Cele mai bune merdenele Facebook meetup

Cea mai bun─â merdenea cost─â 3 lei

Ca un veritabil explorator culinar, s├ómb─ât─â diminea╚Ťa ├«mi d─âdeam ├«nt├ólnire cu ni╚Öte prieteni ├«n fa╚Ťa patiseriei cu cele mai bune merdenele din Bucure╚Öti.

Pontul ├«l primisem de la cineva de ├«ncredere pe zona asta de m├óncare a╚Öa c─â tot ce a trebuit pentru a ├«mi convinge o prieten─â ├«ns─ârcinat─â s─â vin─â a fost s─â zic „cea mai bun─â merdenea”.  At├ót ╚Öi deja aveam un plan ca a doua zi s─â ne vedem la 11 undeva pe la Pia╚Ťa Amzei.

Pe h├órtie ne anun╚Ťaser─â 6-7 temerari pentru acest merdenea-facebook-meet, dar p├ón─â la urm─â ne-am str├óns doar vreo 4 temerari. Chiar ╚Öi a╚Öa, pentru mine a fost o premier─â aceasta degustare semi ad-hoc a street food-ului original: sf├ónta merdenea.

Patiseria Comteia de la Pia╚Ťa Amzei


Patiseria cu pricina se nume╚Öte Comteia ╚Öi de fapt este un combo de patiserie cu magazin mixt specializat pe b─âutur─â modest─â ╚Öi ╚Ťig─âri la bucat─â.

Pe cei mai slabi de ├«nger probabil c─â be╚Ťivii pa╚Önici din jur ├«i vor speria ╚Öi vor traversa pe trotuarul de vis-a-vis, dar exploratorii adev─âra╚Ťi sunt r─âspl─âti╚Ťi cu merdenele excelente scoase direct din cuptor.

De fapt ăsta e unul dintre cele 3 secrete ale acestei merdenele de vis. Sunt calde pentru că după ce le fac le lasă în cuptor să se păstreze cum trebuie. Ce se văd în vitrină sunt cele de prezentare sau cele pentru dușmani, cele care merită titlul suprem sunt scoase din cuptorul din spate.

Sec╚Ťiune merdenea Amzei


Celelalte dou─â „secrete” sunt la mintea coco╚Öului pentru orice proprietar de patiserie care nu este concentrat pe profit: un raport corect de umplutur─â ╚Öi foietaj de calitate care nu este uscat/vechi ╚Öi astfel nu se dezintegreaz─â la primul contact.

Nu este cine știe ce filozofie, dar mai greu cu practica.

Merdenea Pia╚Ťa Amzei


Poate de asta scriu de Comteia și nu despre altă patiserie din cele câteva sute câte sunt în Capitală.

Dac─â totu╚Öi ar fi s─â le repro╚Öez ceva, ar fi c─â sunt destul de grase. H├órtia ├«n care ├«╚Ťi e servit─â se umple imediat de gr─âsime, noroc cu c─â ├«╚Ťi mai dau un ╚Öerve╚Ťel extra.

Chiar ╚Öi a╚Öa intr─â pe recomandare. Poate n-a╚Ö veni chiar din cel─âlalt cap─ât al ora╚Öului pentru ea, dar cu siguran╚Ť─â dac─â a╚Ö avea drum prin zona Pia╚Ťa Roman─â – Amzei a╚Ö face un ocol.

Cei mai buni 3 lei pe care i-am investit weekendul trecut.

Parol!

Comentarii

 1. Nu-mi vine s─â cred c─â mai exist─â ╚Öi mai sunt la fel de bune. Aia e acolo (posibil sub alte nume) de c├ónd eram eu student, prima jum─âtate a anilor '90. E drept, la vremea aceea nu era at├óta concuren╚Ť─â.

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere
  R─âspunsuri
  1. S-ar putea s─â fie de atunci. Acum 10 ani cineva men╚Ťiona pe internet Patiserie Comteia de la Amzei.

   ╚śtergere
 2. Cand te gandesti ca pe cladirea de peste drum este o placa memoriala pentru Nichita Stanescu .. apare si pe Street View

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere
 3. Am fost de cur├ónd la Bucure╚Öti ╚Öi bine├«n╚Ťeles, ├«n c─âutarea tradi╚Ťionalelor merdenele am mers la Comteia :)
  Cu toate c─â aveam numai c├óteva ore la dispozi╚Ťie, m-am bucurat sa v─âd c─â patiseria este deschis─â zilnic ├«ntre orele 6:30 ╚Öi 1:00 noaptea!!!
  Paturile ├«ntr-adev─âr c─â pe timpuri ❣Regret c─â nu pot fi trimise ╚Öi ├«n afara ╚Ť─ârii

  R─âspunde╚Ťi╚śtergere

Trimite╚Ťi un comentariu

Postări populare în ultima lună

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport

viteza medie in oras .... 10km/h

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza