Treceți la conținutul principal

Berea Bucur acum și la sticlă

Bere Bucur la sticlă

Lansată la draft cândva prim vara acestui an, Bucur a devenit rapid una dintre berile mele preferate de lenevit la terasă. Cuminte și ușor de întins la povești în compania ei, m-am bucurat de fiecare dată când ne-am intersectat. O veritabilă poveste de dragoste hollywoodiană care s-a încheiat brusc în momentul în care vremea a început să fie capricioasă și frunzele arămii.

Dar stai că apare acum continuarea!

Recent am aflat nu doar că s-a metamorfozat într-o versiune îmbuteliată, dar că are și o soră brunetă. Așa că nu puteam să pierd ocazia să testez dacă în noul ambalaj mai e ceva de capul idilei noastre de astă vară.

Nume: Bucur Bere Blonda / Brună
Stil: Pilsner / Dark
Alcool: 5% / 6.5%
Origine: București / Romania
Producător: United Romanian Breweries Bereprod
Preț: nu știu momentan

Pe scurt, nu prea. Vă rog să nu mă înțelegeți greșit. Este în continuare o bere bună, dar parcă în tranziția asta la sticlă s-a pierdut ceva de din farmecul ei de blondă de povești.

Dacă o dăm pe romantism acel ceva este atmosfera în care o servești, dacă suntem pragmatici mai bine vorbim puțin de o aciditate și mai scăzută în versiunea îmbuteliată. Lucru care nu o flatează în momentul în care o torni într-un pahar ca cel din imagine.

De fapt ce m-a surprins cel mai mult la berea asta Bucur îmbuteliată a fost sticla. Ușor dreptunghiulară și cu un volum de doar 350 ml, este perfectă de ținut în  mână. Și trebuie să îmi potolesc puțin entuziasmul pentru că altfel postarea asta se transformă într-o odă sticlei de bere Bucur. Ce aș vrea să subliniez este doar că este cea mai mișto sticlă de bere pe care am văzut-o produsă în România.

Sora ei Brună nu m-a impresionat și ca să fiu sincer cred că de fapt problema e undeva pe la mine. Exceptând Chupacabra de la Hop Hooligans, nu țin minte vreo altă bere neagră Românească care să mă fi impresionat. Asta și vechea Silva neagră, dar asta e o poveste de studenție de spus nepoților.

Ca să mă întorc la berea asta, cu siguranță nu o voi evita pe viitor și probabil o să ma reîndrăgostesc de ea când vremea va ajunge iar la peste 20 de grade. Până atunci putem să avem așa o relație semi pasiv agresivă în care să ne mai întâlnim din când în când la o seară leneșă în fața televizorului.

Comentarii

Populare pe blog în ultima săptămână

Lași bacșiș la Uber Eats? Foodpanda? Glovo?

Eu nu.

Până azi de dimineață credeam că asta e normalitatea serviciului. Pentru că de fapt de asta plătești taxa aia de livrare pentru a scăpa de căutat mărunt prin casă. Faci comanda, îți ajunge acasă, zici mulțumesc și gata.

Dar simt cum mă îngrop încet-încet. După ce că nu las bacșiș la serviciile astea ce au incluse taxe de livrare, atunci când las la alea cu livrare gratuită o fac sub forma a câtorva lei - cam 5% din comandă.

Îmi dau seama că sunt o persoană îngrozitoare, dar nu prea înțeleg de ce trebuie să recompensez pe cineva că și-a făcut treaba pentru care a fost plătit - direct din taxa de livrare sau din salariul pe care îl primește de la take away.

Înțeleg că dacă i-am complicat viața celui care livrează și implicit i-am mâncat mai mult timp decât necesita comanda este de obraz să recompensez timpul acela extra pe care l-a pierdut cu mine, dar altfel de ce i-aș lăsa bacșiș?

Ca să fiu sincer, până să îl văd pe Marius de la bucharestBIKEtraffic primind 5 lei la prima coma…

YouTube: gătește ca bunica ta sau învață niște șmecherie

O știți pe Li Ziqi?

Eu abia săptămâna trecută am descoperit-o. Eram la o bere și cred că am zis că în 2020 vreau să îmi petrec sărbătorile de iarnă într-un sat din Maramureș-Bucovina, iar de acolo discuția a plecat în zona cum se trăia și gătea acum sute e ani. Și dacă nu sunt prea optimist, chiar acum 5-10-15 ani în unele zone din țară.

Li Ziqi este o gagică din China care s-a mutat înapoi la țară pentru a avea grijă de bunică după ce i-a murit bunicul. Țara asta a ei este o zonă semi-izolată din regiunea Sichuan care adăpostește cea mai mare rezervație de panda gigantici. Iar ideea din spatele video-urilor era să le arate tinerilor cum și de unde vine mâncarea tradițională chinezească.


Marțea trecută am văzut pentru prima oară video-ul de mai sus, iar sâmbătă am făcut maraton de nostalgie cu bere, pulled pork și niște crănțănele. Având în vedere că fructele și legumele sunt aproape identice cu ce avem și noi, iar tehnica folosită îmi aduce aminte de ceea ce vedeam pe la bunici în va…

Hocus pocus ignorantus

Din ce în ce mai des mi se întâmplă să deschid socialul personal, să dau vreo două trei scrolluri, să înghit în sec și să îl închid. Aceleași 5 întrebări fără răspuns îmi vin în minte și prefer să nu mă bag în dileme existențiale dacă nu este neapărat necesar.

Așa că mai bine îmi pierd timpul liber în alt mod, adică cu jocuri pe calculator. Măcar acolo lucrurile sunt destul de liniare și fiecare "victorie" sau "înfrângere" e cumva meritată și ușor de atribuit. Am pus în ghilimele pentru că majoritatea jocurilor mele sunt de tip sandbox așa că nu am niște obiective clar definite de la început.

Pentru curioși și pentru posteritate, acestea sunt cele 5 dileme care se mulează aproape perfect pe 90% din ceea ce văd pe social. Și desigur că persoanele de față se exclud, #evident.

Dumnezeule, cât timp liber ai la dispoziție să te cerți pe prostia asta?E ceva în neregulă cu mine că nu mă interesează să fiu purtătorul dreptății și moralității absolute pe Internet?Dar nimeni …