ai cum să fii sigur fără dovezi.

Acum între noi f…