Ursus aduce berea la tanc, err tank

Ursus bere la tank

Aseară am fost la Biutiful la invitația celor de la Ursus să degust ultima lor găselniță: berea la tanc - bere proaspătă nepasteurizată adusă direct din fabrică în mai putin de 24 ore. Am ajuns însetat fix când tankul își făcea intrarea și m-am băgat în față să fiu printre primii care testează noul sortiment.

Nume: URSUS Tank
Stil: Lager
Alcool: ~5%
Origine: Romania
Producător: Ursus Breweries
Preț: nu știu momentan

Primul lucru pe care l-am remarcat a fost halba care seamănă izbitor de mult cu trofeul Champions League fără o toartă. E grea, e impozantă și a devenit imediat una dintre halbele mele favorite. Acum regret puțin că am plecat și n-am fost român până la capăt ca să iau două acasă. O să o prețuiesc pe asta pe care o am până când nu o să mai fie.

Dar unei halbe impresionante îi șade bine cu o bere pe măsură, iar noul Ursus la tanc nu dezamăgește. Are o spumă frumoasă și generoasă, o culoare plăcută ochiului care cred că îi șade și mai bine în lumină naturală, iar gustul este unul destul de rafinat. Asta și din cauză că îi lipsește cu desăvârșire acidul pentru că procesul în sine de turnare nu implică dioxid de carbon. Presupun că folosesc un mix de gravitațional cu aer la presiune scăzută.

Berea în sine nu cred că se diferențiază prin ingrediente față de ce se găsește la sticlă, dar întreg procesul ăsta de transport și servire în mai puțin de o zi direct de pe linia producție îi conferă un gust tocmai bun de savurat la terasă într-o zi călduroasă. Cine a mai băut bere proaspătă nepasteurizată din butoi știe despre ce vorbesc. Ca și acelea, Ursus Tank este o bere efemeră cu un termen de valabilitate de doar două săptămâni.

Din păcate, datorită infrastructurii necesare pentru a avea promisiunea cu bere "veche" de o zi, doar în anumite locații Horeca o să puteți găsi Ursus-ul ăsta Tank. N-am o listă completă, am doar câteva menționate în comunicatul de presă: "București - Biutiful, Beert, Draft Pub, dar și din țară: Buzău – O brothers, Constanța – Library, Craiova – Downtown și Târgoviște – Towers". Locuri puțin mai mult peste medie când vine vorba de prețul berilor oferite.

Și cum nu știu prețul, îmi e greu să închei cu o notă sau recomandare. Cu siguranță este o bere pe care o să o caut în meniuri când e cald afară și vreau să mă răcoresc cu o bere la draft, dar dacă asta vine cu un cost de peste 13-15 lei, parcă e prea mult. Mult prea mult pentru un lager local, chiar dacă halba e atât de mișto.

Altfel, măcar 1 dată e de gustat pentru că le-a ieșit destul de bine. *slow clap*

Comentarii

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h