Abia aștept să mă pensionez și să joc Diablo 4


Cireașa de tortul Blizzard a venit anul trecut sub forma anunțării jocului de mobil Diablo. Ăla a fost momentul, cel puțin pentru mine, când mi-am zis că Blizzard nu mai face jocuri pentru mine. De fapt pentru generația mea care acum mai bine de 20 de ani pierdea nopțile prin Internet Cafe-uri.

Presari peste asta și criza de comunicare recentă cu ban-urile prin Hearthstone și mai aveam puțin și îi cântam prohodul. Chiar dacă WoW Classic pare să fie un succes fenomenal sau Overwatch-ul care reușește cu fiecare turneu să fie în top 3 vizualizări pe Twitch.

Așa se face că BlizzCon-ul de anul acesta nu avea nicio miză reală pentru mine.

Dar au apărut leak-urile.

D2 Remastered și Diablo 4 sunau prea frumos ca să fie adevărate așa că am preferat să îmi vărs energia în alte lucruri. Sperând totuși în secret că vom primi un D2 mai chipeș, nu un nou joc Diablo.

Ei bine, cumva le vom primi pe amândouă într-un viitor destul de îndepărtat.

La prima vedere (video cu două ore de joc), Diablo 4 pare să fie ce trebuia să fie 3-ul: un ARPG dark cu experiențe memorabile. Chit că Diablo 3 a ajuns un joc bun după vreo câteva expansiuni, nu l-am considerat niciodată un succesor spiritual al seriei. Prea colorat și cu un gameplay axat pe numere mari (damage, minioni, gold etc.), n-a reușit niciodată să mă facă să îmi pese de vreun personaj din joc.

Simt că D4 va schimba asta.

Un trailer și câteva minute de joc mai târziu, iată-mă că declar fără echivoc că vom avea un succesor demn de numele Diablo. Când? Cândva. Nici măcar soon™. Mult mai încolo.

Vorbeam cu un amic optimist care spera la un 2021. Prea optimist. Cred că mai devreme de 3 ani nu se va întâmpla nimic. Probabil în următorul an vom avea zero noutăți, ca apoi în al doilea de așteptare să avem o dată orientativă de lansare, iar cândva prin 2022 să se dea drumul cu 6-9 luni înainte la precomandă.

Trist să ai campania de lansare a unui joc mai lungă ca o cursă prezidențială.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

manolo si jean acesti miki alexandrescu de la eurosport