Opinie nepopulară legată de mersul la vot

Problema asta cu îndemnurile de a ieși la vot stă în faptul că se fac între ăia care oricum ies la vot.

- Ieși la vot pentru că zeci de motive pertinente!
- Da! Ce bine ai zis-o, ia-ți like-ul bine meritat. Ne vedem la vot. 
- Ce mișto, uite câte like-uri am și oameni care zic că vin la vot. Sigur de data asta o să fie altfel. 

Doar că nu e. 

Se va ieși la vot ca și până acum. 

Până la ora zece deja au votat jumătate dintre morții satelor românești și aproape toți ăia care încă sunt în viață. La ora 13 avem deja primele sondaje care prevestesc nepăsarea ăstora de pe comercial. 

Dar cum se poate așa? Doar am dat cu toții like și share. 

Nu chiar. 
  • Prințesa de pe Instagram n-a promis nimic de gen, nici măcar într-un story. 
  • Dani Mocanu era prea preocupat să mai cumpere 2-3 uniforme de mascați pentru următorul său hit
  • Jumătate din ăia de 18-19 ani n-au timp pentru că trebuie să facă un videouri în care să numere greșelile noii piese 5Gang. 
  • Studenții sunt prea mahmuri după o seară de pomină în Club A-ul ce funcționează ilegal de naiba știe când. Oricum n-au mutație pe buletin.
  • După o săptămână grea, ăia care nu lucrează cu calculatoarele și n-au timp să stea pe Facebook toată ziua vor prefera să bage un grătar în pădure la Cernica. Viața lor oricum o să fie la fel de grea cu ăștia sau fără ăștia. Mai bine se bucură de o bere rece cu familia. 
  • Jumătatea vocală dintre corporatiști probabil că au prins o super ofertă la un city break și nu sunt în țară. Sunt cei care râdeau de țăranii care își vând țara pe o pungă de făină și o sticlă de ulei, iar ei fac același lucru pe o reducere de 50 de euro la bilete de avion.
  • Cealaltă jumătate oricum nu ieșea la vot pentru că lor le este bine și oricum votul lor nu schimbă nimic. N-au zis nimic până acum de asta pentru că au învățat repede în corporație că e mai bine să înoți în sensul curentului. 
  • Și mai sunt și ăia cu scuze. Păi as vota, dar nu știu unde. E cam departe. Parcă nu am timp. Oricum nu se schimbă nimic cu un vot, dar îți încing site-urile de pariuri și cazinourile. Acolo o șansă în plus e altceva.
  • Și nu în ultimul rând mai e prietenul ăla al tău despre care presupui că va vota, dar nu o va face. Dacă îți luai niște timp să dezbați și subiectul ăsta printre bârfele mondene, poate aflai din timp și aveai cum să îl conving că totuși se poate schimba ceva. Dar erai cu nasul în telefon când indiciile erau chiar în fața ta. 
Și oamenii ăștia sunt mulți și nu ascultă ce zice un gigel random de pe Internet. Sau poate ar asculta, dar Facebook a decis că nu îi interesează subiectul. Acum ceva vreme le-a arătat o postare peste care au trecut fără să interacționeze, moment în care Facebook a decis că nu îi mai servește lucruri de gen pentru că ferească ăl sfânt să închidă utilizatorul aplicația.

Eu la alegerile astea mi-am propus să lucrez la ultimul punct. Prietenul ăla. L-am localizat. Încerc să îl prind la înghesuială și să îl trimit să pună ștampila pe ce vrea el, dar să o pună. Aș sugera să faceți și voi același lucru pentru că e suficient să convingi o singură persoană.

Pentru că poate mă înșel sau poate nu mă înșel, dar ce mișto ar fi să ma înșel.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!