Reciclatul e pentru fraieri

Reciclatul e pentru fraieri

Au trecut mai bine 3 ani de când mi-am propus să reciclez tot ce se poate recicla. Trei ani de reciclare selectivă și mers aproape lunar la pubele din cartier. Ani în care mi-am dat seama că trebuie să fii destul de fraier să faci asta în Sectorul 4 al Capitalei.

Pe la început aveam pubelele peste bulevard la vreo 450 de metri de bloc. După vreo trei-patru luni au dispărut și au apărut altele la vreo 600 de metri, tot pe partea ailaltă a bulevardului. Nicio problemă, am gamba frumoasă și pot să car sacul lui Moș Crăciun în spate. E mai greu cu sticlele de bere, dar fiecare viciu se plătește cumva.

Nu trece un an, iar REBU pierde contractul de curățenie în favoarea ADP-ului. Ce înseamnă asta pentru fraierică ăsta cu reciclatul? Păi timp de vreo jumătate de an nu mai există nicio pubelă de reciclare nicăieri în zonă/sector. Vreo două luni n-am avut nici coșuri de gunoi pentru că REBU a plecat ca o nevastă supărată din relația asta cu Sectorul 4, adică cu tot ce a avut și n-a avut.

Au fost 6 luni amuzante.

Umple mașina și mergi în sectorul vecin unde încă se mai găseau pubele de reciclare. Cu ce povești bune s-a dus acasă paznicul de la minister despre doi proști care veneau cu regularitate cu un Matiz burdușit de plastice, sticle și hârtie să le recicleze, cred că doar el și prietenii lui de Neumarkt știu.

Dar a trecut perioada aia și a venit soarele și pe strada mea. Mă rog, nu chiar pe stradă, tot la 600 de metri mai încolo, dar măcar nu mai trebuia să merg cu mașina. După ce am avut liniște vreo câteva luni, dispărură iar pubelele acestea mistice.

Poate au fost în vacanță pentru că o lună mai târziu erau la fix 10 metri de fostul loc. Asta se întâmpla cândva prin toamna trecută dacă mai ține minte, iar preț de câteva luni am fost mulțumit să îmi bat numărul mediu de pași din weekend cu sacii în spinare ca un veritabil nu-știu-sigur-dacă-e boschetar-sau-hipster type of guy.

Dar ce credeți că s-a întâmplat acum 2 luni? Na belea că iar au făcut pași. A trebuit să iau cartierul la picior într-o dimineață să le găsesc noua poziție strategică. Cam 100 de metri mai încolo, în intersecția dintre bulevarde.

M-am bucurat mult în ziua aia încât imediat ce am ajuns acasă am dus prima tranșă de saci la reciclat, cei cu plastice. Apoi cei cu sticlă. Mândru de ispravă, mă întorc 10 minute mai târziu cu sacii cu hârtie.

Băi! ca în comediile alea proaste, pubela de hârtie nu mai era.

O găsesc 50 de metri mai încolo la cineva care mătura strada și arunca niște teancuri de hârtii. Tragem amândoi de tomberon și îl ducem lângă celelalte și mă apuc să îmi descarc agonisirea ultimilor săptămâni în materie de hârtie. Cad pe jos niște foi, pubela deja era în mișcare spre alt loc unde domnul avea nevoie de ea. Alerg pe lângă să le arunc. "Lasă-le băiete" îmi zice, de parcă nu tot el ar fi trebuit să le ridice de pe jos mai încolo.

Săptămâna trecută mă plimbam prin cartier și am descoperit niște pubele noi de reciclat mai aproape de prima locație unde mergeam acum 3 ani. Foarte bine, sunt mai aproape de casă și n-am de ce să mă plâng. Sunt doar curios cât or să reziste acolo până când vom începe un nou nivel în jocul "Știi unde ți-am mutat pubela?", jocul favorit al fraierilor care se încăpățânează să recicleze în Sectorul 4.

7 locații în 3 ani.

Spuneți-mi voi că nu trebuie să fii puțin fraierică să nu îți dai seama că ăștia te trollează și n-au chef de reciclatul tău. Noroc că sunt odihnit și în lipsă de subiecte pe blog.

Comentarii

  1. Iti propun sa incerci sa urmaresti o data ridicarea acelor pubele. Sa-mi zici dupa aia daca mai depui efortul logistic si mental de a sorta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se sortează manual la stația de reciclare. Și chiar dacă nu s-ar face asta tot aș continua pentru că schimbarea începe cu mine.

      Ștergere
  2. Mai tare ca asta e centrul de colectare de la Obor care e inchis in weekend. In rest si la mine in zona s-au mutat de vreo doua ori pubele. In ultimul timp a aparut un anunt la avizier ca deseurile pentru colectare pot fi lasate la ghena si se ocupa femeia de serviciu. De disparut dispar, dar nu as putea spune daca chiar sunt colectate sau pur si simplu sunt aruncate in ghena.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut Bogdan. Asa este; schimbarea incepe cu noi. Cine zice ca "lasa ca oricum le amesteca" abereaza si nu inteleg principiul.
    Eu locuiesc la Piata Progresul unde langa parculet locuiau 3 pubele mari si grase. Dupa faza cu REBU au disparut si disparute au ramas. Te rog sa-mi spui si mie daca stii pubele prin zona mea. De atunci nu am mai reciclat si ma simt cam prost ca acum tu spui ca de fapt sunt pubele in S4 si eu habar nu aveam. Mersi mult!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi se pare aiurea ca in Bucuresti, capitala europeana, sa se recicleze mai putin decât in provincie. Am fost in Iasi, Piatra Neamt si Brasov unde fiecare pubela de gunoi are si spatii speciale pentru hârtie si plastic.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!