Treceți la conținutul principal

Turul Italiei e cea mai bună competiție ciclistă*

Azi-mâine se fac zece ani de când mă tot uit la ciclism și cam tot atâta ani i-au trebuit Eurosport-ului să pună highlights-urile pe Internet. Și nici nu mă plâng de asta! Chiar aș vrea să le mulțumesc pentru că altfel eram total p-afară cu ce se întâmplă în cea mai bună competiție ciclistă din lume.

Tot am mai zis-o la bere, dar se știe că nu este oficial până nu o spui și pe Internet.

Da! Mi se pare că de vreo 5-6 ani Giro d'Italia este cu vreo două clase peste Tour de France. E drept că al doilea e mai prestigios și probabil și mai urmărit, dar ce se întâmplă în Turul Italiei în fiecare etapă este nebunie pe roți.

Uitați-vă puțin la ce s-a întâmplat ieri.Și asta a fost o etapă minoră. În cele greuceanu parcă îți vine ține în fața televizorului să te oprești, să arunci bicicleta într-un șanț și să zici ceva de mama ăluia care a stabilit traseul. Asta în comparație cu Turul Franței care cred că avut o singură astfel de etapă în ultimii ani - atunci pe pavate în 2014 când a plouat cu o zi înainte.

Așa că dacă vreți să începeți să vă uitați la ciclism, zilele astea se întâmplă cel mai mișto tur din 2019.

* nu includ clasicele de primăvară care sunt într-o lingă doar a lor

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Empatie

Era o vorbă care spunea că îți dai seama de caracterul unui om după modul în care se comportă cu cei de sub el (servitori, chelneri etc.). Dacă e mârlan cu ei, e mârlan cu toată lumea. Doar că nu își permite să o arate în mod normal așa că în fața superiorilor este mielușel. Și, deși nu i-am acordat prea multă importanță în trecut zicalei ăsteia, cumva a rămas cu mine în toți acești ani. 
În vremurile astea de pandemie, când e mai greu să vezi oameni dorind să umilească chelneri, unitatea de măsură a caracterului unui om este empatia digitală. 
EMPATÍEs.f. (Fil.) Formă de cunoaștere a altuia, în special a eului social sau a ceva, apropiată de intuiție; interpretare a eului altora după propriul nostru eu. ♦ Transpunerea noastră simpatetică în obiectele exterioare. V. intropatie. [< fr. empathie].
Empatia față de ceilalți prinși în fix aceeași situație ca și tine, dar care n-au fost atât de norocoși/muncitori/șmecheri ca tine încât să se lăfăie într-o izolare la conac, casă de vacanță s…

Primul meu generator: AGT 2701 HSB 2200W cu motor Honda

Pentru că am ales să petrec pandemia asta la țară unde de bine de rău câinele poate alerga prin micuța curte și pentru că săptămâna trecută un gigel a intrat cu camionul într-un stâlp de înaltă tensiune, miercurea trecută m-am întors pentru vreo 8 ore într-un evul mediu destul de comod. Zic comod pentru că centrala era pe un ups mai mare care în teorie ține vreo două zile așa că n-am așteptat întoarcerea curentului în frig. 
Cu toate astea, a trebuit să zic pa-pa tehnologiilor astea de care ești în general super dependent: toaletă, internet & televizor. Cel puțin din perspectiva comodității, internet aveam printr-un hotspot de pe telefon. Iar despre toaletă n-aș vrea să intru în prea multe detalii pentru că nu e suficient de glam pentru social media-ului lui 2020.
Dar credeți-mă, 8 ore de incertitudine au fost suficiente încât să ne gândim să investim într-un generator. Mai bine să fie acolo și să ne împiedicăm de el decât să îi ducem dorul data viitoare când ceva similar se va î…