Treceți la conținutul principal

Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Cea mai bună merdenea costă 3 lei

Ca un veritabil explorator culinar, sâmbătă dimineața îmi dădeam întâlnire cu niște prieteni în fața patiseriei cu cele mai bune merdenele din București.

Pontul îl primisem de la cineva de încredere pe zona asta de mâncare așa că tot ce a trebuit pentru a îmi convinge o prietenă însărcinată să vină a fost să zic „cea mai bună merdenea”.  Atât și deja aveam un plan ca a doua zi să ne vedem la 11 undeva pe la Piața Amzei.

Pe hârtie ne anunțaseră 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar până la urmă ne-am strâns doar vreo 4 temerari. Chiar și așa, pentru mine a fost o premieră aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sfânta merdenea.

Patiseria Comteia de la Piața Amzei


Patiseria cu pricina se numește Comteia și de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe băutură modestă și țigări la bucată.

Pe cei mai slabi de înger probabil că bețivii pașnici din jur îi vor speria și vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adevărați sunt răsplătiți cu merdenele excelente scoase direct din cuptor.

De fapt ăsta e unul dintre cele 3 secrete ale acestei merdenele de vis. Sunt calde pentru că după ce le fac le lasă în cuptor să se păstreze cum trebuie. Ce se văd în vitrină sunt cele de prezentare sau cele pentru dușmani, cele care merită titlul suprem sunt scoase din cuptorul din spate.

Secțiune merdenea Amzei


Celelalte două „secrete” sunt la mintea cocoșului pentru orice proprietar de patiserie care nu este concentrat pe profit: un raport corect de umplutură și foietaj de calitate care nu este uscat/vechi și astfel nu se dezintegrează la primul contact.

Nu este cine știe ce filozofie, dar mai greu cu practica.

Merdenea Piața Amzei


Poate de asta scriu de Comteia și nu despre altă patiserie din cele câteva sute câte sunt în Capitală.

Dacă totuși ar fi să le reproșez ceva, ar fi că sunt destul de grase. Hârtia în care îți e servită se umple imediat de grăsime, noroc cu că îți mai dau un șervețel extra.

Chiar și așa intră pe recomandare. Poate n-aș veni chiar din celălalt capăt al orașului pentru ea, dar cu siguranță dacă aș avea drum prin zona Piața Romană – Amzei aș face un ocol.

Cei mai buni 3 lei pe care i-am investit weekendul trecut.

Parol!

Comentarii

 1. Nu-mi vine să cred că mai există și mai sunt la fel de bune. Aia e acolo (posibil sub alte nume) de când eram eu student, prima jumătate a anilor '90. E drept, la vremea aceea nu era atâta concurență.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. S-ar putea să fie de atunci. Acum 10 ani cineva menționa pe internet Patiserie Comteia de la Amzei.

   Ștergere
 2. Cand te gandesti ca pe cladirea de peste drum este o placa memoriala pentru Nichita Stanescu .. apare si pe Street View

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

In 8 luni de rulat tigari am economisit ...

Acum aproape 8 luni (fara 2-3 zile) m-am apucat sa imi rulez singur tigarile din motive financiare si de gust. Astazi am avut curiozitatea sa imi numar cutiile de filtre goale pe care le-am pastrat fix pentru postul asta. 16 cutii a cate 200 de filtre fiecare adica cam 3200 de tigari in 8 luni. Echivalentula a 160 de pachete de tigari. Wow. Mi se pare foarte mult. Dar tot raul spre bine. Lasati-ma sa va demonstrez.

Inainte fumam un pachet de tigari pe zi. M-am apucat acum de rulat tigari acum ~240 de zile si am fumat echivalentul a 160 de pachete de tigari. Drept urmare am fumat cu 80 de pachete mai putin decat inainte. Putin mai sanatos pentru ca tabachera mea scoate tigari subtiri si inainte eram cu Kent lung.