Plimbă câinele, eliberează un loc de parcare, ajută sectorul 4


Primăria Sectorului 4 a lansat acum ceva vreme o aplicație rudimentară de sesizări. Nu este ea cea mai chipeșă aplicație din lume, dar ideea este una bună: vezi o problemă în sector, scoți telefonul, faci o poză și trimiți către autorități. Gama de sesizări e una destul de largă: gropi, gunoi, mobilier deteriorat, ceva cu parcuri, mașini abandonate și chiar reabilitare termică. Ultima cred că e o glumă, dar hai să păstrăm un ton pozitiv în postarea asta.

Deși o am de câteva luni instalată pe telefon, n-am avut ocazia să o folosesc, iar aici scuzele ar putea să curgă gârlă. De la n-am avut ce să raportez până la pur și simplu am uitat de ea. Cu toate astea, azi în timp ce îmi plimbam câinele am oprit lângă mașina abandonată din cartier, am scos telefonul, i-am tras 2-3 poze instagramabile, am pus două-trei vorbe despre mașină și i-am dat acces la coordonatele gps, am apăsat trimite și am plecat mai departe.

Asta se întâmpla la 7:30.

La 7:43 mă sună poliția locală să mă întrebe mai multe detalii, gen adresă exactă, culoare mașină și număr de înmatriculare. Dacă primele două trebuiau să le ia din ce le-am trimis, cu numărul de înmatriculare am greșit eu că nu l-am inclus în poză. Noroc că am avut o memorie bunicică.

Acum nu știu dacă se va rezolva ceva cu această sesizare, voi completa postarea în momentul în care se întâmplă ceva cu mașina respectivă că e în perimetrul de plimbat câinele dimineața, dar dacă există o șansă cât de mică eu cred că a meritat efortul celor 40 de secunde cât mi-a luat să completez sesizarea pe telefon.

Dar unde vreau să ajung de fapt. În sectorul 4, conform listelor de alegători, sunt în jur de 272 000 de adulți cu buletin de PS4. Din ăștia, conform unui studiu recent IKEA, 32% au un animal de companie. Adică cam 87 000.

Jumătate din ăștia au un câine. Să presupunem că au animalul ăla sub umbrela familiei tradiționale compusă dintr-un bărbat, femeie + un blănos și tot ar fi undeva la 23 000 de patrupede ce în fiecare dimineață trebuie plimbate pe străduțele din sector. Plimbare în care după câțiva ani stăpânul sau stăpâna a învățat deja toate mașinile și roțile interesante ale cartierului.

Dacă toți ăștia ar avea aplicația instalată și ar face sesizările de rigoare, păi în mai puțin de o săptămână poliția locală ar cunoaște situația exactă a tuturor mașinilor abandonate din sector. În următoarea săptămână am putea să ne concentrăm pe mobilier, apoi gunoi, iar la primăvară o întreagă lună pe gropi.

Dar e mai greu atunci când aplicația are o țâră peste 1000 de download-uri în Play Store...

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!