Recenzie: Bere Nemțeana Arămie

Bere Nemțeana Arămie

N-am mai scris un review de bere de vreo 3 luni. Cumva acest lucru reflectă realitatea din teren. N-am mai avut curiozitatea aia de încerca ceva nou, iar la terase era oricum deja clasica pleiadă de beri la draft cu care eram obișnuit așa că n-am avut de unde să testez ceva nou.

Acum vreo două zile am zis că schimba asta. Zăboveam deja de minute bune în fața raftului cu beri de la Mega și mă întrebam ce să iau când ochii mi se opresc pe Nemțeana asta arămie. Memoria îmi juca feste. Oare am gustat-o?  Scot telefonul și caut pe blog. Nu! Excelent. Azi voi remedia asta.

Și tot azi m-am gândit să croșetez un nou format de recenzie de bere care de acum înainte va începe cam așa:

Nume: Nemțeana Bere Arămie
Stil: Premium Amber Chech Lager
Alcool: 6.5%
Origine: România / Neamț
Producător: SC Iosidoro SRL
Preț: 7.44 lei în Mega Image

Primul lucru care m-a atras la berea a asta a fost eticheta. Roșiatică și cu mult scris îngrămădit, are fix nota aceea de amatorism pe care o caut la o bere artizanală. Al doilea lucru care mi-a zis vreo două-trei cuvinte despre caracterul ei a fost lauda celor 30 de zile de fermentație. Nu e un lucru de care te lovești des în zona asta artizanală așa că am pus rapid două sticle în coșul de cumpărături.

Nemțeana Arămie este o bere fără prea multe pretenții. E fix cum te-ai aștepta să fie o bere artizanală la prima-a două generație. Culoarea este un arămiu puțin spălăcit, spuma se duce rapid, iar la gust este puțin, foarte puțin amăruie.

De asta cred că te și păcălește să crezi că are mai puțin alcool decât i-ai da în mod normal. Asta și aftertaste-ul care se duce rapid. Ea este slab acidulată, deși dioxidul ăla îl simți pe buze/limbă câteva secunde după ce iei o gură de bere. Nu este o explicație foarte deșteaptă, dar asta am scris pe notițe aseară, asta pun pe blog azi.

Pare să fie o bere cuminte, care n-ar îndrăzni să te supere prea mult nici dacă ai abuza de ea. Și știu că o să sune ciudat, dar principalul lucru care mi-a rămas în cap despre Nemțeana Arămie e gustul apei din care e făcută. Asta e de fapt ingredientul secret care îi dă totuși o urmă de mister.

Prețul mi s-a părut cam mare, având în vedere că lângă ea în frigider au ajuns și două Leffe care au fost evaluate de către retailer la același preț, dar ăsta e costul pe care îl plătești pentru ceva produs în cantități mici de 2-3 băieți.

Ca notă finală, le-aș da un șapte de încurajare. Sunt ferm convins că în 2-3 ani or să vină la mărire cu ceva cu cel puțin o clasă peste.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!