Treceți la conținutul principal

Proaspăt lansate: Beck's Amber Lager, Red Ale și Pale Ale

Proaspăt lansate: Beck's Amber Lager, Red Ale și Pale

Pufoșenia care se vede în spate e Cassie, i-am zis acum vreo 2 zile sa stea la poza pe post de fundal pentru noile sortimente Beck's. Abia le găsisem în Mega și eram nerăbdător să le încerc. Din cauza asta le-am și ordonat atât de prost în poză și nici nu mai spun că le-am degustat într-o ordine total nefirească - de la cea mai tare la cea mai slabă.

Rog să mi se scuze și să mergem mai departe cu primele impresii.

Nume: Beck's Amber Lager / Red Ale / Pale Ale
Stil: Lager / Ale / Pale Ale
Alcool: 5.7% / 4.5% / 6.3%
Origine: Germania
Producător: Anheuser-Busch InBev
Preț: 6.29 lei în Mega Image

A doua pe care am încercat-o a fost prima din poză: Beck's Amber Lager. Cu o culoare frumoasă și spumă puțină, se dorește să stea sub inspirația berilor australiene. Nu știu în ce măsură îi reușește pentru că eu respectivele beri le țineam minte mai temperamentale nițel, iar Beck's-ul ăsta e chiar cumințel.

Prima gură este amăruie și acidulată, dar de la 3-a lucrurile astea sunt deja neglijabile și dispărute la fel ca spuma berii. Aftertaste-ul e unul bun și plăcut la gust, dar nu e ceva memorabil. Se simte destul de mult gustul de malț și dacă e să mă iau după notițele de pe telefon, e ușoară ca o instagramăriță de succes. De asta nici nu sunt surprins că domnișoara care se amețește de la 2 beri se lăuda că ar putea lejer să bea 2-3 Beck's Amber Lager-uri.

Beck's Red Ale este cea care mi-a plăcut cel mai mult dintre toate trei și a fost ultima pe care am încercat-o. Primul lucru pe care l-am sesizat a fost spuma și culoarea berii, ambele plăcute privirii. Nici prea-prea, nici foarte-foarte.

Cu un miros a zahăr caramelizat care nu te pregătește pentru amăreala extrem de puternică și gustul foarte bine definit, Red Ale-ul ăsta este una dintre cele mai temperamentale beri încercate anul ăsta. Așa mică și acidulată în sticla ei de 0.33, își păstrează personalitatea pe întreaga durată a degustării și face cinste inspirației irlandeze care îi stă în spate.

De Pale Ale eram cel mai încântat și din acest motiv a fost și primul pe care l-am încercat, deși degustarea trebuia să înceapă cu berea cu cea mai mică concentrație de alcool, nu cu cea care avea cel mai mult. Pe etichetă cel puțin pentru că berea în sine nu lăsa impresia asta. Dacă făceam un blindtest cred că aș fi zis cu ușurință despre ea că este fără alcool.

Spuma e frumoasă, culoarea extrem de galbenă pentru ce știam eu despre un pale ale, miros clasic de bere și un amărui mediu, toate acestea fac din berea asta slab acidulată o experiență care nu cred că cinstește suficient inspirația engleză din spate. Ea tot încearcă să se împrietenească cu tine de la a 3-5-a gură încolo, dar lipsa asta de personalitate nu o ajută.  E ca fata aia nu prea frumoasă din club care pleacă acasă cu un tip abia de la 3-4 dimineața încolo.

Și cu asta am încheiat preview-ul noilor beri de la Beck's.

Una dintre ele este cel puțin interesantă și aș mai încerca-o, altă este ok dar aștept să mă găsească ea pe mine, iar a 3-a nu vine cu o recomandare din partea mea. Ar trebui să fie și a 4-a pe aici pe undeva, dar n-a fost de găsit în magazine. #csf

Referitor la prețul lor unic, mi se pare puțin ridicat pentru nivelul la care sunt, dar îmi dau seama că importul a jucat un factor destul de important în stabilirea acestuia. Dacă erau făcute la noi nu cred că depășeau 4-4.5 lei. Prețul lor corect de fapt.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Populare în ultima săptămână

Cele 10 lucruri care îți vor distruge restaurantul

Pe la începutul anului s-a deschis pe lângă mine un loc care avea potențial să devină destinația favorită de ieșit la bere pe vreme rea sau friguroasă. Începuseră bine și cred că nu era săptămână în care să merg pe acolo de cel puțin două ori.

Lucrurile au mers așa o perioadă și păreau că vor rezista primului an în probabil cea mai saturată zona de going out a Bucureștiului. Asta până când n-a mai mers. Nu s-au curățat, dar am fost acum vreo două zile p-acolo și cam bătea vântul. Aveau doar două mese ocupate din 25 cât cred că are pe două etaje. 
Și probabil că patronul nu înțelege cum a ajuns în situația asta în nici măcar jumătate de an de la lansare așa că m-am gândit să îl ajut cu niște răspunsuri. Nu exact despre pub-ul lui restaurant, dar prin listă probabil că va regăsi câteva greșeli pe care le-a făcut și el.

1. Muzica care este mult prea tare. Ăsta e un blestem al nostru ca specie pentru că nu reușim să înțelegem că omul nu prea are chef de țipat peste masă atunci când mănân…

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

În marketing există prezumția de nevinovăție?

Adică dacă eu am impresia că tu ai făcut ceva ilegal pentru a îți promova afacerea, dar este destul de improbabil ca cineva să poată demonstra asta, pot să te consider din prima vinovat sau chiar trebuie dovezi palpabile? Vorba aia, nu se apucă nimeni să îți facă campanie de awareness pentru că te urăște.

Asta e dilema mea de azi și am un exemplu concret cunoscut bucureștenilor.

Pe de-o parte Capitala s-a umplut în ultimele două luni de graffiti-uri cu "I ❤️ Buchetino", pe de alta florăria de luxBuchetino zice că nu are nicio legătură sau că ești cont fals vechi de 10 ani dacă le zici ceva de presupusul vandalism.

Chit că are sediul la nici 350 de metri de graffiti-ul de pe Biblioteca Națională a României și că e singurul brand cu numele asta din țară. Chit că formularea asta a mai folosit-o anul trecut magazinul din Londra sau tatăl antreprenoarei acum vreo două zile. N-au fost ei.

Și chiar dacă există o urmă de îndoială, n-ai cum să fii sigur fără dovezi.

Acum între noi f…