Berea Bucur acum și la sticlă

Bere Bucur la sticlă

Lansată la draft cândva prim vara acestui an, Bucur a devenit rapid una dintre berile mele preferate de lenevit la terasă. Cuminte și ușor de întins la povești în compania ei, m-am bucurat de fiecare dată când ne-am intersectat. O veritabilă poveste de dragoste hollywoodiană care s-a încheiat brusc în momentul în care vremea a început să fie capricioasă și frunzele arămii.

Dar stai că apare acum continuarea!

Recent am aflat nu doar că s-a metamorfozat într-o versiune îmbuteliată, dar că are și o soră brunetă. Așa că nu puteam să pierd ocazia să testez dacă în noul ambalaj mai e ceva de capul idilei noastre de astă vară.

Nume: Bucur Bere Blonda / Brună
Stil: Pilsner / Dark
Alcool: 5% / 6.5%
Origine: București / Romania
Producător: United Romanian Breweries Bereprod
Preț: nu știu momentan

Pe scurt, nu prea. Vă rog să nu mă înțelegeți greșit. Este în continuare o bere bună, dar parcă în tranziția asta la sticlă s-a pierdut ceva de din farmecul ei de blondă de povești.

Dacă o dăm pe romantism acel ceva este atmosfera în care o servești, dacă suntem pragmatici mai bine vorbim puțin de o aciditate și mai scăzută în versiunea îmbuteliată. Lucru care nu o flatează în momentul în care o torni într-un pahar ca cel din imagine.

De fapt ce m-a surprins cel mai mult la berea asta Bucur îmbuteliată a fost sticla. Ușor dreptunghiulară și cu un volum de doar 350 ml, este perfectă de ținut în  mână. Și trebuie să îmi potolesc puțin entuziasmul pentru că altfel postarea asta se transformă într-o odă sticlei de bere Bucur. Ce aș vrea să subliniez este doar că este cea mai mișto sticlă de bere pe care am văzut-o produsă în România.

Sora ei Brună nu m-a impresionat și ca să fiu sincer cred că de fapt problema e undeva pe la mine. Exceptând Chupacabra de la Hop Hooligans, nu țin minte vreo altă bere neagră Românească care să mă fi impresionat. Asta și vechea Silva neagră, dar asta e o poveste de studenție de spus nepoților.

Ca să mă întorc la berea asta, cu siguranță nu o voi evita pe viitor și probabil o să ma reîndrăgostesc de ea când vremea va ajunge iar la peste 20 de grade. Până atunci putem să avem așa o relație semi pasiv agresivă în care să ne mai întâlnim din când în când la o seară leneșă în fața televizorului.

Comentarii

Postări populare în ultima lună

Lansare: Bere Haiduc de la PENNY Market la 2 lei doza

viteza medie in oras .... 10km/h

Generator de nume de cocalari!