Ce faci pentru niște reality check săptămânal?



Cea mai înșelătorie a social media-ului e că îți lasă impresia că toată lumea e ca tine. Că toată lumea râde cam la aceleași glume, are cam același sistem de valori și este revoltată pe același subiect. În realitate e doar o bulă mică în jurul tău pe care social media-ului a creat-o în jurul pe subiectele și cu oamenii cu care ai relaționat cel mai ușor. Asta doar pentru a te face să stai mai mult în platformă.

Radu a scris bine pe acest subiect săptămâna asta în lumina evenimentelor recente din Caracal, dar mi se pare n-a dat și o soluție pentru a mai ieși din când în când în afara bulei. Oportunitate pentru mine să pun pe blog două-trei lucruri pe care le fac activ pentru nu rămâne ferecat într-un palat de cleștar.


  1. Mai mergi și pe jos sau cu mijloacele de transport în comun. Plimbarea pe jos în general face mai mult bine sănătății mentale decât celei fizice. Plimbă-te și prin cartierul ăla prin care n-ai fost niciodată. Mai schimbă-ți din când în când ruta către birou. Coboară cu câteva stații mai devreme și mergi pe străduțe. E plin de reality check pe străduțe.
  2. Mai ridică ochii din telefon când ești în metrou/autobuz/tramvai. Uită-te la cei din jurul tău și dacă poți, uită-te la ce fac pe telefon. Ăsta e cel mai ușor să vezi cum arată bula lor. La protestele de acum ceva ani, Facebook-ul meu ardea cu lozinci și poze de încurajare pe când cel al tipului de lângă mine din metrou era despre nu știu ce derby între Dinamo și Steaua. 
  3. Las-o mai moale cu unfriend-ul și block-ul. Păstrează-le pentru situații serioase care te obosesc sau îți fură din energie, dar ține acolo de sămânță niște oamenii din celelalte bule. Ală e un reality check instant în momentul în care îți apare în news-feed ceva ce n-ar trebui. 
  4. Uită-te măcar o dată pe săptămână pe YouTube Trending România. E un fel de top cu cele mai vizionate lucruri de către români care te pune în contact cu gusturile populare. Nu e de porc să mai dai click să vezi ce zice mărețul Dani Mocanu sau cine pe cine a mai porcăit la Insula Iubirii. 
  5. Mai dă și pe postul ăla TV. Sau cumpără revista aia. Intră pe grupul ăla de Facebook. Sau orice altceva din categoria asta. Uite, eu îl urmăresc Super WoW Nicolas pe YouTube (link) și pe alții similari din mai multe domenii și segmente de vârstă. În momentul în care se întâmplă ceva important prin țară de reacționează și ei, am un reality check instant despre cum văd lucrurile alte alte bule mai mari. 
Atât pentru început. Primele două puncte sunt mai mult niște schimbări de comportament așa că s-ar putea să dureze măcar minimele 21 de zile necesare pentru a deveni un obicei, dar ultimele 3 sunt lucruri care n-ar trebui să îți ia mai mult de 30 de minute pe săptămână. Aș zice că e destul de puțin pentru a nu o lua pe arătură și a emite păreri care n-au nicio legătură cu realitatea. 

Cam atât fraților. Nu uitați să vă abonați!

Comentarii

  1. N-am nimic cu nimeni, dar sa ai 64.000 de followeri si tu sa vorbesti in felul asta, asta inseamna sa nu mai ai valori in Romania.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!