Perfektum Double Black IPA

Perfektum Double Black IPA

Acum 3 ani scriam pe blog despre o mică fabrică de bere din cartierul Berceni care tocmai lansase unele dintre cele mai urâte etichete de bere artizanală. Atunci zicem că băieții ăștia de la ArtBrew sunt de urmărit pentru că sunt printre singurii care fac o bere decentă. Pe cât de mult i-am lăudat în postarea respectivă, pe atât de mult n-am mai auzit nimic de ei în tot acest timp.

Asta până acum vreo câteva zile când am dat total întâmplător de noua lor Black IPA.

Nume: Perfektum Double Black IPA
Stil: Black IPA
Alcool: 8.2%
Origine: Romania
Producător: ArtBrew
Preț: 21 de lei în Craft și Draft

Aia veche mi-a plăcut pentru că aducea destul de mult cu ceva ce am făcut într-o vară acasă: o bere cu o culoare frumoasă care stârnea reacții puternice chiar și în cei care nu prea le aveau cu berea.
Parcă așa sună mai frumos decât adevărul: o bere care te făcea să te strâmbi din nas încă de la prima gură. Dar unii sunt masochiști ca mine și apreciază gustul acesta puternic de caramel.

Double Black IPA-ul ăsta nou aduce mai mult a ciocolată, dar în rest își păstrează aproape toate proprietățile vechii rețete: culoare extrem de închisă, slab acidulată și o amăreală mult peste medie. În plus, chiar din fericire aș putea spune, de data asta are o etichetă care nu te face să îți fie rușine să pui o poză pe Instagram cu berea.

Totuși, nu-mi place că și-a pierdut spuma bogată pe care obișnuia să o aibă și zona de turist-prin-centrul-capitalei în care s-a dus cu prețul. De fapt dacă stau să mă gândesc puțin, toate berile artizanale au sărit calul în ultimii ani. Fată de acum 3 ani, Perfektum Black IPA costă cu vreo 40% mai mult așa că nu e de mirare că Double-ul proaspăt lansat e semnificativ mai scump.

Acum nu vreau să aveți impresia că sunt mai scârțar decât sunt în realitate, dar asta a fost cea mai scumpă bere românească pe care am băut-o vreodată. Nu țin minte să fii sărit de 20 de lei vreodată pe zona asta artizanală și nici n-aș vrea să fac din asta un obicei pentru că băutul de bere nu era hobby-ul scump pe care îl visam că îl voi avea la vârsta asta.

În rest, berea este una destul de reușită chiar dacă e doar pentru ziua de salariu.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!