Perfektum Double Black IPA

Perfektum Double Black IPA

Acum 3 ani scriam pe blog despre o mic─â fabric─â de bere din cartierul Berceni care tocmai lansase unele dintre cele mai ur├óte etichete de bere artizanal─â. Atunci zicem c─â b─âie╚Ťii ─â╚Ötia de la ArtBrew sunt de urm─ârit pentru c─â sunt printre singurii care fac o bere decent─â. Pe c├ót de mult i-am l─âudat ├«n postarea respectiv─â, pe at├ót de mult n-am mai auzit nimic de ei ├«n tot acest timp.

Asta până acum vreo câteva zile când am dat total întâmplător de noua lor Black IPA.

Nume: Perfektum Double Black IPA
Stil: Black IPA
Alcool: 8.2%
Origine: Romania
Produc─âtor: ArtBrew
Pre╚Ť: 21 de lei ├«n Craft ╚Öi Draft

Aia veche mi-a pl─âcut pentru c─â aducea destul de mult cu ceva ce am f─âcut ├«ntr-o var─â acas─â: o bere cu o culoare frumoas─â care st├órnea reac╚Ťii puternice chiar ╚Öi ├«n cei care nu prea le aveau cu berea.
Parcă așa sună mai frumos decât adevărul: o bere care te făcea să te strâmbi din nas încă de la prima gură. Dar unii sunt masochiști ca mine și apreciază gustul acesta puternic de caramel.

Double Black IPA-ul ─âsta nou aduce mai mult a ciocolat─â, dar ├«n rest ├«╚Öi p─âstreaz─â aproape toate propriet─â╚Ťile vechii re╚Ťete: culoare extrem de ├«nchis─â, slab acidulat─â ╚Öi o am─âreal─â mult peste medie. ├Än plus, chiar din fericire a╚Ö putea spune, de data asta are o etichet─â care nu te face s─â ├«╚Ťi fie ru╚Öine s─â pui o poz─â pe Instagram cu berea.

Totu╚Öi, nu-mi place c─â ╚Öi-a pierdut spuma bogat─â pe care obi╚Önuia s─â o aib─â ╚Öi zona de turist-prin-centrul-capitalei ├«n care s-a dus cu pre╚Ťul. De fapt dac─â stau s─â m─â g├óndesc pu╚Ťin, toate berile artizanale au s─ârit calul ├«n ultimii ani. Fat─â de acum 3 ani, Perfektum Black IPA cost─â cu vreo 40% mai mult a╚Öa c─â nu e de mirare c─â Double-ul proasp─ât lansat e semnificativ mai scump.

Acum nu vreau s─â ave╚Ťi impresia c─â sunt mai sc├ór╚Ťar dec├ót sunt ├«n realitate, dar asta a fost cea mai scump─â bere rom├óneasc─â pe care am b─âut-o vreodat─â. Nu ╚Ťin minte s─â fii s─ârit de 20 de lei vreodat─â pe zona asta artizanal─â ╚Öi nici n-a╚Ö vrea s─â fac din asta un obicei pentru c─â b─âutul de bere nu era hobby-ul scump pe care ├«l visam c─â ├«l voi avea la v├órsta asta.

În rest, berea este una destul de reușită chiar dacă e doar pentru ziua de salariu.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza